Studieliv, Familieliv, Sparetips, Pengevaner

Sparetip: Bliv bevidst om dit dataforbrug og vælg det rette mobilabonnement

Sevval Kara 10-11-2021 - Reklame for eesy. Læs mere om vores eksklusive Spiir Treat i bunden af indlægget

Er du typen, som er evigt afhængig af en Wi-Fi-kode, når du er ude med dine venner? Eller har du altid en masse data tilbage sidst på måneden? Uanset scenariet stemmer dit faktiske dataforbrug formentlig ikke overens med dit mobilabonnement.

De fleste har oplevet at skulle betale for et alt for dyrt mobilabonnement, eller at skulle leve uden data midt på måneden. Men hvordan kan man undgå at leve som stenalderfolket eller betale i dyre domme for lidt ekstra data alligevel?

Ingen grund til panik. Spiir har i samarbejde med mobilbrandet eesy, samlet et overblik over alt det du behøver at vide, før du vælger dit mobilabonnement. Dermed slipper du for alt det uoverskuelige arbejde, og vi hjælper dig med at spare penge på mobilregningerne. We got your back! 

Læs med nedenfor om, hvordan du kan få et overblik over dit eget dataforbrug, og få tilegnet dig viden og værdifulde insights om dit dataforbrug. Hermed har du bedre forudsætninger for, at vælge det rette mobilabonnement, som passer til dit faktiske dataforbrug. 

Hvor langt rækker mobildata egentlig?

Før du kan vælge det rette mobilabonnement, så er det vigtigt at forstå, hvor langt mobildata egentlig rækker. Så lad os starte med det helt basale. Hvor meget er 1 GB mobildata? Tjo, helt konkret svarer det til 1000 MB, som svarer til 1000000 KB… men… vent… hvad😅

Gjorde det valget af mobilabonnement nemmere? Nej vej? Det gjorde det i hvert fald ikke for os hos Spiir. Så hvor meget kan man scrolle på Instagram, før man bliver opkrævet for ekstra data? 

Vi har kastet os over at besvare dette spørgsmål og samlet et simpelt overblik, som hjælper dig med at forstå dit dataforbrug:

Så langt, så godt. Lad os nu dykke ned i tallene og finde en mening bag galskaben. 

Ifølge oversigten kan du med 10 GB data om måneden se 2 afsnit af Squid Game hver uge, hvorimod du kan se et afsnit hver dag med 40 GB. 

Hvad siger du til at lytte til ‘Natteravn’ med Rasmus Seebach hele 150 gange hver dag? Hvis du tænker ‘ja tak!’ så er 20 GB perfekt til dig. Men er du en seriefreak og har brug for at streame mere end en halv time dagligt på telefonen? Eller se TikTok videoer mere end 6 timer om dagen? Så har du måske brug for mere end 20 GB data. 

Du kan altså ud fra tabellen nu danne dig et indledende overblik og dermed begynde at tænke over, hvor meget data du egentlig behøver at betale for.

Sådan tjekker du dit forbrug

Er du i tvivl om, hvordan du finder et overblik over dit dataforbrug? 

De fleste mobilselskaber tilbyder et præcist overblik over dataforbrug gennem deres selvbetjening. Hvis ikke, så kan du helt simpelt finde dit forbrug inde i “Indstillinger” på din smartphone. Her er en guide til, hvordan du finder oplysninger om dit dataforbrug:  

De fleste bruger smartphonen til mere end bare opkald og SMS’er. Med andre ord kan vi alle blive enige om, at en smartphone er ret nytteløs uden mobildata. Vi håber derfor, at oversigten kan hjælpe dig med at gennemskue dit dataforbrug og nemmere finde frem til hvilket abonnement, der opfylder dit behov. 

Find treatet i appen

Hos Spiir har vi teamet op med eesy, som tilbyder dig simple, billige mobilabonnementer på Danmarks bedste mobilnetværk. Du kan gennem samarbejdet som Spiir bruger, eksklusivt få 10% rabat på alle eesy-mobilabonnementer - hver måned! Dette gælder også allerede nedsatte kampagner! Det eneste du skal gøre er at downloade Spiir appen og tjekke vores Treats-sektion ud.

 

Kilde: 

  • Kom på Danmarks bedste mobilnet, eesy dk, 20. oktober 2021. 

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.