Pengevaner

Spiir kårer: 13 modige bloggere, der bryder pengetabuet

Karen Johanne Iversen 02-03-2018


blogger pengetabu badge

Ved du, hvad der hver måned tikker ind på vennernes lønkonti? Om de har et stort forbrugslån? Om deres dankort har et tæt forhold til kortterminalen i Magasin? Eller om de har et mangecifret tal stående på opsparingen? Nej vel?

Penge er et tabu.

Vi taler med vennerne om hverdagens problemer, saftige detaljer fra weekendens one night stand og vores dybeste hemmeligheder. Men pengesager, dem styrer vi let og elegant udenom.

Privatøkonomi er et særdeles privat anliggende og kan være et decideret minefelt at bevæge sig ind på. Men heldigvis findes der økonomiske sparringspartnere derude, som har taget det første skridt og fortæller om deres forhold til penge - både på godt og ondt.

Dette indlæg er en del af #brydpengetabuet. Vi håber, at du kan blive inspireret af de 13 seje bloggere i dette indlæg, der alle tør tale åbent om deres penge. Del dine penge-historier og brug #brydpengetabuet og #spiir. Vi kan lære af hinandens historier og sammen bryde pengetabuet.

Her hylder vi 13 bloggere, der er med til at bryde pengetabuet:

Er din blog iblandt? Haps vores badge til din blog og vis dine læsere, at du er med til at bryde pengetabuet. Du finder koden til badget nederst i indlægget. Vi tager hatten af for, at du står frem og er en inspirator for os andre, der ikke altid tør råbe højt om, at vi har brugt alt for mange penge på shopping, eller at vi sidder i gæld til halsen.

Sidsel & Lasse

De har hverken bil, tv-pakke eller dyr elektronik. TIl gengæld elsker de gode råvarer, rejser og interiør. Det aarhusianske kærestepar, Sidsel og Lasse, har sat økonomi på dagsordenen i flere indlæg. De lægger åbent tallene på bordet og fortæller, hvordan deres økonomi hænger sammen, og hvad de spenderer deres penge på.

Vidste du eksempelvis, at kæresteparret har købt en lejlighed på Trøjborg til knap fire millioner? At de er ægte, jyske tilbudsjægere? Og at de højest forærer hinanden gaver for 500 kroner? Fedt, at de tør lukke os ind!

Neohippie

Hun er 27 år, gift og hjemmegående mor til to. Og nårh ja: Så er hun en vaskeægte, moderne hippie.

Calina og hendes familie lever udelukkende af mandens indtægt og lægger ikke skjul på, at økonomien er stram. Meget stram. Til gengæld bruger Calina næsten ingen penge: hun er non-shopper, veganer, har en garderobe på 25 stykker tøj, bruger moderne stofbleer til ungerne og undværer gerne eksotiske rejser og frisørbesøg.

Calina er kort sagt et levende bevis for, at lykke ikke kan købes for penge - og med hendes nærværende indlæg inspirerer hun andre til ikke kun at finde glæde i købte goder 🙏

Frinans

Pensionist som 45-årig? Det lyder vanvittigt! Men den er god nok. 31-årige Sune har nemlig lagt en plan for, hvordan han i en alder af 45 år vil have sparet nok knaster sammen til at kunne gøre, som han har lyst til resten af livet.

På bloggen giver han et detaljeret indblik ind i sin rejse mod målet om total økonomisk frihed.

Vidste du, at han blandt andet bruger rigdomsformlen: ‘tjen mere, forbrug mindre og investér’ for at nå sit mål? Her har vi fat i en gut, der ikke lægger skjul på pengesagerne. Respekt!

Danica Chloe

“Den første måned som fuldtidsblogger tjente jeg 16.600 før skat (...) Det er ikke meget, når skattekronerne er lagt til side og kontorpladsen er betalt”.

Danica har satset hele butikken og er sprunget ud som fuldtidsblogger. Nu kan hun ikke længere finde tryghed i sine forhenværende freelancejobs, men forsøger i stedet at hvile i det hun brænder for: at blogge… Også selvom det mildest talt ikke er en millionforretning.

På bloggen er hun ikke bange for at vise, hvordan hendes økonomiske virkelighed ser ud, og i flere indlæg deler hun ud af tanker om pengeskænderier, overforbrug og økonomiske nytårsforsætter. TAK fordi vi må følge med 😊

Gownsandroses

Kan man nyde en rejse på et stramt budget? Ja, er det korte svar. Det kan den 27-årige globetrotter Anne-Li og hendes kæreste i hvert fald. I sommeren 2016 solgte de deres lejlighed i Aarhus og drog ud i verden. Siden har de rejst rundt i både Vietnam, Laos, Bali og senest Thailand, hvor de netop nu befinder sig i Chiang Mai.

På bloggen slår Anne-Li armene ud og fortæller ærligt om de økonomiske konsekvenser ved at skifte 8-16 jobbet og hverdagen i Danmark ud med livet som selvstændig globetrotter. Blandt andet giver hun et indblik i rejsebudgetter og økonomiske rejseråd, og så er hun et levende bevis på, at man sagtens kan rejse på fuld tid med en lav indtægt - det handler bare om prioriteringer. Sådan!

Funnyfinans

Hun er hverken finansiel rådgiver eller økonomisk ekspert. Alligevel lægger hun ikke skjul på sine pengemæssige op- og nedture.

På uformel og humoristisk vis deler 28-årige Mille ud af alt fra shopping på budget og ‘første løn’-reglen til bankordbog for swaggers, styr på fællesøkonomi med money dates og meget, meget mere. Vi er vilde med din ærlighed 💪

Miriams Blok

Velkommen til den virkelige verden. Miriams verden. Her bliver tingene ikke pakket ind i pæne filtre og perfekte anekdoter. 30-årige Miriam smider svesken på disken og er hudløs ærlig, når hun deler ud af tanker om økonomiske tømmermænd, banklån og verdens dyreste (og sureste) kat, Frank.

Miriam lægger ikke skjul på, at hun har pinligt lidt styr på sine pengesager og fortæller, at “Det er jo ikke, fordi pengene ryger direkte ind på en sjov, spas og Louboutin’er-konto. Jeg har for eksempel både en kassekredit, et bolig- og et SU-lån, som jeg på nuværende tidspunkt ikke afdrager på”. Heldigvis er Miriam ikke alene om at have det sådan - og det er ekstremt befriende at følge med på sidelinjen!

Mad for fattigrøve

Ikke alle har råd til mørbradbøffer og friskfanget laks… i hvert fald ikke til hverdag. 22-årige Fie driver bloggen ‘mad for fattigrøve’, hvor hun hver uge deler sin detaljerede madplan med os, der gerne vil have madpengene til at række længst muligt.

Fie er på SU og mor til to, så der er ingen tvivl om, at Fies superfede sparetips, budgetter og madplaner er testet på et trængt budget. Og hey, hvem vil ikke gerne svinge sparekniven, så der kan blive råd til mere af alt det sjove? 🤷

Twinpeaks

36-årige Mette Marie er ifølge hende selv “enormt dårlig til tal og pinligt bevidst om det faktum”. Alligevel holder hun sig ikke tilbage, når hun på sin blog går i detaljer med banklån, en mand med en svingende indtægt, penge-prioriteringer, livet som et økonomisk rodehoved, og at lykke faktisk godt kan købes for penge… i hvert fald når det gælder køb af kolonihavehus.

Hvad kan vi lære af Mette Marie? At få et mere afslappet forhold til penge. For vores hårdt tjente moneter skal ikke kun bruges på elregninger og pensionsopsparing. De skal også spenderes på de ting, der kan drysse ekstra sukker på tilværelsen: tøj, dyre bøffer, rejser og cafébesøg. Amen 😎

Pengepugeren

Kender du nogle, der elsker tal og budgetter? Nej? Så mød pengepugeren aka Rasmus. Han kan ikke fortælle dig, hvordan du bliver rig, men til gengæld kan han fortælle dig alt, du skal vide, for at få en velsmurt og toptunet økonomi.

I pengepugerens univers får du alt fra budgetvenlige opskrifter, tips til at få succes med at blogge, investeringsstrategier, prissammenligninger og meget, meget mere. Kæmpe skulderklap til Rasmus for at dele ud af sit pengenørderi og give os inspiration og indsigt i vores privatøkonomi.

Godownsize

Vil du gerne rejse oftere, blive gældfri, bruge mere tid med familien eller bare nyde friheden ved det simple liv? Så bør du ‘go downsize’ ligesom Morten og Maria.

På bloggen får du inspiration fra andre, der deler deres erfaringer med downsizing, services der gør det muligt for dig at arbejde ‘on the road’, redskaber til at leve et simplere liv og meget, meget mere. En inspirerende blog, der sætter dit eget liv i perspektiv - for måske findes lykken hverken i at eje 50 par sko eller en stor villa? 🏡

Miss Fuzzypants

Hvordan forener man sin forkærlighed for luksus, fashion og det gode liv med at skære godt og grundigt ned – hvis disse modpoler da overhovedet kan forenes? Det vil 33-årige Marie-Louise gerne finde ud af.

Miss Fuzzypants giver Marie-Louise de fedeste sparetips og åbner op for tanker om madspild, shopping-tømmermænd, sparefeber og non-shopping. Og vi er vilde med at følge med i hendes univers 💃

Sustain Daily

Vil du gerne skrue ned for forbrugsfesten og op for de grønne vaner? Så er Sustain Daily stedet for dig. Sitet er stiftet af tre passionerede piger, som har sat sig for at hjælpe og inspirere dig til en grønnere og mere bæredygtig hverdag.

Uanset hvor du er i din rejse mod et mere bæredygtigt liv, er der ingen løftede pegefingre på denne blog. Alle skridt på rejsen tæller nemlig.

På bloggen kan du blandt andet dykke ned i emner som bæredygtig sex, gratis glæder, myter om naturlige skønhedsprodukter, lækre opskrifter, crowdfunding som moderne, bæredygtig finansiering og guides, der hjælper dig i gang med de grønne vaner. Et sindssygt gennemført, æstetisk og inspirerende site. Stærkt, tøser!

#Brydpengetabuet med Spiir

Vores udvalgte bloggere prioriterer alle pengene forskelligt. Der er dem, der skruer ned for forbruget. Dem, der elsker at bruge penge. Og så er der dem, der får hverdagen til at fungere trods et stramt budget.

Fælles for dem alle er dog, at de står offentligt frem og sætter ord på deres tanker om økonomi og forbrug. Personlige historier, vi kan spejle os i, og som sætter vores eget forhold til penge i perspektiv.

Historierne skaber grundlag for en god snak om penge. For livet er ikke kun, hvad du ser på Instagram. Der findes også (mange) dage med overtræk, fattigrøvsaftensmad og økonomisk hovedpine over regnskaber (både dem med og uden moms).

Hvordan bruger du dine penge? Hvor vælger du noget fra og noget andet til? Hvor føler du dig presset til at følge moden, samfundsnormen eller dine venner? Del dine historier, så vi sammen kan prikke hul på bylden og tale åbent og ærligt om penge.

Brug #brydpengetabuet og #spiir og følg med her på bloggen, på vores Facebook, Instagram og Twitter-kanaler.

Badge

Var din blog iblandt? Haps vores badge til din blog og vis dine læsere, at du er med til at bryde pengetabuet:

<a href="https://www.spiir.dk/"><img src="https://spiirlandingpage.blob.core.windows.net/spiirlandingpage/Spiir-Badge.png" width="200" height="260" alt="Spiir penge tabu" border="0" /></a>  


blogger pengetabu badge

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.