Studieliv, Sparetips

Studieguide: Budgetvenlig og fyrstelig bytur i København

Caroline Sølver 29-03-2018

Du vågner. Din mund er tør som Sahara. Dit hoved dunker, som om Tivoli-garden er flyttet ind. Langsomt kommer minderne tilbage til dig. Om den vilde, våde aften, du havde i går. Der røg både lidt for mange øl og shots indenbords… Og nå ja, der skete da også noget vildt pinligt, ikke?

Du tager telefonen frem og tjekker din bankkonto. Shit. Nu har du ikke bare fysiske tømmermænd og moralske tømmermænd. Nu har du også økonomiske tømmermænd. For du har vist været lidt for gavmild med at købe Guldbajer på Bodegaen. En drink på den næste bar. Og et par runder shots på klubben.

Byture er sjove og bør ikke undværes, men med lidt snilde kan du sagtens nøjes med fysiske og moralske tømmermænd. Det handler bare om at kende de steder, hvor du kan få billige øl, drinks eller shots. Vi guider dig til, hvor du kan spare penge på byturen i København.

Drinks eller øl for hele femøren

Billige øl, cocktails og drinks i København

Dalle Valle: Stedet er kendt for gode priser på mad. Men faktisk gælder det også deres drikkevarer. Efter klokken 20 får du nemlig to ens cocktails for 100 kroner. DalleValle ligger i Fiolstræde lige ved Nørreport Station og er altså, grundet beliggenheden, et oplagt sted at varme op inden en ‘night out on the town’. Menukortet tæller alskens typer drinks, lige fra en god ‘White Russian’ til en frisk ‘Strawberry Daquiri’.

Fiolstræde 3, 1171 København K

Vinhanen: Er du glad for vin serveret i en hyggelig atmosfære på dejlige Nørebro? Så skal du et smut forbi Vinhanen. Her kan du nemlig få ovenstående, uden at det behøver at ruinere din bankbog. For 55 kroner kan du få et glas vin, der er tappet fra en af vinbarens vinhaner, og for 220 kroner kan du få en hel flaske. Det kan altså hurtigt betale sig at splejse til en flaske, hvis du har godt selskab med under armen.

Ud over vin, serverer Vinhanen også charcuterie. For 120 kroner får du en lækker charcuterie-tallerken med brød, der er den perfekte ledsager til lækkert glas vin.

Vinhanen har desuden en lillebror på Vesterbro, hvor du også finder god stemning og sublim vin.

  • Baggesensgade 13, 2200 København N
  • eller Enghavevej 24, 1770 København V

Københavnske værtshuse: Udskift fancy cocktails med øl. Der er nemlig mange penge at spare ved at gå ‘all in’ på brune værtshuse. Du ved, de slags barer, der har ligget i Københavns gader noget nær forevigt. Der hvor der ikke er nogen fine fornemmelser, men hvor du herimod garanteret kan finde en jukebox, et billard-bord og øl til mellem 20 og 30 kroner.

De brune værtshuse findes på hvert gadehjørne i Københavns kvarterer, men klassikere tæller Holstein Bodega på Østerbro, McKluud på Vesterbro, Understellet på Nørrebro, Fingerbøllet på Christianshavn eller Floss og Moose i Indre By.

  • Holstein Bodega, Holsteinsgade 1, 2100 København Ø
  • McKluud, Istedgade 126, 1650 København V
  • Understellet, Nørrebrogade 24, 2200 København N
  • Fingerbøllet, Wildersgade 39, 1408 København K
  • Floss, Larsbjørnsstræde 10, 1454 København K
  • Moose, Sværtegade 5, 1118 København

Crash universitetsbarerne

Få billig fest på de københavnske universiteter

Hvis du selv går på et uddannelsessted, hvor der bliver holdt torsdags- eller fredagsbar, bliver der med sikkerhed serveret alkohol til gode priser. Hvis ikke det er tilfældet, kan du hurtigt alliere dig med en bekendt, der kan hive dig med til fest på en af uddannelsesstedernes barer.

Nexus: Hver torsdag afholder Nexus på CBS torsdagsbar. Her kan du få en G&T til 36 kroner eller en fadøl til 25 kroner.

Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg

Studenterhuset: Studenterhuset hører faktisk til Københavns Universitet, men alle er velkomne. Det er dog en klar fordel at være enten studerende på Københavns Universitet eller blive medlem af Studenterhuset. Det koster 75 kroner for et årsmedlemskab. Som KU-studerende eller medlem koster øl 27 kroner, eller du kan få to øl for 44 kroner hver dag fra klokken 18-21 samt om fredagen fra klokken 12. Er du ikke KU-studerende eller medlem, koster en øl 37 kroner. I Studenterhuset er der god stemning, mad, drikke og forskellige events.

Købmagergade 52, 1150 København K

På KUs mange campusser kan du finde et hav af forskellige fredagsbarer. Her finder du også fordelagtige priser på øl og drinks. En af dem er Kæ’féen, hvor du kan få en fadøl til 15 kroner eller en til hver hånd for 25 kroner. Her kan du finde en udførlig guide til samtlige af Københavns Universitetsbarer. Sonder terænnet og undersøg nærmere, hvilken studenterbar, du mon skal crashe…

Karen Blixens Vej 8, 2300 København S

Dans på bordene

Billig bytur i København

Billy Booze: I et af Indre Bys gamle, fine stræder ligger Billy Booze, som er en blanding af bar og klub. Der er gang i dansegulvet og fyldt med unge mennesker, der er glade for priserne på menukortet. Som navnet antyder, gør Billy Booze det nemlig i billig alkohol. Fadøl til 10 kroner, shots til 10 kroner, Jägerbomb til 20 kroner og cocktails til 45 kroner. Det behøver altså langt fra at koste en formue at nå en tur i hegnet på en fredag aften, hvis det står til Billy Booze.

Kattesundet 6, 1458 København K

Sjus Bar: Området omkring Gothersgade i Indre By skuffer sjældent. Her ligger barerne på en perlerække og konkurrerer om festglade kunder. Det afspejler priserne også. Et eksempel er Sjus Bar. Her får du 10 shots for 100 kroner, en fadøl for 20 kroner.

Ikke nok med de gode priser, disker Sjus Bar også op med et farverigt menukort med De bedste fra 80’erne og 90’erne. Et eksempel er en Isbjørn, som du får en afsindig, nærmest giftig blå tunge af at drikke. Eller hvad med en Københavnerstang, der består af appelsinjuice, vodka og flødeskum. Du kan i hvert fald teste de to og flere 80’er-90’er kendinger for bare 60 kroner.

Pilestræde 44, 1112 København K

Om du er til vin, shots, sjusser eller kulørte cocktails, så burde der være lidt af vælge mellem, når du skal ud at slå til sør’n. Så kan du nøjes med de fysiske tømmermænd og stadig have råd til junkfood, næste gang du vågner op fra en ordentlig bytur. Skål!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.