Sparetips

12 sommeraktiviteter i Danmarks største byer, du kan opleve ‘for free’

Karen Johanne Iversen 07-06-2018

Du kender det sikkert: en gåtur bliver til et smut ned i gågaden… som bliver til en kop kaffe på en café... som bliver til en ny skjorte (fordi den var sat ned)... som bliver til en frokostsandwich. Wupti 400 kroner brugt, selvom du bare havde planlagt en lille, bitte gåtur.

Heldigvis er der ingen grund til at sidde hjemme og trille tommelfingre hele sommeren, fordi budgettet strammer lidt. Det handler bare om at få øje på de mange gratis oplevelser, der gemmer sig rundt omkring i Danmark.

Her forærer vi dig 12 gratis sommeraktiviteter i Danmarks fire største byer, hvor du med god samvittighed kan tjekke netbanken efterfølgende 🎈🏛️🌳

København

Distortion: Hvem siger nej til en gratis fest? Hvert år i starten af juni skruer københavnerne op for musik, øl og fest i gaderne, når festivalen Distortion skydes af. Festivalen består af gratis koncerter og gadefester i dagtimerne efterfulgt af entré-arrangementer i nattetimerne.

Botanisk have: I hjertet af København finder du Botanisk have, en grøn oase, der rummer Danmarks største samling af levende planter. Gå på opdagelse i parken, tag en slapper på de mange grønne arealer, eller nyd de forskellige udstillinger, koncerter og aktiviteter, der jævnligt afholdes i haven.

Havnebadet på Islands Brygge: Hvis sommeren viser sig fra sin solrige side, bliver havnebadet på Islands Brygge en af sommerens favoritaktiviteter. Her kan du bade med udsigt til byens tårne og livet i havnen, slappe af på plænen foran badeanlægget, spise is, spille bold og nyde sommeren med dine nærmeste.

Aarhus

Musikhuset Aarhus: Selvom sommeren gerne må vise sig fra sin solrige side, skal der også være aktiviteter til de blæsende gråvejrsdage. Hvad siger du til at synke ned i et blødt veloursæde og lade dig underholde af en koncert, som oven i købet er gratis? I Musikhuset Aarhus kan du nemlig opleve gratis koncerter året rundt. Hvabehar?

Væksthusene: Midt i Aarhus finder du væksthusene, et tropisk, grønt åndehul, hvor du bliver mødt af en fugtig varme, flagrende sommerfugle og naturtro dyrelyde. Under kuplen kan du gå på opdagelse mellem store træer og vilde, kødædende planter. Enjoy!

Godsbanen: Vil du opleve pulserende ‘urban’-stemning i hjertet af smilets by? Så er Godsbanen et besøg værd. Her kan du vandre på taget af bygningerne og opleve lovlig grafitti, skating, tøjmarkeder, kunst- og fotografiudstillinger, oplæsninger og meget, meget mere.

Odense

Sommer i Farvergården: Farvergården er en plads midt i centrum af Odense, beliggende i det historiske bygningskompleks, Brandts Klædefabrik. Hver sommer bliver pladsen omdannet til et eventyrligt børneunivers med gratis aktiviteter og underholdning for hele familien. I år er temaet cirkus, hvor der bliver lavet akrobatik, gøglerier og ansigtsmalerier til den helt store guldmedalje.

Odense internationale filmfestival: Er du filmentusiast eller bare i humør til gratis underholdning? Hvert år i august bliver Danmarks hyggeligste, modigste og mest opfindsomme kortfilmsfestival, Odense internationale filmfestival, afholdt, hvor du får et varieret filmprogram, debatter, workshops, koncerter og meget, meget mere.

Gå på eventyr i H. C. Andersens fodspor: Nu hvor du er havnet i H.C. Andersens hjemby, skal du selvfølgelig ikke snydes for en oplevelse, der går ‘all in’ på den folkekære eventyrforfatter. Hent Hans Christian Andersen trail appen og bliv guidet rundt mellem de i alt 15 herregårde og slotte, som forfatteren gennem sin levetid har haft særlig tilknytning til. Appen forærer dig desuden praktiske oplysninger om adgangsforhold, overnatning og åbningstider.

Aalborg

Kunsthal Nord: Vil du opleve dansk og international billedkunst i Aalborgs gamle ikoniske kraftværk? Så er Kunsthal Nord bestemt et visit værd. Rå og industrielle udstillingsrum skaber rammerne for en mindeværdig oplevelse, og museet lancerer årligt op til otte tematiske udstillinger med ny og grænsesøgende kunst, som går på tværs af kunstneriske medier, generationer og geografiske grænser. Hvad venter du på?

Vestre Fjordpark: Et stenkast fra Aalborgs pulserende bymidte finder du Vestre Fjordpark (tidligere Aalborg Friluftsbad). Her har du ganske gratis mulighed for både at svømme, sejle i kano og kajak, windsurfe eller bare nyde den danske sommer og det naturskønne område ved fjorden.

Aalborg karneval: Hvert år i slutningen af maj fyldes Aalborgs gader med sambarytmer og festglade, udklædte mennesker til Nordeuropas største karneval. I løbet af ugen afholdes der forskellige events såsom børnekarneval, ‘Battle of Carnival Bands’ og karnevalsløbet. Ugen kulminerer om lørdagen, hvor stjerneparaden løber af stablen og afsluttes med et brag af en fest.

Se selv! Der er masser af festlige og underholdende aktiviteter på programmet i Danmarks fire største byer, som ikke behøver koste dig en eneste krone. Vi ønsker dig en rigtig god (og budgetvenlig) sommer ☀️

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”