Sparetips

Spiirs samlede tricks til et velsmurt madbudget

Karen Johanne Iversen 02-05-2018

Det kan være fristende at impulsshoppe i supermarkedet hver eftermiddag og lade lysterne styre dine indkøb. Men når du tjekker din Spiir app den 15. i måneden og opdager, at pengebeholdningen græder, må du finde havregrynene frem fra skabet for ikke at ende med minus på madbudgettet sidst på måneden. Damn.

Hvad stiller du op, hvis du gerne vil overholde dit madbudget, men samtidig ikke gider vende hver en øre og lave komplekse regnestykker med dine kvitteringer fra supermarkederne?

Don’t worry. Livet er for kort til problemer, der kan løses i en fart. Vi er tidligere dykket ned i forskellige emner her på bloggen, der på hver deres måde kan forære dig luft i madbudgettet og mindre økonomisk hovedpine.

Her får du den ultimative samling af indlæggene i en oversigt, så du lynhurtigt kan finde de emner, der påvirker dig og dit madbudget 🥑👛

Madplan: Vejen til et holdbart madbudget

madplan

Åh nej! Selvom madplaner ikke er de mest sexede i verden, står fordelene i kø til dig og dit madbudget. Du sparer ikke kun penge ved at handle ind én gang i ugen og undgå de mange ‘jeg havde lige lyst’-køb. Du sparer også dig selv for tidsspilde og stressede situationer ved køledisken i supermarkedet. Her giver vi dig et par forslag til, hvordan du kan komme i gang med en madplan:

Økologi uden at lænse kontoen

økologi

Økologi er (desværre) dyrere end de konventionelle fødevarer, og økologiske indkøb kan hurtigt sluge det meste af madbudgettet. Heldigvis har vi skrevet to indlæg, der forærer dig allermest økologi for færrest penge. Værsgo’:

På farten

på farten to go kantine madpakke Pis. Du har sovet over dig og skal bare afsted i en hulens fart. Du når ikke at smøre madpakke og må i stedet købe frokost i kantinen… for tredje gang i denne uge. Kantinebesøg kan hurtigt få madbudgettet til at løbe løbsk. Her foreslår vi syv tricks til at spare penge i kantinen og giver dig samtidig otte budgetvenlige bud på madpakker til hele familien:

Sidst på måneden

penge fattig sidst på måneden lommeregner penge budget madbudget

Du har spist lidt for meget ude med vennerne og fået leveret så tilpas meget junkfood fra Just Eat, at det nu i den grad kan ses på madbudgettet. En tur hjem til mor og far ville gøre dig og dit madbudget godt, men faktisk kan du sagtens klare dig for få knaster - også når dankortet brænder. Hvad siger du til ti måltider under 30 kroner, eller måske at skralde din mad?

På indkøbsturen

grøntsager supermarked indkøb Som forbruger er du styret af vaner og lyster, og det udnytter supermarkederne til at få dig til at købe ting, du måske egentlig ikke har brug for. Vil du undgå at falde i snedige købsfælder og kun gå efter varer, der kan forære dig luft i madbudgettet? Voila:

Når du skal have mest værdi for madpengene

smagstest spiir pristest Er du af og til i tvivl om, hvilken variant du skal vælge af en bestemt vare? Stop bekymringerne allerede i dag. Spiirs kompetente smagsdommere har i forbrugernes tjeneste foretaget blindsmagning af en række produkter for at finde ud af, hvor du får allermest værdi for pengene. Her får du indblik i fire smagstests, der alle kan give dig mest værdi for madpengene:

Måltidskasser

måltidskasser I en travl hverdag er der sjældent tid eller overskud til at spise varieret og god aftensmad hver dag. Byd velkommen til måltidskassen! Bestil. Modtag. Tilbered. Spis. That’s it. Spring køen i supermarkedet over og brug i stedet tiden på at fremtrylle og spise nem og lækker aftensmad i hinandens selskab. Vi giver jer her en sammenligning af 10 forskellige udbydere af måltidskasser, der alle varierer i tema, pris og levering:

Spar tid og penge i online supermarkeder

online supermarked nemlig.com

Træt af køer i supermarkedet og uovervejede impulskøb? Forestil dig nu i stedet, at du sidder i ro og mag i din sofa. Du tager din computer frem og køber ind til de næste 14 dage i et online supermarked. Det tager 15 minutter. Næste dag får du varerne leveret direkte på dit køkkenbord. Her forærer vi dig alle fordelene ved at foretage dine indkøb i et online supermarked:

Restaurantbesøg uden overtræk

restaurant café

Okay, lad os bare være ærlige: vi kan alle få nok af madplaner, indkøb og madpakker. Men tillader madbudgettet dig ikke ret mange cappuccinoer, 3 retters menuer og caféburgere? Bare rolig. Her får du vores allerbedste tricks til et billigt restaurantbesøg

Kan du allerede mærke luften brede sig på madbudgettet? Vi håber, at du med denne oversigt kan optimere dit madbudget uden at gå på kompromis med det, du allerhelst vil bruge dine madpenge på. Velbekomme 😎

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.