Studieliv

#Lifehacks: 8 studerende deler deres allerbedste sparetips

Caroline Sølver 31-10-2018 - Indeholder reklamelink

Vi ved det. At være studerende på SU er ikke altid en dans på roser. Især ikke når det kommer til økonomien. Men selvom du måske ikke svømmer i penge og udmærket er klar over, at penge ikke hænger på træerne, er der masser af gode sparetips til studerende, der kan gøre studielivet lidt sødere.

Her har vi bedt otte studerende om at dele deres allerbedste sparetips. Værsgo’!

Kvit byturene (bare en af dem)

Spar penge ved at gå mindre i byen

Drop byturene! Selvfølgelig ikke dem allesammen, det ville jeg ikke kunne, men hvis jeg går i byen én gang mindre om måneden, så kan jeg hurtigt spare et par hundrede kroner. Og min lever takker mig også! Jeg er fantastisk god til at bruge penge, når jeg har fået et par øl indenbords. Så har jeg en fest, og det samme har mit dankort. Dagen efter står den så både på fysiske tømmermænd og økonomiske tømmermænd… Den bedste løsning for mig er simpelthen at blive hjemme. Så udfordrer jeg ikke skæbnen.

Frederik, 24 år

Udnyt studierabatterne

Jeg sørger for, at jeg altid udnytter studierabatter og andre rabatkoder, når jeg køber noget. Det gælder blandt andet onlineshopping på ASOS (vidste du, at du som studerende altid kan få 10% rabat?), mit månedlige Spotify-medlemskab (som du får til 49 kroner som studerende) og min to-go-kaffe fra min yndlingscafé, der også giver 10% rabat. Opdag de gode rabatter og husk at udnytte dem!

Caroline, 23 år

Go genbrug!

Køb genbrug

For omkring et år siden besluttede jeg mig for, at jeg kun ville købe genbrug. Især når det kom til tøj. Og det kører på skinner! Det er faktisk ikke så svært. Jeg overvejer mine køb en ekstra omgang, og når jeg så beslutter mig for, at der er noget, jeg vil købe, søger jeg efter det enten online på Tradono, DBA,Trendsales eller på loppemarkeder. Det bliver en lille jagt, og det føles fedt, at spare penge på den måde!

Sara, 25 år

Budgettet er vejen frem

I et forsøg på at have råd til at leve det liv, jeg gerne vil leve, har jeg fundet ud af, at det hjælper mig, hvis jeg har styr på mine penge. Hvor mange jeg har, hvad jeg bruger dem på, og hvor mange penge, jeg har til hver forbrugskategori. Jeg ved altså, hvor meget mad, jeg har råd til at købe, hvor meget tøj, jeg har råd til at købe, og hvor mange byture, jeg har plads til. Jeg har lavet et budget, jeg holder mig til, og så hjælper Spiir appen mig med at holde styr på de penge, jeg bruger i løbet af måneden.

Simon, 27 år

Billige restaurantbesøg

Spar penge når du spiser ude

Bare fordi jeg er studerende, vil jeg stadig nyde livet og have råd til en tur på restaurant i ny og næ. Heldigvis behøver det ikke koste en bondegård. Jeg tjekker altid Bownty, Downtown og Tipster ud og leder efter tilbud på restauranter og caféer, jeg gerne vil besøge.

Laura, 26 år

Drop den der ‘arghhh’-vane

På et tidspunkt fandt jeg ud af, at at jeg brugte omkring 350 kroner på kaffe om måneden. Det er måske ikke vanvittigt mange penge, men på et år løber det altså op til et ret højt beløb. For 100 kroner købte jeg en fed termokop og begyndte i stedet at lave min egen kaffe. Og så var den dér nagende kaffe-vane et afsluttet kapitel. Tjek!
Katrine, 23 år

Lav din egen madpakke

Lav frokost hjemmefra

Jeg sparer mange penge hver måned ved at lave min egen madpakke hjemmefra og gå uden om kantinens mange lækkerier. Det kræver selvfølgelig en tur i supermarkedet og en solid rygrad, når kantinen frister med lune pølsehorn, men det gør også, at jeg helt selv kan vælge, hvad jeg vil spise.

Sofie, 20 år

Jeg gider ikke stresse

Der er sgu nok at stresse over som studerende, og økonomi behøver ikke at være én af dem. Jeg sørger bare for at bruge færre penge, end hvad der kommer ind på min konto hver måned, og det er egentlig det. Ret simpelt…

Asger, 21 år

8 tips fra 8 studerende. Forhåbentlig har du fået input og inspiration til, hvordan du kan leve det søde liv som studerende med styr på skejserne.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.