Sparetips

Nytårsaften 2018 for luksusdyret og SU-slaven

Karen Johanne Iversen 26-12-2017

Der findes to slags nytårs-mennesker. Dem, der tjener rigtige penge, som vælger den dyre champagne, hummeren og jakkesættet fra Hugo Boss. Og så er der dem, der skåler i Mokaï, danser i sneaks og affyrer knaldperler frem for guldfinalen klokken tolv. Der skal jo også være råd til vand og brød i morgen.

Okay, det er sat på spidsen. Men du ved, hvad jeg mener.

Nytårsfesten. Ikke bare hvilken som helst fest. Næh nej. Årets fest. Alt skal være perfekt, intet skal mangle, og vi kører selvfølgelig “same procedure as every year, James”. Hvad enten du er luksusdyr med et stort rådighedsbeløb eller SU-slave med få knaster på kistebunden, får du her den ultimative guide til nytårsfesten, som passer til netop dit budget.

Indpakket i silkepapir vs sidste års outfit

outfit

Hvor tit sker det, at du kan gå all in på funklende pallietter, glamour og James Bond-manchetknapper? Desværre alt for sjældent. Skal der være fest, så lad der være fest!

Luksusdyret

Du skal selvfølgelig forære dig selv en lækker cocktailkjole eller en stilet smoking. Er du kvinde, forærer ELLE dig her 20 dekadente fashion-items til nytårsfesten, og er du mand, hjælper Euroman dig med at springe velklædt ind i det nye år.

SU-slaven

Kan du huske sidste års outfit? JA. Kan dine venner? NEJ. Sidste års outfit fejler ikke en dyt. Så stryg skjorten og glat kjolen, så er den som ny, og du slipper for at bruge penge på kludene. Hvis du ikke føler dig helt tilpas med at svare nej, når vennerne interesseret spørger: “har du lige købt den?”, så bild dem bare ind, at du købte den her forleden. Det har de alligevel glemt i morgen ;-).

Gourmet vs sammenskudsgilde

Gourmet vs sammenskudsgilde

Nu til nytårsmenuen. Nogle spiser grønlangkål og kålpølser. Andre går ombord i torsken. Men hvad står menuen på for henholdsvis luksusdyret og su-slaven?

Luksusdyret

Hvorfor lave maden selv, når man kan få andre til det? Som det ægte luksusdyr, du er, skal du og vennerne selvfølgelig spise det bedste af det bedste. Creme de la creme. Toppen af kransekagen. Finalen i Champions League. Midten af kanelsneglen… Og det foregår selvfølgelig på gourmetrestaurant. Holder du nytår i København, får du her en oversigt over hvor I kan indtage nytårsmenuen, og hopper du ind i det nye år i Aarhus, kan du vælge mellem disse sublime spisesteder. Du slipper for opvask, og du får en uforglemmelig smagsoplevelse med dem, du holder af.

SU-slaven

Hvem behøver gourmet, når man kan lave sit eget sammenskudsgilde med de bedste livretter? Væk med trøffel, kobekød og havtorn, og ind med lige præcis det, der behager dig for de penge, du har til rådighed. Fordel nytårsmenuen ud mellem gæsterne og spis en lækker middag, med lige nøjagtig det, I har lyst til at mæske jer i.

Champagne vs prosecco

Maverne er fyldte, stemningen er høj, og nu skal der drikkevarer på bordet. Kender du typen, der altid serverer den dræbende kedelige drinkklassiker ‘vodka juice’? Den er ingen af jer tjent med nytårsaften. Til gengæld skal I drikke bobler i massevis.

Luksusdyret

Mens Champagnegaloppen spiller for fulde drøn på anlægget, skal I selvfølgelig skåle i de helt rigtige dråber. Ifølge sidste års test af nytårsbobler, mener Gastromand, at I bør drikke “Special Club 2010 Pierre Gimonnet & Fils” til 389 kroner flasken. Og så kan I selvfølgelig også supplere med champagneklassikerne Dom Perignon, Moët og Perrier Jouët.

SU-slaven

Gå efter en mousserende vin, såsom cava, asti eller processo. De er typisk billigere end den franske champagne, og så smager de ganske glimrende alt efter hvilken variant, du vælger. Læs med her, hvor du finder de helt rigtige bobler til din smag.

Totalfyrværkeri med guldfinale vs et kig fra fortovet

nytår fyrværkeri

Festen er på sit højeste, og du forelsker dig i alt og alle. Undtagen din kærestes onkel Bjarne, der altid vil fortælle dig gamle røverhistorier fra klubhuset i Hjørring. Du skråler med på årets største hits, og i morgen vil du have glemt alt om, at du brugte resten af natten på at lægge krop til en hel del body tequila-sessions. Men først til fyrværkeriet!

Luksusdyret

Hvis ikke du vil bidrage til fest og farver på nattehimlen, hvem skal så? Du går selvfølgelig ud og spenderer en god sjat penge på en kæmpe luksuspakke med en imponerende guldfinale - eksempelvis denne - så dine gæster, resten af nabolaget og dig selv inklusiv kan få sig en ordentlig start på det nye år. Men hey: man er aldrig for fin til at huske sikkerhedsbrillerne 😎.

SU-slaven

Hvorfor bruge hele SU’en på fyrværkeri, når du kan nyde det samme syn som luksusdyret? Tag festen med ud på altanen eller ned på vejen og få jer en festlig oplevelse uden at spendere en eneste krone.

Junk ‘ad libitum’ til alle

junkfood nytår

Næste morgen. Vent, streg det. Næste eftermiddag vælter du søvndrukken ud af sengen. Du kigger ind i spejlet, hvor der står noget, der minder om et trafikuheld. Hovedet snurrer som et hvepsebo - gange 100. På vej hen ad gangen snubler du over dine sko og bunken af dine efterladte klude på gulvet. Hvem fanden har smidt det dér? Du er sulten efter junk. Og du har ikke tænkt dig at spare på noget. Kuren starter jo først i morgen.

Luksusdyr eller Su-slave - hvem gider spise gourmet den 1. Januar? Hiv vennerne med en tur på grillen, bestil en pizza eller spis det, der får dig til at føle dig allerbedst tilpas - lige nu og her.

Rigtig godt nytår fra alle os hos Spiir! 🎉

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.