Sparetips

På grænsehandel i Tyskland? Så meget må du have med hjem

Vivienne Bruun 12-10-2016

Danskerne er vilde med grænsehandel. Hver fjerde tager turen over grænsen for at købe stort ind til små priser. Hvorvidt den lange tur rent faktisk kan betale sig, afhænger helt af hvor meget du skal købe, og hvor mange kilometer du skal tilbagelægge.

Men før du fylder bagagerummet med dåseøl og tobak, er det vigtigt du kender reglerne for hvor meget, du må have med tilbage når du tager på grænsehandel. Vi er dykket ned i de vigtigste toldregler, så du kan spare penge uden at komme i klammeri med grænsetolderne.

Så meget må du medbringe over grænsen til Danmark fra et andet EU-land

Lad os starte med at tage udgangspunkt i din alder. Det er nemlig afgørende for, hvor meget snolder, cigaretter og alkohol, du må slæbe med hjem.

Oversigt regler for grænsehandel

Køb kun til eget brug

Det er fedt at spare penge på indkøb, så en nøje planlagt tur med grænsehandel kan virkelig give luft i budgettet. Men når du målrettet styrer indkøbsvognen gennem de bugnende grænsebutikker, skal du være opmærksom på, hvor meget du må have med tilbage over grænsen. Her er reglen kort sagt, at du må medbringe varer til eget brug, når den står på grænsehandel.

”Eget brug” betyder, at du må købe ind til dig selv, din husstand, dine gæster og til hvis du for eksempel skal holde en stor fest. Så snart dit indkøb overstiger, hvad der betegnes for eget brug, så skruer tolderne bissen på, hvilket kan koste dig rigtig, rigtig dyrt! For eksempel er det ikke eget brug, hvis du skal sælge varerne i en forening eller klub, eller på din arbejdsplads. Derfor er det en meget vigtig regel at huske, hvis du har planer om at storindkøb på din grænsehandel-tur.

Tip til grænsehandel: En god idé kan være at planlægge dine indkøb hjemmefra, så du ikke lader dig friste af impulskøb og ender med at sprænge budgettet. Hvis du bruger Spiir.dk’s budget-app, er det super nemt at holde styr på dit forbrug, så du ikke bruger mere, end du har råd til!

Hold dig inden for grænsen, når den står på grænsehandel

Hvis du kommer til at overtræde reglerne for, hvor meget du må handle ved en grænsehandel uden at skulle betale afgifter, får du ikke kun en bøde, men skal derudover også betale tolden og afgifterne på de varer, du har købt. Og så er der ikke meget fidus ved at tage ned over grænsen for at shoppe løs.

Og husk altid dit pas og en korrekt udfyldt eksporterklæring, når du kører tilbage over grænsen til Danmark. Har du tjek på de ting, skulle alt være spitzenklasse.

Nu ved du, hvor meget du må tage med tilbage til Danmark, hvis du starter bilen og tøffer sydpå for at spare lidt penge på en god omgang grænsehandel. Rigtig god tur!

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.