Studieliv

Studieguide: Mæt på budget i København

Caroline Sølver 19-08-2017

Du kender helt sikkert myten om, at studerende lever af havregrød og pasta med ketchup. Men er det nu også sandt? Jeg har selv været studerende i et år og lært, at et liv på SU ikke behøver at være lig med kedelig mad. Jeg har både råd til at købe ind til nærende måltider hjemme og til at spise ude nu og da.

Når jeg spiser ude, handler det om at finde de caféer og restauranter, hvor en kaffe eller et måltid ikke koster en halv bondegård.

Vi har tidligere udgivet en guide til billig morgenmad, kaffe, aftensmad og drinks i Aarhus . Her kommer den københavnske version, hvor vi viser dig, hvor du skal tage hen, når du har brug for lidt selvforkælelse i København. For du kan sagtens blive mæt uden at ruinere din bankkonto.

Morgenmad

Budgetvenlig mad-guide til København - morgenmad

Baryl: Hvis du er vant til at betale det hvide ud af øjnene for en Instagram-venlig brunch, så vil du næsten ikke kunne forstå det: hos Baryl koster brunch-tallerkenen bare 119 kroner. Og det er ikke en hvilken som helst brunch, du får serveret. Det er en smuk, sund, overvejende økologisk en af slagsen. Du får nemlig avocado på ristet rugbrød med et smilende æg på, en mad med surdejsbrød og koldrøget laks, en skål med chiagrød eller skyr, oliven med lidt salat og frisk frugt.

 • Hvad? Brunchtallerken til 119 kroner
 • Hvornår? Alle dage fra klokken 9-16
 • Hvor? Århusgade 78, 2100 København Ø

Café Bang & Jensen: Du skal godt nok lidt tidligt op, men er du frisk på det, så er der et godt tilbud at hente på denne skønne café. I hverdagene mellem klokken 7 og 10 kan du få en morgenmadsbuffet til bare 65 kroner. Buffeten indeholder alle de gode morgenretter såsom forskellige morgenmadsprodukter, yogurt, bagværk, pålæg, nutella og juice. Er du en syvsover, er der også morgenmad efter klokken 10. Så koster det blot xx kroner, og så står menuen på simple retter såsom rugbrød med ost eller æg og yoghurt.

 • Hvad? Morgenbuffet til 65 kroner
 • Hvornår? Mandag til fredag klokken 7.30-10
 • Hvor? Istedgade 130, 1650 København V

Kaffe

Budgetvenlig guide til kaffe i København Zaggis: Er du også træt af at betale op mod 40 kroner for en kop kaffe? Så er du ikke den eneste. Zaggi’s har gjort det til en principsag at servere billig kaffe for københavnerne. Hos Zaggi’s koster alt derfor 15 kroner. Ja, du læste rigtigt! Alt. Lige fra kage til kaffe og sandwich. Ikke bare den sure filterkaffe, selv cappuccino, iskaffe og latté koster 15 kroner. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

 • Hvad? Kaffe, sandwich og kage til 15 kroner
 • Hvor? Frederiksborggade 43, 1371 København K

Månefiskeren: Månefiskeren er uden tvivl et af de allerhyggeligste steder på Christiania. Her er højt til loftet, brætspil, og det bedste ved det hele: kaffe til 10 kroner, som serveres i en stor kop. Jeg gik på Christianshavns Gymnasium og brugte samtlige af mine lange pauser og fritimer ‘på Månen’, som var kælenavnet for Månefiskeren. Caféen har også en menu, der både indeholder morgenmad, snacks og frokost til budgetvenlige priser.

 • Hvad? Kaffe til 10 kroner
 • Hvor? Bådsmandsstræde 43, 1407 København K

Burger

Her kan du få billige burgere i København

Jagger: En burger med pomfritter går man ikke galt i byen med. Slet ikke hos Jagger, der serverer en sublim burger. Du kan få en menu med valgfri sodavand, pomfritter og burger for 95 kroner. På menuen hos Jagger finder du også lækre milkshakes, macaroni and cheese, fried chicken og hotdogs. Gør dig selv en tjeneste og prøv deres Oreo-milkshake. Det vil du ikke fortryde.

 • Hvad? Burgermenu til 95 kroner
 • Hvor? Vesterbro, Frederiksberg og Amager - se adresser her

Grillen Burgerbar: Også hos Grillen Burgerbar kan du finde rigtig gode priser på burgere og pomfritter. Til frokost alle hverdage mellem klokken 11.30-16 får du burger og pomfritter samt dyppelse til 79 kroner. Derudover tilbyder Grillen Burgerbar også 15% studierabat, så det er bare med at huske dit studiekort, hvis du aflægger Grillen Burgerbar et visit.

 • Hvad? Burger og pomfritter til 79 kroner
 • Hvornår? Frokosttilbud mandag til fredag klokken 11.30-16 (ellers 109 kroner)
 • Hvor? Nørrebro, Christianshavn, Amager og Vesterbro - se adresser her

Den hurtige frokost

Billige tacos i København

Smag: Sundt er godt, og sundt behøver ikke at være dyrt. Det er i hvert fald tilfældet hos salat- og sandwichbaren Smag. Her bliver der, fra fire adresser rundt i København, serveret smarte, smagfulde og sunde salater. Maden skifter efter sæson, og for 57 kroner kan du vælge op til fem forskellige salater, toppings såsom nødder, ærtepuré eller sød-kartoffel-humus og brød. Det er et godt tilbud, for maden mætter godt. Hvis vejret er til det, kan du med fordel også vælge at få salaten to-go og nyde den udendørs.

 • Hvad? Boks med fem forskellige salater, toppings og brød for 57 kroner
 • Hvor? Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Indre by - se adresser her

La Neta: La Neta er et af de nyeste skud på stammen af frokoststeder i København. Hvis du er vild med god stemning, tacos og øl, så er dette lige stedet for dig. La Neta er nemlig et samarbejde mellem danske Mikkeller, der specialiserer sig i øl og svenske La Neta, der har styr på mexicansk mad. Menukortet er simpelt og gemmer på goder såsom supertilbudet på fem forskellige tacos til 110 kroner eller 89 kroner for samme frokosttilbud, quesadilla til 25 kroner eller nachos og guacamole til 55 kroner. Og nå ja, studerende får 10% rabat. Skyld måltidet ned med en god øl fra Mikkeller.

 • Hvad? Fem forskellige tacos til 110 kroner eller 89 kroner for frokosttilbud (pssst... studerende får 10% rabat oveni)
 • Hvor? Nørrebrogade 29, 2200 København N

Folkekøkken

Guide til billig aftensmad i København Absalon: I den tidligere kirke på Sønder Boulevard, der nu er et kulturhus, bliver der hver aften i hverdagene inviteret til fællesmiddag i folkekøkken-stil. Dagens ret serveres i skåle på langbordene, hvor gæster sidder side om side med hinanden. Aftensmaden koster 50 kroner, og du tager bare for dig af retterne. Menuen kan du se her. Mandag og onsdag er vegetardage. Aftensmaden hos Absalon er populær, og ventetid kan forekomme. Har du ikke overskud til at vente, kan du dukke op allerede klokken 17 og købe billetter til fællesspisningen, så du er sikret en plads.

 • Hvad? Aftensmad til 50 kroner, 100 kroner om fredagen
 • Hvornår? Alle hverdage mellem klokken 18-00
 • Hvor? Sønder Boulevard 73, 1720 København V

Madglad: Hos Madglad får du i den grad valuta for dine penge. Dagens ret som også fås i vegetarudgave koster 60 kroner. Men vent nu lige: for den pris får du ikke bare dagens ret, du får også adgang til en lækker salatbuffet. I buffeten kan du både finde varme retter og lækre, blandede salater. Vil du have maden to-go, slår Madglad 10 kroner af prisen, og du kan så selv blande en boks med salat. Madglad ligger i en tidligere børnehave, men den interimistiske indretning emmer af hygge.

 • Hvad? Dagens ret med salatbuffet til 60 kroner, 50 kroner to-go
 • Hvornår? Mandag til fredag klokken 16.30-21
 • Hvor? Eskildsgade 13, 1657 København V

Aftenmenu

Her kan du få billig tre-retters menu i København Gran Torino: Hvem siger nej til pizza? Hos Gran Torino, der først og fremmest tilbyder en sublim beliggenhed lige ved søerne og Dronning Louises Bro, får du pizza. De er lækre og fås i forskellige udgaver. Prøv for eksempel en klassisk ‘Margherita’ eller en ‘Roger Nelson’ med kartoffel, mozzarella, gedeost og rosmarin. Ud over pizza kan du tage din middag et skridt videre, hvis du skal forkæle dig selv. Gran Torino har også forretter og desserter, og du kan få tre retter til under 200 kroner. Gode eksempler er ‘vitello tonnato’ eller bøffelmozzarella til forret og tiramisu til dessert.

 • Hvad? Pizza til 85 kroner, tre retter til under 200 kroner
 • Hvor? Sortedam Dossering 5, 2200 København N

Väkst: Skal det være endnu finere end pizza, men stadig uden at det dræber din bankkonto og tvinger dig til at spise havregrød resten af måneden? Så er restauranten Väkst et godt bud. For eksempel når du har noget at fejre. Hos Väkst får du de smukkeste omgivelser, for restauranten er indrettet som et drivhus. På menukortet finder du retter, der tager udgangspunkt i friske, nordiske grøntsager blandet med lækkert kød og skaldyr. Det er fine dining, men med en pris på 325 kroner for tre retter, er der god mulighed for, at flere kan lege med.

 • Hvad? Tre retter til 325 kroner
 • Hvor? Sankt Peders Stræde 34, 1453 København K

Alkohol

Billige drinks i København

Dalle Valle: Dalle Valle er måske ikke københavnernes yndlingsspot. Men man skal ikke kimse af, at Dalle Valle tilbyder to cocktails for 100 kroner. Det er hver aften efter klokken 20. Et lille bonustip, som er meget godt at have in mente, er, at lørdag-tirsdag fra klokken 16-22 er der halv pris på hele menukortet. Så kan du få en burger med pomfritter til 54,50 kroner. Af personlig erfaring kan jeg røbe, at den smager ganske fortræffeligt! Dalle Valle kan altså sagtens være stedet, du mødes med dine venner og varmer op til en god aften. Beliggenheden er central, der er god plads, de har et alsidigt menukort og billige drinks. What is not to like?

 • Hvad? To cocktails for 100 kroner alle dage efter klokken 20
 • Hvor? Fiolstræde 3-5, 1171 København K

Mother: Billige drinks er ikke nemme at finde i København. Især ikke hvis du drømmer om at indtage dem midt i hipsternes højborg, Kødbyen. Hos Mother er der altid gang i den og propfyldt, især når vejret er godt. Det er dog oftest muligt at få et bord, især hvis du kun skal have drinks. Disse kan nemlig indtages i baren lige ved siden af restauranten. En lækker Aperol Spritz får du til 65 kroner og andre cocktails koster 75 kroner. Et glas vin koster 50 kroner.

 • Hvad? Pizza og drinks - Aperol Spritz til 65 kroner
 • Hvor? Høkerboderne 9-15, 1712 København V

Med denne guide er du godt dækket ind til alle måltider i København uden at køre dit dankort i smadder. Om du skal mødes med en ven til en kop kaffe, spise tacos, være sund med salat, fejre noget med tre-retters menu eller drikke drinks i solnedgangen, kan du spare mange penge på at vælge et af de ovenstående steder. Vi håber, at du kan bruge guiden!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.