Familieliv

Sammenligning: 10 lækre måltidskasser til den travle børnefamilie

Karen Johanne Iversen 25-04-2018

Bestil. Modtag. Tilbered. Spis. That’s it. Spring køen i supermarkedet over og brug i stedet tiden på at fremtrylle og spise nem og lækker aftensmad i hinandens selskab. Optimeret kvalitetstid for hele familien. Byd velkommen til det nyeste familiemedlem: måltidskassen! 👪

En måltidskasse er en kasse med råvarer, I får leveret direkte til hoveddøren. Kassen består typisk af en madplan for de antal måltider, I har bestilt, samt ingredienser og opskrifter til alle måltider.

Men hvilken kasse skal I vælge? Vi giver jer her en sammenligning af ti forskellige udbydere af måltidskasser, der alle varierer i tema, pris og levering. Så bliver det næppe lettere at finde netop den kasse, der matcher jeres behov 🍽️

Ti måltidskasser fra 38 til 78 kroner per kuvert 🥕

måltidskasse

Vi har sammenlignet ti udbydere af måltidskasser ud fra følgende kriterier:

 • Tema: hvad tilbyder udbyderen?
 • Varianter: hvilke slags kasser tilbyder udbyderen?
 • Pris per kuvert: hvad er kuvertprisen for den mest klassiske familiekasse ved fire måltider til fire personer?
 • Personer: Hvor mange personer kan kassen købes til?
 • Måltider per uge: Hvor mange ugentlige måltider per person kan kassen fås til?
 • Levering: Hvor leveres kassen, og hvad koster leveringen?
 • Rabat: Er der en introrabat eller velkomstbonus?

Klik på skemaet for at forstørre teksten

5 guldkorn: sådan vælger I den rigtige måltidskasse

måltidskasse research mor barn

Nu har I fået et sneak peak på, hvad de forskellige udbydere tilbyder. Men hvordan vælger I netop den kasse, der matcher mors behov for grøntsager og lillebrors behov for pasta? Her får I fem gyldne råd til valg af måltidskasse.

 1. Hvad tillader madbudgettet?
  Først og fremmest bør I overveje hvor mange penge, I vil bruge på måltidskasser hver måned. Selvom de fleste af ugens aftensmåltider er dækket ind gennem måltidskassen, skal der stadig købes havregryn til morgenmaden, mælk til kaffen, rugbrød til madpakkerne, fredagssnolder og toiletpapir. Derfor: hvad tillader jeres madbudget jer at bruge på aftensmad? Når I ved det, kan I meget bedre vurdere priserne på de forskellige måltidskasser i forhold til hinanden.

 2. Kig på kuvertprisen
  Ønsker I at holde madbudgettet på et minimum med den billigste måltidskasse? Så skal I ikke kigge på kassens samlede pris, men derimod på prisen per kuvert. Som hovedregel er det sådan, at jo flere personer I bestiller til, og jo flere måltider I bestiller, desto billigere bliver kuvertprisen. Hvis I vil have den billigste kasse beregnet til fire måltider til fire personer, er det kokkens hverdagsmad, I skal vælge (ifølge vores beregninger i skemaet). Den koster 38,68 kroner per kuvert, hvorimod det dyreste alternativ fra Sundemåltider.dk koster 78 kroner - altså 39,32 kroner mere per kuvert.

 3. Ingen måltider uden salt og peber
  Selvom de fleste måltidskasser indeholder alt, du skal bruge til madlavningen, findes der også kasser, der ikke indeholder basisvarer som eksempelvis salt, peber, olie og mel. Undersøg derfor, om I skal have et basislager for at kunne lave maden fra den enkelte måltidskasse. Det er blandt andet tilfældet hos MenuBoxen, der forventer, at I i forvejen har salt, peber, olie og hvedemel i køkkenskabet.

 4. Leveringsomkostninger - en skjult pengetyv
  Hvad gør 79 kroner fra eller til? En hel del, hvis I skal have leveret en ny kasse hver femte dag. Husk at tjekke op på de skjulte gebyrer såsom levering. Ved både Simple Feast, og Sundemåltider.dk skal I betale for levering. Betaler I 79 kroner bare én gang i ugen for at få leveret aftensmad, svarer det til 4.108 kroner på et år. Mange, mange penge, der helt sikkert vil give mere glæde et andet sted i budgettet 😊

 5. Er det pengene værd?
  Selvom en kuvertpris på 38 kroner lyder ganske fornuftig, skal I gøre op med jer selv, om måltidskasserne giver jer værdi for pengene. Er retterne lækre og mættende, og giver de jer mere tid og overskud i hverdagen? Eller er det lige så nemt at handle selv? Måske giver det mening for jer at købe måltidskassen hver fjortende dag eller i uger, hvor I har meget travlt. I sidste ende op til jer at vurdere, om en måltidskasse er pengene værd for jer 🥑

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.