Studieliv, Sparetips

Billig bytur - uden at mærke det

Vivienne Bruun 01-12-2014

Vi kunne godt skrive indlæg om, hvor uansvarligt det er at gå i byen og brænde penge af, men vi vil hellere give dig nogle gode råd til, hvordan du kan bruge lidt færre penge i byen, helt uden at mærke det. Hvis du nu er rigtig glad for at feste. Her er 5 tips:

1. Gem dankortet langt væk

I takt med at du bliver fuldere og fuldere, mister du lige så stille det fornuftige overblik over din økonomi. Hvis du før en bytur hæver kontanter svarende til dit budget og lader dankortet ligge derhjemme, vil du opleve, at du helt uden at mærke det bruger færre penge. Det handler i bund og grund om at gøre pengene mere håndgribelige, så du ikke kommer til at svinge dankortet et par gange for meget uden at tænke over konsekvenserne.

2. Find de billige priser

Gå efter tilbud fra byens barer og diskoteker. Gå målrettet efter happy hours og billige barpriser.

Læs også: Tjekliste: ting du ikke kan undvære til studernterkørsel

3. Start billigt

Hvis vejret er godt kan en park eller en terrasse være et glimrende sted at starte en bytur. I de mørke måneder kan I med fordel starte på en af byens billige barer eller bodegaer, hvor priserne på øl som regel er mest rimelige.

4: Hvordan kommer du hjem?

At tage en taxa er både bekvemt og komfortabelt, men se om du ikke kan følges med de andre hjem i bussen eller gå hjem. Her sparer du nemt 150-200 kroner per bytur.

5. Forbered dig på tømmermænd

Dagen derpå er sjældent lige så dyr som selve byturen, men hvis du kører ’den dyre’ med både fastfood, sodavand og lejefilm, skal du være opmærksom på, at det faktisk koster en masse penge. Drik vand og tag en multivitamin før du skal sove. Det er også sundere.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”