Studieliv

5 studierabatter, du ikke anede eksisterede

Karen Johanne Iversen 27-03-2017

Festerne banker på døren og studiebøgerne er ivrige efter at blive læst. Som studerende har du ganske vist ikke et stort huslån eller to børn, der skal opvartes. Til gengæld skal du købe studiebøger, drikke kaffe med veninderne, og så skal der også være råd til vaskepulver, rugbrød og den uforudsete færdselsbøde, du fik i sidste uge.

De fleste studerende kender til studierabatter på togbilletter, museumsbesøg og biografbilletter, men faktisk står rabatterne i kø til dig og dit studiekort. Spiir giver dig her fem studierabatter, du ikke anede eksisterede.

1) Gå aldrig ned på studieudstyr

Du har den med dig overalt, stiller aldrig kaffekoppen lige ved siden af den, og du passer på den og alt hvad den indeholder, som var den dit kæreste eje. Vi snakker selvfølgelig om din computer. En studerendes vigtigste redskab.

En computer er ikke en billig investering, men heldigvis har du en fordel som studerende. Apple tilbyder nemlig op til 10% i studierabat på alle deres Macs og Ipads. Har du svært ved at betale hele computeren ad én omgang, kan du ved kassen anmode om at betale i månedlige rater gennem Apple finansiering, så kreditkortet ikke er rødglødende resten af måneden. Find dit Apple-produkt med studierabat her.

2) Plej venskabet med SU-venlig kaffe

Med livet som studerende følger også et socialt netværk, du passer og plejer. Selvom det er hyggeligt at gå på café og drikke kaffe med veninderne et par gange om ugen, kan det hurtigt blive en pebret vane. En café latte fra en af byens caféer, koster mange steder omkring 40 kroner.

Læs også: To studerende. Mad til en uge. 300 kroner. Kan det lade sig gøre?

Heldigvis vil Lagkagehuset gerne gøre caféturen billigere for de studerende. Du kan ved fremvisning af gyldigt studiekort få 30% i rabat på alle varme drikke i alle Lagkagehusets afdelinger rundt omkring i Danmark. Så er det bare at tage mor, kæresten eller veninden under armen og få plejet venskabet med en kop varm chai latte eller cappuccino.

3) Halv pris på kvalitetsjournalistik

Synes du, at dit feed på Facebook er lige lovlig fyldt med copy paste-journalistik og neongule breaking news-bjælker? Har du lyst til mere dybdegående og velskrevet journalistik? Zetland er en digital avis, som fortæller om tidens vigtigste begivenheder. Hos Zetland får du ikke bare at vide, at noget sker. Du får hele baggrunden for dagens nyheder og en analyse af, hvad det betyder for dig og samfundet.

Som medlem hos Zetland får du hver dag 3-5 baggrundshistorier og et dagligt nyhedsoverblik. Så er det bare at læne sig tilbage og fordybe dig i historierne - uden at blive forstyrret af pop-up-reklamer og blinkende annoncer.

Læs også: SU reform - det betyder det for dig

Lyder det som noget for dig? Normalt koster et abonnement hos Zetland 99 kroner per måned, men som studerende får du medlemskabet til halv pris - nemlig til 49,50 kroner per måned. Vil du ind og snuse rundt i universet, inden du beslutter dig? Prøv Zetland gratis i 14 dage her.

4) Billigere ferie? Ja tak!

“At rejse er at leve” - jovist, men H.C. Andersen glemte lige at nævne, at det sjældent er en billig fornøjelse at rejse på ferie. Som studerende skal du endda lægge penge til side over en lang periode, før flybilletterne og hotellet kan bestilles.

Læs også: Top 15 studierabatter til fattigrøve på SU

Heldigvis vil Hotels.com gerne hjælpe studerende lidt hurtigere på vej til farverige cocktails og middagslure ved poolen. De tilbyder nemlig studerende 10% på alle bookinger - det gælder også i forvejen nedsatte hoteller. Så hvad venter du på?

5) Politiet giver også studierabat

Er du kørt hjem fra en bytur uden lys på cyklen, eller blev du opdaget i at gå over fodgængerfeltet, selvom den grønne mand ikke lyste? Færdselsbøder er nogle af de mest irriterende uforudsete udgifter, og det kan være svært at få resten af måneden til at hænge sammen økonomisk, når bøden er betalt.

Læs også: Sådan får du halv pris på din færdselsbøde

Hvad gør du så? Jo, Politiet er ikke kun ude på at gøre livet surt for dig. De vil gerne hjælpe studerende, da de forstår, at en færdselsbøde nemt kan vælte dit budget. Derfor kan du, hvis din årlige indkomst er på under 163.020 kroner om året før skat (tal fra 2016), søge om at få prisen på din bøde halveret. Søg om bødenedsættelse her.

Har du fået øjnene op for et par rabatter, som du og dit studiekortet skal ud at afprøve? Prøv også Spiir, som ganske gratis giver dig et detaljeret forbrugsoverblik og en masse andre fede features. Økonomisk bevidsthed og udnyttelse af studierabatter gør det langt nemmere for dig at komme gennem studiet uden overtræk og studiegæld.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”