Pengevaner

Vær med til at bryde pengetabuet

Cecilie Asaa 04-06-2018

Taler du om penge med dine venner og familie?

Om dengang du lavede et kæmpe overtræk for at tage på Roskilde? Om hvordan du får råd til at rejse til Thailand to gange om året? Eller at du har taget SU-lån?

Nej vel? Du vil sikkert hellere tale om sex eller politik end penge.

For penge er tabu. Og det vil vi gøre noget ved hos Spiir. Derfor har vi iværksat #brydpengetabuet.

Flov over en konto i minus

Der er mange grunde til, at det kan være svært at tale om penge.

Du føler måske, at alle andre har meget bedre styr på dankortet end dig. Du føler dig flov over, at kontoen igen er i minus. Eller du bekymrer dig om, at din husleje er lidt for høj til, at din lønseddel kan følge med.

Hvordan har du det med at tjekke status på din konto? Mange holder sig laaangt væk fra mobilbanken, når de ved, at de har været lidt for flinke med kortet. Men hvorfor ikke bare se realiteterne i øjnene, stå ved det og dele det, der gør lidt ondt?

Det kan faktisk vise sig at være en lettelse at tale om penge.

Hvorfor skal du tale om penge?

Hos Spiir mener vi, at ingen er tjent med at have det skidt med deres penge. Og det bedste middel er ‘to get it out in the open’. Tale om der, hvor skoen trykker, men også om der, hvor det bare går rigtig godt, og du gjorde et fantastisk køb.

Det er når vi deler vores historier, vores indsigter, vores læring, vores viden, at vi bliver klogere - både på os selv og andre. Og bryder tabuer - ikke mindst.

#Brydpengetabuet med Spiir

Fat din mobil, smut ind på fjæsen, Insta eller Twitter og del dine penge-historier. Store som små. Vilde som artige. Sjove som triste.

Skyd et billede af de nye sneaks, du bare måtte købe, selvom det betød havregrød resten af måneden. Fortæl om det vildeste lån, du har taget. Eller del din drøm om en rejse, du bare ikke har råd til lige nu.

Brug #brydpengetabuet og #spiir og følg med her på bloggen, og på vores Facebook-, Instagram- og Twitter-kanaler.

Vi glæder os til et mangfoldigt hav af fortællinger, vi alle kan lære af.

Ingen skal føle sig flov, mindre værd eller bekymret på grund af penge.

Sammen kan vi bryde pengetabuet.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.