Sparetips

Guide: 5 smutveje til budgetvenlig sommerferie i 2018

Caroline Sølver 09-07-2018

Kalenderen skriver midt juli. Du har været fornøjet med mange timers solskin i Danmark, den ene dag tog den anden, og du fik ikke lige planlagt ferie. Nu er du ramt af ‘summertime sadness’ og drømmer mest af alt om at komme væk på et par dages ferie. Er det mon for sent? Og har du råd?

Ja! Selvom sommerferien er godt i gang, og det er ved at være sidste udkald for at nå på ferie, er der stadig rig mulighed for at komme afsted, endda uden at lænse kontoen. Læs bare med her, hvor vi giver dig fem veje til en hurtig og budgetvenlig sommerferie.

Find en fed afbudsrejse

Billig rejse

Hvis du har is i maven og tør vente i sidste øjeblik, kan du score en ultra billig afbudsrejse.

Rejsespejder, Spies, Afbudsrejser.dk og Travelmarket kan du finde et udvalg af afbudsrejser, der passer til dine feriedrømme med destination og afrejsedato.

Tre gode tips til en fed og billig afbudsrejse Vær fleksibel med afrejsedato. Det kan godt være, du drømmer om at tage afsted på en helt specifik dato, men måske er rejsen meget billigere, hvis du vælger flyet, der afgår tre dage senere. Her kan det altså betale sig at søge lidt bredere for at finde den billigste rejse.

Vær fleksibel med destination. Måske går du og drømmer om at rejse til en lækker græsk ø med fotogene hvide huse med blå skodder. Men hvad med Kroatien? Der er også lækre sandstrande! Vær derfor også fleksibel med destinationen, da det ikke nødvendigvis er rejsen til din drømmedestination, der er den billigste.

Køb kun flybilletten på afbud. Et ret godt hack hvis du vil rejse billigt. Du kan nemlig være heldig at score billige flybilletter gennem afbudsrejse-siderne og selv finde hotel eller ferielejlighed til en lavere pris og på den måde sammensætte den perfekte rejse til netop dine behov. Her er Airbnb og Hotels.com gode steder at søge efter overnatning.

Nyd det danske land

Guide til billig ferie

Meget kan man sige om sommer i Danmark, men hvis solen skinner, er det faktisk et fantastisk sted at holde ferie, og Danmark byder helt sikkert på nogle destinationer, du ikke har oplevet endnu: a danske øer som Anholt, Fanø eller Bornholm, vores skønne strande på Vestkysten og danske badehoteller. Listen er lang.

Hvis du ikke orker at skulle scanne nettet igennem for afbudsrejser og egentlig synes, at ferie i Danmark er mere tiltalende, har vi masser af inspiration til dig:

Vælg en alternativ rejsedestination

Vi kan godt blive enige om, at Paris og Ibiza er fede rejsemål. Men de koster også knaster. Derfor: tænk ud af boksen og spar penge på din sommerferie ved at vælge en anden destination, der måske er knap så populær og hypet, men som giver dig mindst ligeså meget værdi for feriepengene.

Her er inspiration til fire alternative rejsemål, der forærer dig en fantastisk ferie, som er knap så tung for din pengepung.

Væk din indre krejler

Guide til billig rejse i sidste øjeblik

Hvis du hverken vil på loftet og finde det gamle familietelt frem eller afsted på afbudsrejse, bør du overveje netværks-krejler-metoden.

Du kender helt sikkert nogen, der har et sommerhus, en kolonihave eller en båd, du kan låne.

Ring til din barndomsven, spørg din onkel eller skriv til din vennegruppe, om de ikke har lyst til at tage på ferie sammen. Måske der åbner sig en invitation til at joine turen i sommerhus, som din ven skal på. Oplagt!

Læn dig tilbage og nyd livet

Sådan kommer du billigt ud at rejse

Ferie er ferie. Hvis du ikke finder en ferie til udlandet eller sommerhuset denne sommer, så læn dig tilbage og hold ferie derhjemme. Nyd solen, drøm dig lidt væk, gå i gang med den gode bog, du ikke har læst endnu og træk vejret.

Uanset om du kommer afsted på en fed afbudsrejse, om du bliver hjemme i Danmark og får nogle skønne sommerminder, eller om du får joinet en sommerhustur med nogle venner, så ønsker vi dig en rigtig god ferie! Det er nemlig hverken dyrt eller krævende at få en god sommer.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”