Familieliv

Spiir blev det vigtigste i bankskiftet

Vivienne Bruun 22-01-2015

I 2011 blev Tobias introduceret til Spiir – to år senere kunne han med indirekte hjælp fra Spiir afdrage ekstraordinært på sit realkreditlån.

Når han kunne se det forventede årsresultat i Spiir, blev det nærmest en månedlig konkurrence med ham selv at overholde budget.

"Spiir kunne lynhurtigt give mig et overblik, over hvad jeg brugte pengene på, og jeg kunne med det samme redigere og definere, hvad og hvor meget jeg ønskede at bruge på specifikke poster i løbet af måneden," siger Tobias.

Tobias var, som de fleste, skeptisk over at give forbrugsdata til en 3. part, men efter han havde set Spiirs introduktionsvideo, var han sikker på, at han manglede Spiir.

"Jeg har aldrig været 'tændt' af budgetter i Excel. Det var intetsigende tal, der ikke gav mig et bedre overblik end netbanken. Garantien for, at mine data aldrig bliver delt med tredjemand, og at der er fornøden sikkerhed for, at mine data ikke bliver hacket, gjorde at jeg ikke havde nogle betænkeligheder ved at tilmelde mig Spiir,” fortæller Tobias og fortsætter:

"Jeg kunne uden videre skifte til en anden bank og samtidig vide, at mit økonomiske overblik fulgte med mig online."

Læs også: Bankskifte? Husk dine netbank-data

Opsparingen udeblev

Det var en værkstedsregning, der åbnede øjnene for Tobias. Han opdagede, at hans opsparing ikke var vokset i over et år – på trods af fast arbejde med en god løn. Efter han havde indlæst årets forbrug i Spiir fik han et overblik, over hvilke udgifter, der åd hans opsparing.

"Mit manglende overblik betød ganske enkelt, at jeg, mere eller mindre bevidst, brugte tæt på hele min årlige indkomst. Spiir kunne lynhurtigt give mig et overblik, over hvad jeg brugte pengene på, og jeg kunne med det samme redigere og definere, hvad og hvor meget jeg ønskede at bruge på specifikke poster i løbet af måneden. Med den automatiske overførsel af data fra netbanken, kunne jeg nemt følge med i udviklingen, og derved sørge for, at opsparingen igen voksede," forklarer Tobias.

Bankskifte

Spiir ændrede Tobias’ forbrugsmønster, og gjorde det spændende for ham at have overblik og overholde sit budget på en helt ny måde. Derfor kunne Tobias blandt andet afdrage på sit lån, og Spiir blev et afgørende værktøj i privatøkonomien. Så vigtigt, at han for noget tid siden besluttede at skifte bank.

Det var Tobias' bank, der introducerede Tobias for Spiir. Og efter at have brugt Spiir i to år var det den automatiske opkobling han fandt mest værdifuldt. Da banken fik problemer med automatikken skulle Tobias træffe et valg.

”Jeg kunne uden videre skifte til en anden bank og samtidig vide, at mit økonomiske overblik fulgte med mig online. Det var en stor tryghed for mig, da jeg dermed ikke mistede fire års forbrugshistorik," siger Tobias.

Han endte med at prioritere Spiir og automatisk dataoverførsel over favorable rentevilkår, og skiftede bank. Det automatisk opdaterede budget på Spiir sparer ham flere penge end renteforskellen.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.