Studieliv

Minimér studieudgifterne

Vivienne Bruun 01-12-2014

Det studiekort, som du får udleveret, når du begynder på en uddannelse, kan bruges til at opnå rabatter rigtig mange steder – også steder, du måske aldrig havde tænkt over. Med studiekortet i hånden kan du blandt andet få rabat på frisørbesøg, hos tandlægen, på din yndlingscafé eller på aviser og magasiner.

studenter-rabatten kan du søge på din by og se en liste over alle de steder, hvor du kan få rabat.

Du kan også hente appen studiz som har samlet aktuelle studierabatter, både fra hjemmesider og butikker i dit nærområde. Med appen kan du også indlæse dit personlige studiekort, så du ikke skal bare plastickort med dig, blot din iPhone.

Nettet bugner af brugte bøger

Lidt tid på nettet kan spare dig for mange udgifter til bøger. På f.eks. pensum.dk, bogorm.dk og bogbasen.dk kan du købe brugte fagbøger om næsten alt. På ventus kan du desuden downloade gratis web-udgaver af mange forskellige bøger.

Læs også: Skal jeg tage studielån?

De ældre studerende sælger videre

En anden god idé til at minimere udgifterne er at tjekke opslagstavlen på dit studie. Her kan du ofte finde opslag fra andre studerende, som gerne vil sælge deres brugte bøger billigt. Dette råd gælder naturligvis også med omvendt fortegn: sælg dine studiebøger, når du ikke længere skal bruge dem. Så kan andre få glæde af dine billige bøger, og du får penge til nye (brugte) bøger. De fleste uddannelser har også oprettet en facebook gruppe med "Køb/salg af bøger til xxx uddannelsen".

Drop kantinemaden og smør madpakke

De daglige besøg i kantinen efter kaffe og frokost kan være en stor udgiftspost som studerende. Et godt råd er derfor at droppe kantinemaden og smøre madpakke hjemmefra.

Du sidder måske og tænker, at det der med madpakker er alt for besværligt, og at kantinemaden er meget lækrere end din hjemmesmurte æggemad. Det har du måske ret i, men i længden sparer du masser af penge, som du kan bruge på sjovere ting end frokost! "Kantine" er faktisk en stor post for mange studerende.

Læs også: Studieguide: mæt på budget i Aarhus

Hvis du køber 2 kopper kaffe til 6 kroner og frokost til 30 kroner så har du brugt 180 kroner på én uge! Derfor kan du virkelig minimere dine studieudgifter ved at lave mad hjemmefra, og det behøver ikke være kedeligt! En lækker pastasalat koster ikke særlig meget at lave derhjemme - eller en rest af lasagnen fra aftensmaden.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”