Studieliv

5 økonomiske ‘win wins’ ved at bo med roomies

Mette Werlauff 30-10-2018

Roomie, rumbo, bofælle. Kært barn har mange navne. Når du er ung, og pengene ikke hænger på træerne, er der klare økonomiske fordele ved at bo sammen med en eller flere roomies.

Er du ikke overbevist, og er du lidt tilbageholdende med idéen om at dele adresse, køleskab og toilet med andre? Måske kan vi få dig på andre tanker.

Her får du fem fede fordele ved at bo med roomies 👇👥

Boligsøgning bliver nemmere

roomies bord indretning

Lejeboligmarkedet i studiebyerne kan være jungle. Især hvis pengene er små, og drømmen er en lejlighed i centrum. Derfor kan du med fordel overveje at tilsidesætte drømmen om din egen lejlighed og se på alternativet: at finde nogle søde roomies, som du kan bo med. Det er nemlig langt nemmere at finde en bolig, når I er flere, der kan dele huslejen, end hvis du er alene om at finansiere hele gildet. Hvis du finder en roomie at bo med, kan I også deles om indskuddet og depositum til lejligheden, som oftest løber op i mange tusinde kroner.

Har du ikke en ven eller en veninde, som du kan flytte sammen med? Fortvivl ikke! Mange unge flytter sammen med andre, som de ikke kender på forhånd. Find din nye roomie på findroommate.dk, boligportalen.dk eller gennem Facebook.

Halv pris på (næsten) alle regninger

regninger roomies

Som udeboende følger der altid flere regninger med, end da du boede under samme tag som mor og far. Først og fremmest skal du nu til at afsætte en god sjat til husleje. Men har du overvejet, at der også følger andre faste og kedelige udgifter til el, vand, varme, indboforsikringer og medielicens med i regnskabet? For ikke at tale om udgifter til internet, TV-pakker og streamingtjenester.

Det bliver mange penge, hvis det er dig alene, der skal punge ud for alle udgifterne. Men hvis du deler postkasse med en eller flere roomies, kan I pludselig deles om mange af udgifterne og tilmed spare mange penge😎

Skal du ha’ noget med?

pizza takeaway justeat roomies

De fem gyldne ord, som kan gøre din dag fra god til fantastisk.

Din roomie banker på din dør og spørger: ‘’skal du have noget med?’’ Om det så er fra jeres lokale pizzeria, en ordre fra Just Eat eller fra en bestemt webshop. Når I bor sammen, kan I altid dele fragten på de ting, I bestiller.

Bonus: Det er altid hyggeligt at spise snasket junkfood dagen derpå i godt selskab. What’s not to like? 🍕

Spar penge på de nødvendige og kedelige udgifter

rengøring roomies udgifter dele

Toiletpapir, rengøringsmidler, støvsugerposer og sølvpapir. Det er ikke de mest ophidsende penge at bruge, men til gengæld er de uundværlige i de flestes hjem.

Hvis du bor med en roomie, kan I splitte udgifterne til husholdningsartikler, som I alligevel ikke gider at bruge penge på. Dig og din roomie kan også dele mange andre ting end husholdningsartikler. I behøver ikke at have et fælles madbudget, men når du kun skal lave mad til dig selv, kan det være svært at få brugt alle dine madvarer, før de udløber i holdbarhed.

Derfor kan I aftale, at I er fælles om basic madvarer såsom krydderier, mel, smør og mælk. På den måde kan I både spare penge på madbudgettet OG formindske jeres madspild. Win win!

Sharing is caring

roomies venner rabat

Arbejder din roomie i en forretning, som kan forære rabat til resten af husstanden? Eller er din roomie en stor filmnørd, som har en kæmpe filmsamling? Eller arbejder din roomie på en klub eller et diskotek i byen og kan få jer gratis ind?

Udnyt hinandens goder, spar penge og få nogle oplevelser med i rygsækken! Det giver et bedre fællesskab imellem jer, at I hjælper hinanden. Og hvem ved hvilke gode kvaliteter og frynsegoder, det kan kaste af sig?

Se selv! Der er mange økonomiske ‘win wins’ ved at bo under samme tag med en eller flere roomies, når du er ung og pengene er knappe. God fornøjelse med dit kommende bofællesskab 👱‍♀️🧔🏡

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.