Sparetips

Blafferen, flirteren, skralderen og andre fikse måder at hustle dig til gratis goder

Cecilie Asaa 24-05-2017

Din bedste ven spørger dig, om du vil med ud at shoppe. Du siger ja, for du elsker at kigge på nyt tøj i selskab med en god ven. Men i samme øjeblik tænker du, hvad du mon har af penge på kontoen, du kan tillade dig at kaste efter et par nye jeans eller et par fede sneakers, hvis du ender med at forelske dig i sådan en omgang.

Hver måned balancerer vi alle vores økonomi et sted mellem skejsere, der går ind på kontoen og beløb, der går ud til mad, husleje, forsikring, tøj, byture, cafebesøg, og hvad der ellers er af udgifter til praktiske sager og snold.

Sommetider kan det virke uoverskueligt at få regnskabet med udgifter og indtægter til at gå op, uden at du på den ene side må takke nej til alle shoppeturene og på den anden side må leve af havregrød de sidste dage i måneden, fordi du får lyst til at forkæle dig selv.

Men hvem siger, at du skal have dankortet op ad lommen, hver gang du trænger til at gøre det lidt lækkert for dig selv? Der findes måder at hustle sig til goder ganske gratis. Og nej, det er ikke ydmygende hustlerstil såsom at tigge på gaden. Det er ganske sjove, nyttige og smarte måder at spare dit dankort for en tur i terminalen.

Blaf dig til et gratis lift

Blaffer hustler sig til et gratis lift

Transport koster. Bus, tog, taxa, egen bil. Medmindre du kan nappe den gode gamle jernhest eller flytte dig med en rask gåtur, koster det altid et eller andet. Eller hvad?

Har du prøvet hustlermetoden: at tage den på stop? For nogle kan det være en overvindelse at skulle stå ved motorvejsskiltet med tomlen i vejret. For andre er det nærmest en livsstil. Uanset er fordelen, at du kan transportere dig nærmest hvor som helst hen uden at betale for det.

Kaster du dig ud i at blaffe, så lav et stort skilt med tydelige bogstaver med din rejsedestination. Stil dig et sted, hvor bilister både kan se dig, og hvor de har mulighed for at holde ind til siden for at tage dig op. Pak kun en lille taske, hvis du skal have noget med, så din chauffør ikke skal fylde bilen med alle dine rejsekufferter. Smil og vink - også til folk, der kører forbi. Vær i det hele taget optimistisk - du kommer langt med godt humør. Rejs eventuelt med en ven, hvis du synes, det er tryggere. Og glem ikke at snakke med din chauffør og at takke for rejsen ved endedestinationen.

Et gratis hustler-måltid hos familie eller venner

Gratis hustler-måltid hos familie eller venner

Er madbudgettet lidt trangt, eller savner du nogen at snakke med over aftensmaden? Mor og far bliver altid glade for et visit, så hvorfor ikke kombinere det med et gratis måltid mad?

Det er ikke så svært at få en aftale i kalenderen, der også indeholder kartofler og sovs, for mad og drikke er tæt forbundet med hygge og samvær. Så når du ringer og spørger din mor og far, om ikke de har lyst til et besøg, så vil du en stor del af gangene nok opleve, at de nærmest af sig selv spørger, om du vil spise med.

Det samme gælder besøg hos venner. Måske der ryger en kage, lidt frokost eller friskbagte boller på bordet, når du kommer på besøg. Uhm!

Skrald dig til gratis mad

Hustleren skralder sig til gratis mad i overdådige mængder

Der skal mad på bordet, poser til skraldespanden og shampo til hårvasken. Hver måned går en pæn slat af dine lønkroner til indkøb i supermarkedet nede om hjørnet.

Vidste du: danskerne bruger i gennemsnit 10% af deres indkomst på mad og drikke.

Men tænk hvis du kan hustle dig til at reducere udgiften til dagligvarer betydeligt. Ikke bare med en hundredelap om måneden ved at holde dig fra slik og andre impulskøb. Nej, sådan for alvor, så dit madbudget ryger ned på mindre end en plovmand om måneden.

Så bør du forsøge dig som skralder. Supermarkederne smider hver dag læssevis af madvarer ud. Selvom varerne måske har overskredet sidste salgsdato, kan de stadig være friske nok til at sætte tænderne i. Der er mange penge at spare, hvis du har mod på at hoppe ned i containerne bag supermarkederne og fiske brugbare varer frem fra affaldsbunken.

Læs også: Skralderen Stine: "Jeg bruger kun 200 kroner på mad"

Byt til nyt

Hustleren bytter brugt tøj til nyt tøj

Nyt tøj behøver ikke at være nyindkøb fra din yndlings designertøjshop. Nyt tøj kan også være tøj, du ikke har i klædeskabet i forvejen.

Kig dig derfor om efter byttemarkeder, som er den nyeste ‘genbrugs-dille’, der skyder op rundt om i landet. Det fungerer på den måde, at du tager aflagt tøj og sager med fra dit hjem og lægger det i en fælles ‘pool’ af brugte sager. Herefter kan du vælge ‘nyt’ fra bunken, du kan tage med hjem kvit og frit.

Læs også: 5 tips til at shoppe kvalitetstøj online

Du kan også arrangere private bytteaftener med dine venner eller veninder. Alle har en eller anden klud i skabet, som de ikke bruger. Noget der er for småt, for stort, sidder skidt eller noget, de bare ikke får brugt. Tager I alle lidt med, brygger en kande kaffe og bager en kage, så skal det nok blive en hyggelig aften, hvor der også ryger en ny top eller jakke med hjem til bøjlerne i klædeskabet.

Storskrald er din ven

Hustleren finder nye møbler, ting og sager på storskrald. Genbrug er din ven

Hvert år smider danskerne møbler, bøger, potter og pander ud, bare fordi vi ikke bruger det mere eller stilen ikke længere passer ind i stuen. En stor del af de ting, vi kyler på lossepladsen er stadig brugbare, og du kan få fingre i disse ting ganske gratis.

I de fleste byer har kommunen en ‘afhentning af storskrald’ ordning. Det betyder, at du kan stille brugte sofaer, aflagte kommoder og senge, hvor et par fjedre er gået, på gaden og bestille kommunens folk til at hente sagerne for at køre dem på forbrændingen eller til genbrug.

I det tidsrum, hvor ting står og fylder på fortovet, har du mulighed for at nappe lidt med hjem til dit eget hjem. Måske naboen har smidt fire spisebordsstole ud, du kan bruge. Eller du finder en lampe, der godt nok skal friskes lidt op, men den passer perfekt ind i dit hjem. Skynd dig at tage det med hjem. Det er ganske gratis.

Vidste du: 77% af affald fra danske virksomheder og 44% af affald fra private hjem bliver genanvendt (tal fra marts 2017).

På Facebook kan du finde grupper for storskrald. Folk lægger billeder ud af ting, der er stillet ud til storskrald. Du skal derfor ikke vandre byen tynd for at falde over lækkert genbrugsguld men kan i ro og mag kigge opslag på Facebook igennem og så slå til, når noget frister.

Prøv også den deleøkonomiske tjeneste Ta’ det eller Storskrald.dk. Her kan du finde aflagte ting og sager, som folk giver bort til nye glade ejere.

Læs også: Deleøkonomi: Spiir guider dig til favorittjenesterne

Blink dig til gratis drinks, tøs ;-)

Hustleren blinker og flirter for at få gratis drinks i byen

Er du vild med en hed bytur i ny og næ, hvor aftenens menu står på velrystede drinks, skarpe shots, og hvad der ellers bimler af spiritusholdige drikkevarer? Det kan hurtigt blive til en dyr omgang, bare fordi du gerne vil vifte lidt med ørerne og danse boogie.

Læs også: Billig bytur uden at mærke det

Som kvinde har du gode chancer for at hustle dig til gratis drinks. Blink, dans, vrik. Gør dig til over for fyrene. Det er ikke forbudt at flirte dig til en reduktion af nattens regning. Og vi lever stadig i en kultur, hvor det er forventeligt, at fyrene varter pigerne op. Så vil mændene i kontakt med dig, byder de helt sikkert på noget drikkeligt. Du får selskab, føler dig smuk og skal ikke lægge penge på bordet for at få en lille brandert på. Totalt win.

Gratis palmesus med dine forældre

Hustleren tager på gratis ferie med sine forældre

Det lyder måske lidt kedeligt sådan at tage på ferie med mor og far? Eller hvad? Er du glad for dine forældre, så er det en udemærket mulighed for at spare lidt penge.

Læs også: SU-venlig luksusferie: Budapest har det hele

Dine forældre elsker, når der er plads til ekstra kvalitetstid sammen med deres små og store guldklumper. Så hvad er bedre end en hel ferie sammen?

Det kan både være de små weekend getaways til et sommerhus, den helt store udenlandstur for hele familien, eller en hyggetur til Paris for mor og datter.

Uanset vil pengene nok sidde lidt løst på dine forældre, og du kan håbe på, at de betaler dele af rejsen, måltider og overnatning. For dig er det bare at sige ja tak til en ferie med mor og far, og så ellers nyde, at det ikke er dig, der skal have penge op ad lommen hver gang, I skal have en caffe latte.

Bliv influencer

Hustleren er influencer og elsker brød og andre sager, der er gratis

Har du en instagramprofil, blogger du, eller er du vild med at filme dig selv i sjove situationer og lægge dem på Youtube? Med selv en lille, men den rette, følgerskare kan du være heldig at firmaer kontakter dig med alverdens produkter, de gerne vil have dig til at reklamere for. Belønningen er produktet. Det kan være alt fra designersmykker til tøj, madvarer og børneudstyr, der kan blive dit kvit og frit.

At blive ringet op af diverse firmaer kræver, at du har en online profil et eller andet sted, som andre følger og bliver inspireret af. Du skal køre en bestemt stil, have særlige holdninger, være lidt kendt eller skille dig ud fra mængden for at blive influencer og komme i forretningernes søgelys.

Klarer du det, så er det kun dig selv og din egen samvittighed, der sætter grænser for, hvad du vil være reklamesøjle for.

Surf en sofa

Hustleren bruger Couchsurfing og sover gratis på sofaen hos private verden rundt

Har du hørt om Couchsurfing? Hvis ikke, så er det nu, du får alletiders mulighed for at køre din hustlerstil helt ud. Couchcurfing er en deleøkonomisk tjeneste. Via appen eller en browser kan du finde overnatningsmuligheder i hele verden.

Lyder det ikke fedt at kunne overnatte gratis i New York, Tokyo eller Sidney? Private åbner deres hjem for dig. Du låner en sofa eller et gæsteværelse. Det eneste du skal give til gengæld er dit gode humør, lidt selskab og måske udveksling af rejsehistorier.

Vidste du: der er hele 400.000 værter på Couchsurfing fordelt ud over hele jordkloden.

Er der en hustler gemt i dig, så er chancerne for at finde gratis goder uendelige. Vær kreativ. Tænk i alternativer, inden du går ud og køber nyt. Nogle gange kan du hustle dig til det samme helt gratis. Andre gange skal du måske betale en lille sum penge. Blink, hæv tomlen i vejret, smil, skrald og spar, hvor du kan komme til det.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.