Familieliv, Pengevaner, Budgetskema

“Med Spiir landede vi et af markedets billigste boliglån”

Cecilie Asaa 05-11-2015

Alexander er Spiir-bruger og landede et billigt boliglån ved hjælp af Spiir

“Vi kunne vise banken, hvordan vi gennem flere år har haft et stabilt og forudsigeligt forbrug,” fortæller Alexander, “fordi vi kunne fremvise præcis, hvad vi har haft af udgifter til vand, varme, forsikringer, privatforbrug, ferier, fis-og-ballade og så videre.”

Læs også: Økonomi bliver til en leg, hvor det handler om at vinde

Alexander og hans partner stod for nylig over for et bankskifte samtidig med at de ledte efter et godt boliglån. De to bor i Aalborg, og Alexander er selvstændig.

Parret var kunder i Nordea, men havde kig på Lån & Spar Bank, fordi banken har et tæt samarbejde med Spiir om udveksling af data.

Siden starten af 2013 har Alexander været bruger af Spiir, og der gik ikke lang tid, før han kunne se fordelene i Spiirs automatiske opdateringer af bankdata og kategoriseringer af indtægter og udgifter.

“Det er meget hurtigere og nemmere,” fortæller han, “før Spiir havde jeg brygget verdens mest komplekse excel-regnskab sammen. Det tog lang tid at vedligeholde og opdatere.”

Med Spiir har han og partneren nu fuldstændig kontrol over deres finanser.

Læs også: Spiir har ændret min privatøkonomi fra kassekredit til opsparing

Og det overblik, Spiir har givet dem, var helt uundværligt, da de skulle i banken for at forhandle både boliglån og gode renter på bankkonti i den nye bank.

“Spiir sørger for et fuldstændigt overblik med tal år tilbage. Det skabte tillid til møderne i banken. Vi kunne derfor fokusere på at forhandle gode renter hjem,” siger Alexander.

Parret havde printet materiale fra Spiir ud til bankmøderne og ordnet alle nøgletal i flotte og letforståelige grafer.

De kunne dokumentere, hvad de bruger deres penge til helt ned til mindste detalje, og dermed også gøre rede for deres rådighedsbeløb, i stedet for at banken havde lavet en generel beregning ud fra deres årlige indtægter.

Det gav pote. Lån og Spar Bank var villig til at indgå en fordelagtig aftale med parret.

“Vi landede et af landets bedste boliglån med markedets bedste renter,” fortæller Alexander tilfreds.

For Alexander er der ingen tvivl om, at Spiir er et uovertruffet værktøj. Han anbefaler andre at bruge Spiir til at dokumentere deres gode vaner over for banken, hvis de har en økonomi, der er nogenlunde i orden.

Læs også: Spiir blev det vigtigste i bankskiftet

“Med Spiir er det ligetil at forhandle de bedste vilkår og renter på plads med din bank,” slår han fast.


Alexanders historie er en del af en serie, hvor brugere af Spiir fortæller, hvad Spiir har betydet for deres privatøkonomi. Har du en historie, du brænder for at fortælle, så hører vi gerne fra dig.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.