Sparetips

Pristjek på økologi: Her får du mest øko for færrest penge

Karen Johanne Iversen 02-04-2018

Økologiske varer er oftest dyrere end konventionelle varer. Bum. Men hvad får du egentlig for de ekstra penge, du smider efter økologiske æbler til madpakken og biodynamisk mælk til kaffen?

Grundtanken bag økologi er, at der i produktionen tages mest muligt hensyn til miljøet. Det indebærer blandt andet, at økologiske fødevarer er ikke sprøjtet med de giftstoffer, som bliver brugt til at dræbe ukrudt, skadedyr og svampesygdomme i den ikke-økologiske del af landbruget. Økologisk produktion foregår altså på naturens præmisser, så dyreliv og naturens planter og insekter tager mindst mulig skade.

Desværre rækker madbudgettet for mange af os ikke langt, hvis vi udelukkende skal støtte økologien. Dog kan du i nogle supermarkeder komme lidt længere for dine penge end i andre.

Vi har indsamlet priser på 16 økologiske fødevarer på tværs af fire landsdækkende dagligvarekæder: Netto, Føtex, SuperBrugsen og Rema 1000. Vi er gået efter de billigste økovarer og supermarkedernes egne private øko-labels, så du får allermest økologi for færrest penge 👍

Pssst: Vi tager forbehold for eventuelle billigere varer, som ikke var i butikkerne, da vi drønede rundt med kurven og tjekkede priser.

pristjek økologi

Det er altså Rema 1000, du skal afsted til, hvis du vil have allermest økologi og færrest pesticider for pengene. Her kan du nøjes med at slippe 235,35 kroner, hvorimod du må spendere 57,25 kroner mere for den dyreste kurv i SuperBrugsen - i alt 292,60 kroner.

Dog må vi erkende, at Rema 1000 kun kan bryste sig af at have én vare (målt i kilopris), der er billigere end i de øvrige forretninger, nemlig smør fra Arla Harmonie. Til gengæld har Rema 1000 også kun én vare på listen, der er den dyreste, nemlig den mørke chokolade fra Xoxo.

En besparelse på 57,25 kroner lyder ikke af meget, men handler du netop disse varer bare én gang om ugen, er du alligevel oppe at spare 229 kroner på en måned. Penge, du eksempelvis kan smide ind på ferieopsparingen eller bruge til at forkæle dig selv med endnu flere kvalitetsråvarer.

Har du lyst til at finde flere steder at prioritere dine penge på en fiks måde, så tjek Spiirs app. Appen giver dig lynhurtigt indblik i dit forbrug dag for dag, så du kan få råd til det, der betyder allermest for dig i din dagligdag.

Vi håber, at du med dette pristjek er blevet lidt klogere på, hvor du fremover skal handle dine økologiske dagligvarer. Selvom prisforskellen ikke er kæmpestor, er der alligevel penge at hente, hvis du vælger Rema 1000 næste gang, indkøbsnettet skal fyldes.

Rigtig god fornøjelse 🍏🥕🛒

Kilde: Hvad er økologi?, Økologisk Landsforening, 26. september 2017.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.