Sparetips

Skiekspertens spareråd: 8 veje til en billig skiferie

Karen Johanne Iversen 22-01-2018

Sneen tynger grenene på de høje grantræer, solen er skarp, himlen er blå og det er helt vindstille. Perfekt vejr til at kaste sig ned ad løjperne. Du glæder dig til knitrende puddersne, røde kinder, skarpe sjusser, trætte ben og en hel uge i skiundertøj.

Men skiferien er en dyr fætter, og det er ikke uden grund: Transport, liftkort, grej, tøj, overnatning, mad og afterski. Inden du får set dig om, er du adskillige tusindelapper fattigere.

Men hvad siger du til en billig skiferie, uden at du behøver gå på kompromis med lækker mad, nypræparerede pister, øl og schlager-beats for fulde drøn?

Vi har snakket med Claudia, der er Brand Content Manager hos Slopetrotter Skitours. Hun giver dig her sine otte allerbedste råd til, hvordan du sparer penge på skiferien.

1. Slalom i Italien

slalom skiferie Val Thorens, Wagrain og Bad Gastein. De fleste af os kender de populære skisportssteder. Men vil du spare penge på… ja nærmest alt, bør du ifølge Claudia søge mod Italien:

“Italien er generelt billigere end Østrig og Frankrig. Jeg kan især anbefale det italienske skisportssted Livigno, fordi det ligger i et toldfrit område. Så får du allermest for dine euros og kan spare penge på både hotel, indkøb, udstyr og liftkort”, forklarer Claudia og uddyber:

“Eksempelvis koster leje af ski for en uge i gennemsnit 565 kroner i Livigno, hvorimod du skal betale 739 kroner i Val Thorens og hele 1.158 kroner i Bad Gastein. Destinationen har altså afgørende indflydelse på, hvor meget skiferien løber op i”.

2. Research dig til billig overnatning

billig overnatning skiferie Er det billigst at leje en lejlighed og stå for alle måltider selv, eller kan du spare nogle knaster på at booke hotelværelse med halvpension og dermed slippe for at købe ind til egne måltider?

“Hos Slopetrotter har vi ofte gode tilbud på hoteller med halvpension. Af og til koster det faktisk kun cirka 1.000 kroner mere at bo på hotel end at leje lejlighed, men så er morgen- og aftensmaden til gengæld også betalt”, fortæller Claudia.

Derfor: Research dig til billig overnatning og regn på, hvad der bedst kan betale sig for dig og dine rejsemakkere.

3. Hjemmeb(r)agte snacks til køreturen

bil skiferie kør-selv Vælger du at køre på skiferie i egen bil, kommer du til at holde mange pitstops på turen ned ad gennem de tyske motorveje.

Vil du spare skejser til afterski eller en god middag efter en lang dag på ski? Så kan du medbringe egne snacks til turen:

“Det løber rigtig hurtigt op med de mange stop på vejen, og tank-priserne er altså urimeligt høje. Derfor: lav et par kilo pølsehorn og andre snacks hjemmefra, som I kan nyde på vejen. Hold også gerne ind ved en grænsebutik og fyld op med sodavand og snacks - så undgår I at ryge i tank-fælderne”, forklarer Claudia.

4. Lej ski hjemmefra

skileje skiferie Er det ikke bare lettest at gå hen i den lokale skibutik og leje ski, når du ankommer til destinationen? Ikke hvis du vil spare penge. Claudia forklarer hvorfor:

“Hvis du ikke har dine egne ski, så lej skiene hjemmefra og spar 10-20% af prisen. Enten gennem rejsebureauet, som har samarbejdsaftaler med de lokale skibutikker, eller kontakt skibutikken direkte”.

Er du en rutineret skiløber? Så anbefaler Claudia, at du køber dit eget udstyr:

“Hvis du står på ski hvert år, kan det altid betale sig at købe dit eget udstyr. Jeg vil dog først og fremmest anbefale, at du køber din egen skihjelm. Skihjelme koster i omegnen af 150 kroner at leje, men du kan faktisk købe din egen helt ned til mellem 200-300 kroner, som overholder sikkerhedskravene. Så er den skihjelm hurtigt tjent hjem”, pointerer Claudia.

5. Tak for lån, bro’

lån skiudstyr grej skiferie Femte tip til en billig skiferie er, ifølge Claudia, at låne sig til så meget grej, som overhovedet muligt:

“Der er sikkert nogle venner eller familiemedlemmer, der har alt muligt liggende, de enten ikke bruger, fordi de har opgraderet, eller fordi de ikke skal afsted på ski i samme uge. Derfor: Lån alt det, du kan: tøj, handsker, briller, hjelm, skisokker, halsedisse og så videre. Mange undervurderer, hvor dyrt det er at anskaffe sig skigrej fra ny”.

6. Ja tak til billig mad

billig mad En hjemmelavet klapsammen til frokost er en hurtig måde at sænke udgifterne til mad og drikke på turen. Men vil du ikke gå glip af ‘schnitzel mit pommes’, pasta bolo og kunsten at bære en cafeteriabakke iført to kilo dødvægt om fødderne? Så har Claudia et godt tip:

“Spørg guiderne eller hotelpersonalet. De kender ALLE spisestederne og har en masse gode insider tips til, hvor du kan spise godt og billigt uden at falde i turistfælderne”.

7. Afterski til halv pris

happy hour afterski Er du klar til jägerbombs, øl og fællessang? Når der fyres op for heftige disko-remixes af kendte afterski-hits, skal du ikke gå glip af noget som helst! Men hvordan kan du spare penge på afterski? Claudia har et godt råd:

“Det løber hurtigt løbsk på afterski, fordi pengene forsvinder hurtigere i takt med at promillen stiger. Gå derfor efter happy hour på de forskellige barer og diskoteker, og nyd godt af ‘2 for 1’ eller halv pris i et bestemt tidsrum. Et alternativ kan også være at holde ‘pre party’ hjemmefra - så er bunden lagt til en festlig aften”.

8. Husk solcremen… og alt det andet

huskeliste pakkelister skiferie Sidste og måske mest indlysende tip til en billig skiferie er: husk det hele. Her får du forklaringen:

“Det kommer til at lyde lidt fjollet, fordi det er så banalt. Men mange glemmer ofte at pakke væsentlige småting med i kufferten, som de så må bruge penge på, når de kommer ned til skisportsstedet. Især solcreme og læbepomade med solfaktor nogle af de ting, mange glemmer”, afslutter Claudia.

Her får du Slopetrotters veludførte pakkeliste, som du kan bruge til at krydse af, når kufferten skal pakkes. Så bliver det ikke nemmere at huske det hele.

Vi håber, at du med disse otte tips er klædt godt på til en billig skiferie. Grüss got, auf wienerschnitzel, gracie og rigtig god tur! ⛷️🍺☀️

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.