Er du godt træt af at planlægge din kommende sommerferie allerede i marts for at få rejsen til en overkommelig pris? Hvad nu hvis vejret i Danmark undtagelsesvist bliver strålende, når du har planlagt at skulle afsted til Italien? Eller hvad hvis du fortryder den destination eller det hotel, du har bestilt?

‘Take a chill pill’. Med en afbudsrejse slipper du for at tage stilling til din kommende ferie før et par dage op til afrejsen. Lækkert, ik? Dog kan du nemt risikere at betale ‘big bucks’ for rejsen, selvom der er tale om en afbudsrejse. Det er der heldigvis råd for ✈️💰

1. Vær fleksibel - det betaler sig!

På rejseselskabernes søgemaskiner for afbudsrejser såsom Tui, Spies og Bravo Tours kan du søge på bestemte datoer, lufthavne og destinationer. Er du kun villig til at rejse fra Billund til Barcelona i uge 28? Så bliver prisen også derefter.

Første tip til en billig afbudsrejse er derfor at være fleksibel med afrejsedato, rejsemål og lufthavn. Måske kan du flytte ferien en uge eller bare et par dage? Måske skal du rejse til Budapest i stedet for Paris, eller måske kan du tage en tog-, bus- eller køretur til en anden lufthavn og tage et fly derfra?

Jo mere fleksibel du er, desto billigere afbudsrejser får du også tilbudt 😊

2. Hav is i maven og rejs i sidste øjeblik

Sidder du og tripper hjemme i stuen efter at rejse mod sydens sol, mens regnen siler ned udenfor? Hav is i maven!

De billigste afbudsrejser får du nemlig oftest, hvis du venter til et par dage op til afrejsedagen, uden for højsæson vel at mærke. Har du har solcreme, badebukser og passet inden for rækkevidde, tager det ikke mange minutter for dig at komme afsted mod varmere himmelstrøg ☀️

3. Køb kun flybilletten på afbud

Mange rejseselskaber tilbyder afbudsrejser som samlede charterrejser med fly og hotel. Vælger du sådan et tilbud, kan du dog hurtigt ende med at betale alt for meget for en rejse, du sagtens selv kan planlægge meget billigere.

Tredje tip til en billig afbudsrejse er derfor kun at købe flybilletten på afbud og selv finde billig overnatning gennem eksempelvis Hotels.com eller Airbnb. Så får du allermest værdi for dine hårdttjente feriepenge.

4. Tilmeld en prisovervågning på afbudsrejser

Orker du ikke at holde øje med prisudviklingen på din kommende afbudsrejse? Så opret en prisagent på Travelmarket.dk.

Når du tilmelder dig prisagenten, vælger du afrejselufthavn, afrejsedato, rejsens varighed, og så kan du tilføje op til ti forskellige destinationer, du vil følge prisudviklingen på. Hver dag i et selvvalgt tidsrum modtager du en e-mail med de billigste afbudsrejser baseret på netop dine søgekriterier.

Du kan altså sagtens få en billig ferie uden at skulle være ude i god tid - med en afbudsrejse betaler det sig nemlig at være sent ude. God fornøjelse 👙😎🍹


Du har netop læst et indlæg fra Spiir. Hvis du kunne lide det, kan du sikkert også lide vores gratis budget-app. En sjov og intelligent penge-assistent, der automatisk gør dig klog på dit forbrug, så du kan læne dig tilbage og leve dit liv, som du ønsker det. Download appen her.