Studieliv

Studerende: Her er de bedste lifehacks, når du flytter til en ny by

Caroline Sølver 26-08-2019 - Læsetid: 4 min

Sommeren går på hæld, og det er tid til at spidse blyanterne, gøre skoletasken klar, og ikke mindst pakke flyttekasserne med alt, hvad du ejer. Du er kommet ind på et studie i en ny by, og ikke nok med, at du skal starte på en ny uddannelse, så skal også du flytte hjemmefra.

Ufff… Det er dobbelt op på udebane - nyt studie og ny bopæl i en ny by. Nervepirrende og super spændende på samme tid.

At flytte til en ny by er en stor forandring. Derfor deler vi her de bedste lifehacks, når du skal finde dig til rette i din nye by!

1. Bed om hjælp

Flyt til en ny by

Lejekontrakten er underskrevet, og du har din nye bopæl på plads. Nu skal du blot i gang med at pakke dit liv ned i kasser og få styr på logistikken.

Og det er her, du skal råbe højt og bede om hjælp. Fra dine gode venner, dine søskende eller dine forældre. Bed dem om at hive lidt tid ud af kalenderen og hjælpe dig med at komme på plads i din nye bolig.

Hjælp fra venner og familie er nemlig guld værd, når du skal falde på plads i din nye by. Ikke nok med at de har kærkomne hænder, der kan hjælpe med at pakke, løfte, slæbe, pakke ud igen og indrette, så er det også rart for dig, at du ikke er mutters alene de første par dage i dit nye hjem og i din nye by. Derfor - hiv fat i dem du holder af, og hør dem, om de giver en hånd med din flytning.

2. Stalk din nye by

Kom på plads i din nye by

Du er kommet på plads i dit nye hjem og har fået pakket ud, og nu er det tid til at udforske din nye by. Inden du ser dig om, vil du pludselig føle dig meget mere hjemme i din nye hjemby.

Sæt dig for at undersøge:

… og tilføj selv flere punkter på listen af steder, du har brug for i din hverdag. Når du har de steder kortlagt, vil du straks føle dig mere hjemme i dit nye lokalområde.

3. Bliv en del af et fællesskab

Start ny omgangskreds

Du har styr på alle dine lokale spots, men du savner altså dine venner og familie hjemmefra. De er svære at erstatte, når du har skiftet din trygge hverdag ud med et nyt studie og en ny bopæl.

Men det er der heldigvis råd for!

Når du nu er sprunget ud i at flytte til en ny by, kræver det, at du også sætter aktivt ind på at starte en ny omgangskreds.

Er du glad for at spille fodbold? Opsøg det lokale fodboldhold, og hør om de har plads til endnu en på holdet. Er du skarp til at strikke? Tjek om der findes en krea-café, hvor du kan være kreativ med andre. Søger du blot nye bekendtskaber? Vær med når der er fredagscafé på dit nye studie!

Kort og populært sagt - get yourself out there og start et nyt netværk.

4. Find dine stamsteder

Bliv kendt i din nye by

Det der skaber et hjem, hvor du føler dig hjemme, er, at du kan finde rundt, har et netværk men også at du har dine lokale stamsteder. Du ved, den café, du kan slå dig ned på i flere timer med en god bog, og hvor baristaen ved, hvordan du foretrækker din kaffe.

Det kan også være bodegaen, hvor du er på fornavn med stamgæsterne i baren. Eller grønthandleren, der altid lige sniger en håndfuld ekstra jordbær ned i din indkøbspose, efter du har betalt.

Der er altså mange ting, du aktivt selv kan opsøge, når du er flyttet til en ny by og gerne vil føle dig hjemme.

5. Et smut til hjemstavnen

Sådan kommer du hjem

Selvom du har været en 12-tals-elev og gjort alt dit hjemmearbejde, når det kommer til at skabe et nyt hjem, kan der godt være dårlige dage, hvor du mest af alt har brug for din livret, som kun din mor kan lave til perfektion og et stort knus fra din barndomsven.

Sørg for at du skaber plads i din kalender og i dit budget, så du kan tage hjem til hjemstavnen en gang imellem. På den måde kan du holde hjemveen for døren, og din familie vil helt sikkert byde dig velkommen hjem med åbne arme.

6. Vær taknemmelig for alle de spændende oplevelser

Lifehacks til studerende i en ny by

Hvis det alligevel brænder på, og du er i en situation, hvor livet som udeboende i en ny by er surt, og du har lyst til at smide det hele væk og pakke tasken og tage hjem, så træk vejret.

Fortæl dig selv, at det er helt okay og normalt at have dårlige dage.

Husk dig selv på hvor sejt det er at tage springet og flytte alene til en ny by. Tænk også over dig selv i fremtiden, hvor du vil tænke tilbage på alle de spændende oplevelser, du har haft.

Alt held og lykke med dit nye studie og din ny bopæl!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.