Sparetips, Pengevaner, Familieliv

Spiir anbefaler: 7 lyd- og e-bøger om penge, forbrug og økonomi, der er guld værd

Lars Pedersen 15-09-2021 - Sponsoreret af Nextory - treat i bunden af artiklen

Er du en af dem, der lytter til den seneste krimi fra Jussi Adler-Olsen, når du går en tur? Smækker du Barack Obamas selvbiografi i ørene, når du svinger støvsugeren derhjemme? Eller griner du højlydt, når du læser en roman af Stine Pilgaard på din iPad? 

Så er du ikke alene. Her i Danmark er vi tosset med lyd- og e-bøger. 

Den årlige rapport fra Kulturministeriets Bogpanel viser, at 17,4% af alle voksne danskere i dag abonnerer på en streamingtjeneste med e-bøger eller lydbøger. Og meget tyder på, at denne udvikling vil stige i fremtiden.

Men der findes meget mere end humoristiske og rørende kærlighedsromaner, kuldegysgivende krimier og inspirerende selvbiografier i bøgernes verden. 

Derfor har vi samlet syv af de bedste lyd- og e-bøger, der kan hjælpe dig med at få mere overskud i hverdagen og på bankbogen. Vil du lytte til dem? Så skal du blot downloade Spiir appen og få 2 måneders gratis abonnement hos Nextory. 

Lydbog af Ann Lehmann Erichsen 'Plus på kontoen'

Nu kan det godt være, at du tænker: “Ann Lehmann Erichsen, det navn er jeg da vist stødt på før?” Og det er ikke helt utænkeligt. For i de sidste 15 år har Ann Lehmann Erichsen været forbrugerøkonom hos Nordea, hvor hun har fulgt danskernes privatøkonomi på tætteste hold

Det har gjort hende til en af de mest foretrukne eksperter, når medierne har stillet skarpt på danskernes forbrugsvaner. Og så har hun naturligvis også været en fast del af vores Speaker’s Corner, hvor hun sammen med andre økonomiske eksperter har svaret på spørgsmål om forbrug, opsparing og meget mere. 

I e-bogen ‘Plus på kontoen’, har Ann Lehmann Erichsen samlet alle sine erfaringer og deler rundhåndet ud af sine bedste tips og fortællinger – uden at det bliver hverken tørt eller kedeligt. 

Læs mere om bogen her: Ann Lehmann Erichsen 'Plus på Kontoen'

Bliver du fristet af de skriggule tilbudsskilte nede i dit lokale supermarked? Snupper du en dampende varm to-go kaffe hver morgen? Eller fylder du den digitale indkøbskurv til bristepunktet, når du surfer løs en sen aftentime?

Så er denne e-bog lige noget for dig. Altså, hvis du gerne vil have en hjælpende hånd til at holde fast i dit kreditkort, så dit forbrug ikke stikker af.  

I bogen 'Et år uden overforbrug' giver forfatter Trine Baadsgaard dig en guide til, hvordan du på 52 uger kan skære ned på dit overforbrug. Uge for uge får du serveret sparetips, der kan få dit forbrug til at falde og tallet på din bankkonto til at stige. 

Lyder det kedeligt og som en sur tjans? Bare rolig, det er det langt fra. Bogen er nemlig spækket med konkrete tips, kreative løsninger og brugbare råd, du kan få glæde af i din hverdag. 

Læs mere om bogen her: Trine Baadsgaard 'Et år uden overforbrug' 

Vil du gerne spare flere penge op? 

De fleste vil nok løfte armen i vejret og svare “ja tak!” til det spørgsmål. Men hvordan kommer du bedst i gang med at spare op? Det er straks et helt andet spørgsmål. 

Heldigvis er der hjælp at hente i lydbøgernes verden. 

Du kan fyre op for lydbogen, ‘Den lille guide til opsparing’, som er skrevet af forfatter Jane Ibsen Piper, der er uddannet jurist og har arbejdet i den finansielle sektor i en længere årrække. 

I lydbogen dykker hun ned i forskellige emner, som minimalisme og købestop, og viser, hvordan du kan tage kontrollen over din økonomi og sikre dig, at du har overskud i banken og i sindet. Du skal blot trykke play, læne dig godt tilbage og lytte til hendes utallige tips og erfaringer.

Læs mere om bogen her: Jane Ibsen Piper 'Den lille guide til opsparing' 

Drømmer du om, at dine penge knokler løs for dig og skaber dig endnu flere penge? Selv mens du ligger og snorksover?

Så er det måske på tide, at du kommer i gang med at investere

Og her har vi fundet den perfekte lydbog til dig. Slå lytterlapperne ud og tage imod de gode råd og erfaringer, som du finder i lydbogen ‘Invester i livet’ skrevet af den selvlærte aktieinvestor Pernille Wahlgreen og hendes mor, psykolog, Jane Bækgaard. 

I lydbogen fortæller de, hvordan du kan komme i gang med at investere og få en tilværelse, hvor du har mere tid og frihed til at gøre det, der betyder mest for dig. 

Og det bedste af det hele? Du behøver ikke at bruge hundredtusindvis af kroner for at komme i gang. Du kan kaste dig ud i dine første investeringer for 500 dask. Det er bare med at få hørebøfferne på og lade dig inspirere til at komme i gang med at investere.

Læs mere om bogen her: Personille Wahlgreen & Jane Bækgaard 'Investér i livet'

Vi bliver ved investeringer, aktiemarkedet og drømmen om at skabe sig en tilværelse, hvor man ikke er afhængig af, at der tikker en fast løn ind hver måned.

Denne gang hedder forfatteren Louise Fredbo Nielsen. Og hun står bag lydbogen ‘Sæt kursen’.

I denne lydbog får du gode råd fra en række eksperter og kendte kvinder, der fortæller om, hvordan de er kommet tættere på drømmen om økonomisk frihed. Men du får også Louise Fredbo Nielsen personlige historie om, hvordan hun gik fra at have angst over at tjekke tallene på sin netbank til at tage kontrollen over sin økonomi og blive investor.

Læs mere om bogen her: Louise Fredbo Nielsen 'Sæt kursen' 

Det handler ikke kun om kroner og øre, når vi taler om privatøkonomi. For vores penge er altid forbundet til vores arbejde og det liv, vi lever. Og det liv, vi drømmer om. 

For hvad gør man, hvis man gerne vil ændre den måde, man lever på? 

Det kan du blive klogere på i denne lydbog af Nanna Hyldgaard Hansen. I lydbogen fortæller hun, hvordan hendes familie målrettet gik efter at halvere deres forbrug – til stor glæde for deres bankkonto, og ikke mindst, miljøet. 

Lyt med, og bliv klogere på, hvordan du også kan jonglere forbrug, familieliv og jobbet, så det hele går op i en højere enhed. 

Læs mere om bogen her: Nanna Hyldgaard Hansen 'Lev for det halve' 

lydbog Karsten Engmann Jensen 'Et liv med overskud'

Når det gælder penge, forbrug og privatøkonomi findes der ikke én korrekt måde at gøre tingene på. Det hele afhænger af, hvem du er som person, og hvad der har betydning for dig.

Og det er præcis, hvad Karsten Engmann Jensen har skrevet om i e-bogen ‘Et liv med overskud: Sådan får du økonomi og fritid til at spille sammen’. 

I bogen møder du blandt andet to fiktive personer. Den snusfornuftige Fornuftige Finn, der altid passer på sin penge. Og den impulsive Ihærdige Ivan, der alt for ofte giver efter for fristelser og ikke spekulere for meget over fremtiden. To personlighedstyper, vi alle kan genkende og lære noget af. 

En velskrevet og underholdende e-bog, der giver stof til eftertanke. 

Læs mere om bogen her: Karsten Engmann Jensen 'Et liv med overskud' 

Prøv Nextory gratis i 2 måneder

Det var vores 7 anbefalinger på lyd- og e-bøger, der kan inspirere dig til at få mere overskud i hverdagen og i økonomien. Hvis du har lyst til at lytte eller læse bøgerne, kan du downloade Spiir appen og få 2 måneders gratis abonnement hos Nextory

Rigtig god lyttelyst 🎧

Kilde: Bogpanelets Årsrapport

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.