Sparetips

Her er opskriften på et billigt restaurantbesøg

Caroline Sølver 26-01-2018

Drømmer du om spise ude lige så ofte, du har lyst til? Ikke at skulle tænke over, om du har råd til at bruge et par hundrede kroner på restaurantbesøg, men bare sætte dig ned, nyde restauranten og den mad, der bliver serveret for dig?

De fleste af os er ‘tvunget’ til at have gang i gryderne derhjemme, på trods af at vi drømmer om flere restaurantbesøg. Men der er hjælp at hente. At spise ude behøver nemlig ikke at være så dyrt, som du forestiller dig.

Middag på fede restauranter til halv pris

Halv pris på middag

Det lyder da for godt til at være sandt! Men det er det såmænd ikke. ‘For du kan faktisk finde hjemmesider, der udelukkende sørger for, at du kan komme billigere ud at spise.

Tjek eksempelvis Bownty, Downtown, My-Price og Tipster ud. Disse sider byder på en oversigt over restauranter rundt i landet, der lokker med gode tilbud på madoplevelser.

Om du er til brunch, picnic, sushi eller Michelin-middag, kan du med sikkerhed finde et perfekt tilbudsmatch på en af siderne. Du får en god madoplevelse og sparer penge samtidig. Hvorfor betale 119 kroner for en brunch, hvis Bownty kan sælge dig den samme oplevelse til 59 kroner?

Spontan middag med rabat

Billige borde på restaurant

Early Bird er en service, der har regnet ud, at restauranter selvfølgelig ønsker at fylde deres borde op. Hvad sker der så, hvis ikke alle restauranternes borde bliver reserverede?

Her kommer Early Bird ‘to the rescue’. Hjemmesiden samarbejder med mere end 75 restauranter i København og Aarhus. Hver dag bliver der slået gode tilbud op fra de restauranter, der ikke er fuldt bookede. Igennem Early Bird kan du derfor booke et bord til samme aften og komme ud at spise til en tredjedel af prisen.
Det kan altså godt betale sig at være spontan ind i mellem!

Frem med studiekortet

Studiekortet frem for rabat

Er du studerende, kan du glæde dig over de mange rabatter, du faktisk kan benytte dig af ved at flashe dit studiekort. Du har nemlig rig mulighed for at få rabat på mad.

Mon dit lokale pizzeria har studierabat? Gør det til en vane altid lige at smide spørgsmålet “Har I studierabat?”, når du køber mad. For du kan være heldig, at det hurtige spørgsmål sparer dig for 10% af regningen.

Hvis du vil grave dybere i studiekortets muligheder, så brug Google eller Studiz Studiz og Studenterguiden, hvor du kan finde fede oversigter over studierabatter i hele landet.

Keep it simple

Kom billigt ud at få flerretters menu

Mange restauranter kører med principper, hvor du kan dele og mikse forskellige retter fra menukortet. Men selvom det er fedt at kunne vælge mellem forskellige bøffer, fiskeretter, desserter, forretter og supper, kan det også hurtigt løbe op, fordi du nemt bliver fristet til at købe lidt ekstra.

Derfor ‘keep it simple’. Vælg ‘no fuss’-restauranter, der har en tre-retters menu på kortet og intet andet. Det gør det både nemmere at vælge og holder prisen nede.

I Aarhus’ latinerkvarter kan du eksempelvis besøge Den Rustikke, der serverer tre lækre retter for 185 kroner.
I Odense kan du hver mandag få tre retter til 225 kroner hos Bacchus.

Og i København kører restaurantkæderne Cofoco og Madklubben samme princip med tre retter til 225 kroner. (Pssst…. Madklubben åbner også i Aarhus i 2018).

Husk også den årlige DinnerDays-festival, der finder sted i alle ovenstående byer i uge 7. Her kan du få en tre-retters menu til 200 kroner på en lang liste af udvalgte restauranter.

Mad skal da ikke smides ud

Kom billigere ud at spise

Det er i hvert fald app’en Too Good To Go’s klare holdning. På den (geniale, hvis vi selv skal sige det!) app får du en oversigt over restauranter, bagerier, caféer, kiosker, supermarkeder og hoteller i dit nærområde, der sælger mad til ekstremt lave priser. ‘What’s not to like?’

Konceptet er, at forretningerne sælger maden billigt, fordi den ellers ville være blevet smidt ud. Det vil sige, at du nærmest gør en god gerning ved at købe mad over Too Good To Go’s app. Et eksempel på et godt tilbud er, at du hos kæden Dalle Valle kan fylde en hel æske mad fra restaurantens buffet for blot 29 kroner liger efter lukketid. Det bliver da ikke billigere eller nemmere!

Download app’en, udforsk den og gå på jagt efter de fedeste tilbud. Om du er til buffet, sushi eller lækkert bagværk, er der et godt tilbud til dig på appen.

Er du klar til finde gode tilbud hos restauranter, du synes er for dyre, men som du længe gerne har villet besøge? Så er det bare med at komme igang. Nå ja, når det nu er reduceret pris, hvorfor forkæler du så ikke dig selv med to restaurantbesøg? Velbekomme!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.