Sparetips

Prisguide: 10 streamingtjenester til den sultne ‘bingewatcher’

Caroline Sølver 04-04-2018

Vi streamer som aldrig før: ‘Bingewatcher’ tv-serier og lader film og tv-programmer stå for underholdningen. Hele tiden popper der tv-serier frem, og har du ikke set den nyeste, kan du lynhurtigt komme til at føle dig uden for fællesskabet.

TV-serier lader dig dykke ind i en anden verden og væk fra hverdagen. Du følger med, og græmmes, når Hannah fra Girls er dybt hysterisk, egoistisk og helt fantastisk. Du græder med Offred, der lever i en forfærdelig, dystopisk verden. Og du holder dig for øjnene, når dem, du holder med, bliver slagtet i Game of Thrones.

De forskellige streamingtjenester lukrerer på de serie-vilde kunder. Du er hooked, og det kan pludselig være en jungle at finde rundt i, hvilke streaming-tjenester, der findes, og hvilke, du skal kaste dine pengesedler efter.

Her guider vi dig igennem ti streamingtjenester, der er på markedet i Danmark, så du kan finde lige præcis dem, der opfylder dit streamingbehov 🎬

Oversigt over danske streamingtjenester

Anmelderroste serier på HBO Nordic

HBO Nordic er en streamingtjeneste, der tilbyder film og tv-serier fra alle de store amerikanske kanaler som Showtime, BBC og Hulu. Det betyder altså, at du kan bingewatche alle sæsonerne af store tv-serier såsom Game of Thrones, Vikings samt Sex and the City.

På HBO Nordic kan du også finde anmelderroste serier som Big Little Lies, The Handmaid’s Tale og The Chi. Men pas på med at gå i krig med de nye serier, for der er risiko for, at alt andet i dit liv bliver tilsidesat, fordi du “lige skal se et afsnit til!”

Vil du afprøve tjenesten, inden du opretter et abonnement, får du den første måned helt gratis.

Pris: 99 kroner om måneden

Populære titler: Game of Thrones, Vikings, Sex and the City

Timevis af underholdning på Netflix

Streaming hos Netflix

Frem med popcornene for der er lagt i kakkelovnen til Netflix (and chill). Hos Netflix får du flere års underholdning inden for film, tv-programmer, serier og dokumentarer. Udvalget er enormt!

Netflix er en mastodont inden for streamingtjenester, og ret kækt er virksomheden kendt for at sige, at deres største konkurrent er kundernes nattesøvn. Deres succes har medført, at de nu også producerer deres egne film og serier, hvoraf mange har opnået stor popularitet verden over. House of Cards, anyone? Stranger Things?

Netflix giver også én måneds gratis medlemskab, så du kan teste udvalget og se, om tjenesten er noget for dig. Men pas på. Du ender med at blive afhængig af ‘Netflix and chill’! ;-)

Pris: Basis: 79 kroner om måneden (adgang til hele Netflixs udvalg)
Standard: 99 kroner om måneden (her kan du se Netflix på to skærme samtidig)
Premium: 129 kroner om måneden (her kan du streame i HD ultra format og se Netflix på fire skærme samtidig)

Populære titler: Stranger Things, Orange is the New Black, House of Cards, Breaking Bad

Sport, film og reality hos Viaplay

Er du bidt af en gal sportsentusiast, er Viaplay helt sikkert noget for dig. Det er især en fordel, hvis du foretrækker at se sport på en skærm fremfor at udføre det selv. Hos Viaplay kan du se Premier League, boksning, MMA - ja næsten al slags sport fra hele verden. Men det er ikke det hele. Udover sport tilbyder Viaplay også timevis af film, serier og reality-programmer.

Viaplay er især skarp på dansk reality, og hvad enten du er til Linse, Amalie eller skæbner, der har holdt en lidt for vild forbrugsfest, kan du både blive underholdt af Forsidefruer, Familien fra bryggen, Luksusfælden og mange flere.

Vil du teste Viaplay, kan du få en gratis måned, hvor du kan se film og serier, til du segner.

Pris: Viaplay film og serier: 99 kroner om måneden (film og serier)
Viaplay Sport: 269 kroner om måneden (serier og sport)
Viaplay Total: 299 kroner om måneden (film, serier og sport)

Populære titler: Paradise Hotel, Familien fra Bryggen, Masterchef

Vild med The Kardashians hos Hayu

Stream reality

Et hold søstre, der er vilde med makeup, intriger og drama. Jeg siger én ting: Kardashians! Hos Hayu får du reality ‘on demand’, men ikke bare det danske reality-guf.

Næ nej, du får adgang til hundredvis af sæsoner af det amerikanske reality-guf, der førhen var svært at finde på internettet. Vi snakker Keeping up with the Kardashians (eller for de indviede: KUWTK), Vanderpump Rules, The Real Housewives of Beverly Hills og meget mere.

Også her kan du lade dig underholde af alle herlighederne kvit og frit i en måned. Så kan du gå helt reality-amok!

Pris: 49 kroner om måneden.

Populære titler: Keeping up with the Kardashians, Vanderpump Rules og The Real Housewives of Beverly Hills

Live TV og gamle programmer hos TV 2 Play

Sidder du også helt oppe under loftet og bider negle, når du hver uge følger med i Nybyggerne? Med TV 2 Play kan du selv vælge, hvornår du vil se Maria og Christian renovere lejlighed. Du får endda mulighed for at se næste uges afsnit, når der er snigpremiere en uge før end på TV.

TV 2 Play er TV 2s streaming-tjeneste. Her får du tv-underholdning, så det batter. Du se TV 2s gamle programmer, nuværende programmer, film, dokumentarer og udenlandsk TV såsom Britain’s Got Talent. Du får også indhold fra TV 2s andre kanaler; News, Zulu, Charlie, Fri og Sport. Det giver vist sig selv, at der er timevis af indhold, du kan gå i krig med.

Hos TV 2 Play kan du afprøve medlemskabet gratis i en måned.

Pris: Basispakken inkluderer alt indhold på TV 2 Play
Basispakken (med reklamer): 39 kroner om måneden
Basispakken (uden reklamer): 69 kroner om måneden

Hele pakken inkluderer alt indhold på TV 2 Play og alle TV 2s Live-TV kanaler samt Play kanalerne (ekstra kanaler)
Hele pakken (med reklamer): 99 kroner om måneden
Hele pakken (uden reklamer): 129 kroner om måneden

Populære titler: Nybyggerne, Natholdet, Danmark har talent

C More - en god blanding af reality, film, dansk og udenlandsk

Stream med Danmarks forskellige streamingtjenester

Invitér en veninde til binge-hygge og gå først ned og bland alt for meget slik i den lokale slikbutik. Husk måske også en pakke Kleenex, for måske I vælger at se en rigtig tåreperser.

Hos C More finder du en god blanding af dansk og udenlandsk tv, reality, film og serier. Fra helt nye udgivelser som Logan, til klassikere som Avatar eller serier som The L Word, Broen eller Dicte. Udvalget er enormt, og du kan helt sikkert finde en film eller serie, der vil falde i din smag.

Du kan gratis afprøve C More i 14 dage.

Pris: Film og serier: 99 kroner om måneden. Adgang til film og serier
Golf: 59 kroner om måneden. Adgang til golfturneringer fra hele verden

Populære titler: Broen, Dicte, The L Word

Reality når det er bedst hos Dplay

Kunne du tænke dig en hel søndag på langs i selskab med ‘De unge mødre’, når det passer dig? Frem med popcornene! Hos Dplay bliver ovenstående nemlig gjort til virkelighed. Men der er meget mere. Hos Dplay kan du også få adgang til TV og serier såsom Singleliv, Masterchef og Danmarks næste topmodel. Skønt!

Pris: Gratis: en række titler dog med reklamer
Premium: 79 kroner om måneden. Adgang til dansk indhold fra Kanal 4 og Kanal 5, et stort bibliotek af indhold fra Discovery Channel, Animal Planet, TLC og ID.
Sport: 159 kroner om måneden. Adgang til alt indhold fra Premium abonnementet plus alt det bedste live sport fra Kanal 5, 6’eren, Canal9, Eurosport 1 og Eurosport 2 samt eksklusive Dplay sportsbegivenheder.

Populære titler: De unge mødre, Say Yes to the Dress, Nærkontakt

Gratis film hos Filmstriben

Gratis streamingtjenester

Kan du huske dengang, månedens højdepunkt var, når mor eller far tog dig med på biblioteket for at låne VHS-film? Gode minder! I dag fungerer filmudlejning på biblioteket en hel del anderledes. Lad mig introducere Filmstriben; Et fantastisk, undervurderet og, for mange, ukendt streamingtilbud.

Filmstriben bliver finansieret af vores allesammens skattebidrag. Derfor kan du kvit og frit leje film på denne tjeneste. Det kræver bare, at du har et login til biblioteket. Opret dig gratis på dit biblioteks hjemmeside, så er du i gang. Filmstriben adskiller sig ved, at den ikke er en konkurrent til de store streamingtjenester. Derfor forsøger Filmstriben at tilbyde et snævert men godt udvalg med fantastiske filmtitler. Når du lejer film på Filmstriben, har du adgang til dem i 24 timer.

Pris: Gratis, kræver dog et bibliotekslogin. Betales over skatte.

Populære titler: De andres liv, 12 Years a Slave, Dicte

Nostalgi hos Dansk Filmskat

Her er streaming-tjenesten, der vil gøre dig nostalgisk, uanset om du er født i 60’erne, 70’erne, 80’erne eller 90’erne. Den tager dig helt tilbage til når du så fjernsyn hos din farmor og farfar og blev suget ind i de gamle films magiske univers. Kan du huske de gamle Far til fire-film? En som Hodder? Eller Den eneste ene? Hos Dansk Filmskat kan du dykke ned i udvalget af danske film, du måske havde glemt fandtes.

Hos Dansk Filmskat bliver udvalget af film opdateret hver uge, så der er rig mulighed for at ‘catche up’ med en masse gamle, danske mesterværker inden for film. Som nyt medlem kan du afprøve Dansk Filmskat gratis i 14 dage.

Pris: 49 kroner om måneden

Populære titler: Far til fire, Olsen Banden, Babettes Gæstebud og Pelle Erobreren

Skønt indhold hos DR TV og DR Bonanza

Gratis streamingtjenester

Med medielicensen betalt har du fri adgang til uovertrufne film og serier på DR TV. Men det vidste du sikkert godt. Og DR.dk er oplagt at bruge, så du kan følge med i alle de fede DR-produktioner uden at være på pletten hver søndag klokken 20. DRs hjemmeside lader dig nemlig streame deres programmer og anmelderroste TV-serier, når du vil. Men hvad du måske ikke ved, er, at DR TV har en lillesøster, der hedder Bonanza.

Kan du huske Hit med sangen? Huset på Christianshavn? Eller hvad med Rejseholdet? De titler er bare en brøkdel af, hvad du kan finde hos Bonanza.

Husk at medielicensen også giver adgang til fantastisk børne-tv, nyheder, artikler, radio og regional-tv.

Pris: Gratis adgang til alt materiale på DR's tjenester efter betalt medielicens på 210,58 kroner om måneden

Populære titler: Hammerslag, Gift ved første blik, Kender du typen

Tre tips til streaming-tjenester

Selvom det måske ikke lyder af meget, at en streamingtjeneste vil koste dig omkring 100 kroner om måneden, løber det hurtigt op, hvis du har medlemsskaber til samtlige af ovennævnte tjenester. Derfor har vi samlet tre tips, der er gode at huske på, når du gør brug af forskellige streaming-tjenester.

  1. Udnyt de gratis prøveperioder
    En gratis måned med Kim Kardashian eller Frank Underwood? Ja tak!

  2. Undgå at streamingen løber løbsk
    Det kan være fristende at abonnere på samtlige streamingtjenester. For så har du adgang til hele udvalget. Men det kan også være ‘overkill’?. Undersøg hvilken streamingtjeneste, der passer bedst til dig og din stil, og hold dig til den ene streamingtjeneste. Mange af tjenesterne har de samme film og serier. Sæt de andre abonnementer på pause. Du kan altid åbne dem igen.

  3. Del med venner og familie
    Når du nu kun betaler for én streaming-tjeneste, har du sikkert både familiemedlemmer eller venner, der betaler for andre tjenester. Lav en lille byttehandel: Du betaler for Netflix, din far betaler for Viaplay og din mor betaler for HBO Nordic. Udveksl jeres login-informationer med hinanden, og vupti; nu har du adgang til tre forskellige streaming-tjenester på trods af, at du kun betaler for én. Smart? Ja!

Nu mangler du bare at finde ud af, hvilken af de 10 streamingtjenester, der passer bedst til dine behov. Er du til reality? Til dokumentarer? Eller til serier i massevis? Forhåbentlig kan denne oversigt gøre det nemmere for dig at finde den perfekte streamingtjeneste. Rigtig god fornøjelse 🎥

Vidste du at ...

Vi er teamet op med C More, så du kan få adgang til de fedeste film og serier?

Få 30 dages gratis abonnement hos C More, som en særlig Spiir Treat (herefter 99 kr./md – ingen binding, opsig når du vil). Så kan du bare streame løs! 📺👀

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.