Sparetips, Familieliv

Fokus på dit daglige forbrug sparer dig penge

Rune Mai 29-04-2015

Din familie har sikkert mange forskellige indkøb på en måned. Vi ved for eksempel, at en helt almindelig familie i snit handler 20 gange i supermarkedet hver måned. Dertil kommer forbrug i kiosker, grønttorv, café, på tøj og via internettet. Det er klart, at det kan være svært at styre forbruget og holde budgetterne på månedsplan, hvis man ikke allerede har fået indført gode vaner. En god metode er dagsfokus.

Find gennemsnitsforbruget pr. måned

Find ud af hvad I har brugt hidtil hver måned. Beregn så hvad jeres gennemsnitsforbrug er. Med Spiir kan du nemt se dit gennemsnitlige månedsforbrug.

Sæt et mål for dagsforbruget

Find ud af hvor meget I ønsker at bruge i måneden og regn så ud, hvor meget det er om dagen. Tjek så hver dag, hvor meget I har brugt dagen før - og hvad I har brugt pengene på. I nogle netbanker kan man vælge at få en SMS med saldoen dagligt.

Snak om forbruget

Snak om hvad jeres penge er blevet brugt til. Find frem til ting, som kan undværes, og snak om hvordan I undgår at købe det næste gang. Ros hinanden for de dage, hvor I holder jer under dagsgrænsen.

Læs også: Kend dit forbrug og kend dig selv

Hold en forbrugsfri dag hver uge

Indfør en dag uden forbrug - altså en dag hvor dankortet ikke svinges i butikkerne. Brug de ting I har i skabene, nyd hinanden og vælg gratis fornøjelser. Gå en tur sammen, tag gammelt brød med og giv det til ænderne :) Hvis I eksempelvis bruger 300 kr. om dagen, så vil en forbrugsfri dag i ugen betyde over 1000 kr. sparet på en måned.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”