Sparetips

8 ‘musthave’ apps til en ferie der passer til din tegnedreng

Karen Johanne Iversen 21-05-2018

Ferien er på trapperne, og du har måske allerede nydt de gavmilde stråler fra solen? Hvad enten du skal på badeferie på Mallorca, på shoppingferie i New York eller en tur i ferielejlighed i Sydfrankrig med gutterne og gutinderne, kommer du ikke udenom, at der på alle tre slags ferier skal bruges penge.

På trods af, at du har fundet en billig afbudsrejse, bestilt budgetvenlig overnatning gennem Airbnb og lånt en feriebolig af din mors fætter, betyder det ikke, at udgifterne stopper her.

For du skal også have mad i maven, shoppe souvenirs, køre ture og bruge mobildata. Hvordan dælen kan du gøre det så billigt, som muligt? Find mobilen frem, for her giver vi dig otte absolut ‘musthave-apps’ til en billig ferie 📲

Tripadvisor

tripadvisor

Er du træt af sløje restaurantoplevelser, nussede hotelværelser og seværdigheder til overpris, når du rejser?

Undgå situationer som disse med Tripadvisor, hvor du finder tusindvis af brugeranmeldelser på hoteller, restauranter og ferieaktiviteter. Lav blandt andet specifikke søgninger på vegetarvenlige spisesteder, hoteller med gratis wifi og de bedste seværdigheder på netop den destination, du befinder dig på.

Med tripadvisor sikrer du udelukkende at få ‘creme de la creme’ for dine hårdttjente feriepenge 😊

Maps.Me

mapsme

Når du rejser, kan du sikkert godt undvære Facebook, Snapchat og vejr-appen i et par timer. Men når det kommer til navigation og vejviser, bliver det straks værre.

Mobildata i udlandet kan være en dyr fætter, og du har sikkert prøvet at stå et sted og være nødt til at slå dataforbindelsen til for at finde hen til en bestemt seværdighed eller restaurant. Men det er slut nu:

Med Maps.me kan du downloade detaljerede kort fra hele verden til offline brug og dermed få rutevejledning fra din aktuelle placering til et hvilket som helst punkt på det kort, du har downloadet inden køreturen.

Så kan du godt vinke farvel til den dyre mobildata 👍

Wiffinity

wiffinity

Når vi nu er ved den dyre mobildata, hvorfor så ikke udnytte wifi’en de forskellige steder, du besøger undervejs på rejsen?

Selvom EU i juni 2017 besluttede, at det skal være billigere at bruge mobildata på tværs af lande i Europa, er det stadig en dyr omgang at bruge meget data.

Wiffinity hjælper dig med at være online verden over takket være en stadigt voksende liste af wifi-netværk i netop dit nærområde, som hele tiden bliver opdateret af appens brugere.

Uber

uber

Orker du ikke offentlig transport, og tillader feriebudgettet ikke de dyre taxature? Selvom Uber er lukket i Danmark, findes den populære samkørselstjeneste stadig i en lang række andre lande verden over.

Med tjenesten kan du booke en privatchauffør til lige det sted, du ønsker, til billige penge. Appen bruger din lokalitet fra telefonen, så chaufføren ved, hvor du skal samles op, og betalingen kan sikkert og nemt ske via kreditkort.

Se om Uber er tilgængelig på din kommende feriedestination lige her.

XE Currency

xe currency

Du er taget en tur på det lokale marked, hvor du forelsker dig i et par sko. De koster 25€, men hvor meget er det nu lige, det svarer til i danske kroner? Ciiiirka 180 kroner, og måske lidt til.

Mange af os har tendens til at glemme decimalerne, når vi omregner valutakurser i hovedet, hvilket i det lange løb ender med en dyrere ferie end hovedregningen i første omgang foreslår.

Med XE Currency får du en intelligent valutaomregner, så du slipper for at bruge den sløje hovedregning fra folkeskolen, som mange af os har gemt bagerst i hukommelsen. I stedet får du en præcis omregning til danske kroner, så du altid kender det nøjagtige beløb på skoene på markedet, kaffen på caféen og isen i iskiosken 🍦

HotelTonight

hotel tonight

Er du den spontane type, der booker hotel fra nat til nat alt efter, hvor du befinder dig på din rejse? Hotelophold er ofte en del dyrere end overnatning gennem Airbnb eller på hostels. Men faktisk kan det sagtens lade sig gøre at finde luksuriøs hotelovernatning, som selv et stramt feriebudget vil gå med til.

Med HotelTonight kan du finde tomme værelser på hoteller til ultra lave priser, der er blevet afbestilt eller står ledige her og nu.

Gennem appen booker du værelset på 10 sekunder med bare tre tryk og et swipe. Så bliver det næppe nemmere at få kvalitetsovernatning til billige penge.

Vivino

vivino

Du sidder på en lille, lokal restaurant og er i tvivl om, om husets vin er værd at drikke, eller om du risikerer at kaste penge efter det rene rævepis. Vil du undgå at betale penge for vin, der slet ikke fortjener at blive drukket?

Med Vivino får du klar besked. Tag et billede af vinetiketten. Herefter vil din telefon fortælle dig hvor god vinen er på en skala fra 1 til 5, samt vise dig brugeranmeldelser af vinen. Desuden fortæller appen dig vinens druesort, område, og om vinen passer godt til kylling, fisk eller oksekød.

En absolut ‘musthave-app’ til livsnyderen, der vil have god vin for alle pengene 🍷

Spiir

spiir

Har du for vane at miste overblikket over de mange småindkøb på ferien, der giver gevaldigt bagslag, når du kommer hjem og tjekker kontoen?

Med Spiir får du lynhurtigt overblik over, hvor dine penge ryger hen på ferien. I appen kan du oprette forbrugsmål på eksempelvis ‘ferie’, ‘fly og hotel’, ‘billeje’, ‘ferieaktiviteter’ og ‘bar, café og restaurant’.

Hver gang du bruger kortet i en af kategorierne, registrerer appen helt automatisk hvor mange penge, du i alt har brugt, og måske endnu vigtigere: hvor mange penge du har tilbage til shopping, vin, museumsbesøg og is.

Forbrugsmålet forærer dig økonomisk overblik og giver dig friheden til at nyde din ferie ud fra dit selvvalgte beløb.

Er du ‘ready to take off’? Med disse otte apps håber vi, at du får mest mulig ferie for pengene. Rigtig god tur 🌴✈️

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”