Familieliv

Fede julegaver til hele familien i 2018

Caroline Sølver 15-12-2017

Du kender det helt sikkert… Juleaften er nær, og du kan ikke nyde julen endnu, for der er stadig en gave (eller flere!), du mangler at finde. Hvad skal du dog købe til din søster? Og til din mor? Og til din bedstefar?

Vi lagt vores hjerner i blød i et forsøg på at gøre julegave-indkøbene lidt nemmere for dig, så du ikke behøver at stå med håret i julesokken den 24. december, fordi du stadig mangler et par julegaver.

I dette indlæg guider vi til, hvad du kan give din familie, selv hvis de ikke har givet dig en ønskeliste. Og selvfølgelig har vi også fundet nogle eksempler på gaver, der ikke koster dig spidsen af et juletræ på et 5 stjernet luksushotel i Dubai.

Søde mor vil bare gerne være sammen med dig

Det skal du give din familie i julegave

De fleste mødre er glade, bare du vil lave noget hyggeligt sammen med dem. Kodeordet, hvis du er flyttet hjemmefra, er, at din mor med garanti savner dig.

Det er altså oplagt at give din mor en gave, der omfatter en fælles oplevelse. Gå på café, gå en tur, tag på loppemarked eller ud at shoppe, eller måske endda ud at rejse sammen. Med andre ord: Der skal ikke nødvendigvis så meget til at gøre din mor overlykkelig. Her er tre ideer:

 • Den hyggelige gave: En oplevelse! Det kan være en weekendtur til Berlin, hvor du betaler for to billige flybilletter og får mor til at betale resten, når I er afsted #protrick. Det kan også være et gavekort til en søndagsbrunch på din mors yndlingscafé, eller noget helt tredje, eksempelvis en hjemmelavet picnic og gåtur til jeres yndlings naturspot.

 • Den kreative gave: Kan du huske de gamle klippekort fra DSB? De er udgået, men derfor kan du sagtens være kreativ og lave et alligevel. På denne hjemmeside kan du indtaste ti klip og printe dit eget klippekort. De ti klip skal selvfølgelig være små gaver til din mor. Et klip kan være, at du slår græsset i haven. Et andet klip kan være, at du gør huset rent. Et tredje klip er en kop kaffe i byen. Og så syv klip mere. Kun fantasien sætter grænser!

 • Gadget-gaven: Selvom man skulle tro, at ting med ledninger var forbeholdt din far, så kan din mor helt sikkert også bruge en gadget. Hvad med en fodvarmer til de kolde vinteraftener, en elektrisk neglefil til at få fine fødder med eller et elektrisk fodbad?

Til far der har alt

Mænd er bare sværere at give gaver til end kvinder - ik? Det er i hvert fald en gængs opfattelse blandt de fleste. Det er som om, at der er færre valgmuligheder til mænd end til kvinder. Det skal dog ikke sætte en stopper for gavejagten til din kære far.

 • Forfængeligheds-gaven: Den typiske far tror ikke, at cremer og andet skønhedsgear er noget for ham. Men der tager han fejl! Mænd har også godt af en lækker aftershave og en god fugtighedscreme. Biotherm, Matas, Bulldog og mange andre mærker har lavet skønhedsprodukter til mænd. Måske en forfængeligheds-gave kan få din far på nye tanker, så han næste år ønsker sig endnu blødere hænder i julegave.

 • Hygge-gaven: Og den sikre vinder! En god bog. Alle kan bruge en god bog. Og måske især din far, der sikkert har en travl hverdag med arbejde. Forhåbentlig kan bogen inspirere ham til, at han tager en slapper og fordyber sig lidt uden forstyrrelser fra omverdenen, iPad og iPhone.

 • Øl-jagt-gaven: Ligesom bogen er denne gave sikkert også en vinder. Gå på jagt i diverse supermarkeder og forretninger og køb en samling af øl i forskellige smagsvarianter, forskellige bryggerier og lande. Det er en kreativ gave, der viser, at du har tænkt ud af boksen, og den vil helt sikkert skabe glæde hos din far.

Din søster skal forkæles

Det skal du give din lillesøster i julegave

Det er højst sandsynligt nemmere at finde gode gaver til dine søskende end til dine forældre, fordi I sikkert er nogenlunde jævnaldrende og ved, hvad der er ‘in’. Et godt udgangspunkt er derfor, at du tænker på, hvad du selv ville blive glad for.

 • Skønhedsbehandlings-gaven: Den gave man typisk ikke giver sig selv, men som er fantastisk at modtage. Det kan være en ansigtsbehandling, en times massage eller et gavekort til at få lavet negle. På My-price.dk og Bownty.dk kan du finde tilbud på skønhedsbehandlinger, der faktisk er mere end budgetvenlige. Glæden over gaven vil selvfølgelig være den samme for din søster, lige meget om en times massage har kostet dig 200 kroner eller 1000 kroner.

 • Glimmer-gaven: Glimmerstrømper har aldrig været mere populære, og de står garanteret i allerede på din søsters ønskeliste. Glimmerstrømper kan hun altid bruge, for de er geniale til at ‘shine’ hverdagen op med.

 • Gaven der varer længe: Og den behøver ikke at koste mange penge… Giv din søster et abonnement på hendes yndlingsmagasin, som også er den slags gave, du sjældent giver sig selv, men som de fleste vil elske at få. Du kan tegne et abonnementet online og få magasinerne leveret direkte til din søsters adresse. Til juleaften kan du eventuelt købe denne måneds udgave af magasinet og lægge det under træet sammen med en note om, at hun det næste hele eller halve år vil modtage et magasin hver måned.

Og det skal din bror selvfølgelig også

Formodentlig er du også jævnaldrende med din bror, og det kan derfor også være nemmere at tyde, hvad der er ‘in’ hos ham.

 • T-shirt-fra-hans-yndlingsmærke-gaven: Én ting fyre ikke kan få nok af: t-shirts. Især ikke dem fra hans yndlingsmærke, om det så er en t-shirt med logo, en helt simpel hvid en af slagsen eller en sjov en, du selv har udset dig. Du går sjældent galt i byen med en t-shirt.

 • Gaven der dufter: Brormand kan altid bruge en god duft. Gå på opdagelse i din brors parfumer for at danne dig et billede af, hvad han godt kan lide. Gå så ud og find en duft i hans ånd, han kan tilføje til sin samling. Magasin og Matas har ofte gode gavesæt her i juletiden, hvor du både får parfume og en dertilhørende bodylotion til en god samlet pris.

 • Gadget-gaven: Go, gadget, go! Mænd, fædre og brødre er vilde med gadgets. Gå på jagt efter noget mystisk. En fjernstyret drone, et vækkeur, der lyser op i loftet eller et iPhone-cover, der oplader telefonen på samme tid. Du kan finde mange sjove og mærkelige gadgets, der helt sikkert taler til brormands indre nørdegen.

De rare bedsteforældre skal ikke snydes for en gave

Det skal dine bedsteforældre have i julegave

 • Invitation til en middag-gaven: Hvis du er flyttet hjemmefra, er du sikkert ikke verdensmester i at invitere dine bedsteforældre på besøg. Lav derfor et gavekort, hvor du inviterer dem på fin middag hjemme hos dig. Dine bedsteforældre kunne ikke drømme om mere!

 • Den kreative gave: Ligesom til mor, er det oplagt at du også i gave til dine bedsteforældre går i gang med at lave et kreativt, hjemmelavet klippekort. Hvis mange af gaverne indebærer, at du skal hjem til dem for at slå græs eller gøre rent, kan du helt sikkert også regne med, at den så står på kaffe og kage eller frokost. De vil elske dit selskab og forsøge på at holde på dig, og det kan kage og kaffe nok godt hjælpe med til… Win!

 • Den samlede børnebørns-gave: Hvis dit budget ikke rækker til de store gave-udskejelser, så kan du starte en tradition. Saml alle børnebørnene, altså dine fætre, kusiner og søskende og få taget et fint billede af jer. Print det ud, sæt det i en ramme og pak det ind. Dine bedsteforældre vil elske det! Og I kan nemt gøre det til en tradition, at dine bedsteforældre får et opdateret børnebørns-billede hver jul.

Forhåbentlig er du ikke længere så ‘lost' over, hvad du skal finde på at give din familie i julegave. Ready-set-go! Så er det bare med at gå i gang med at få købt eller lavet de sidste gaver, så det atter kan blive jul, og gaverne kan blive lagt under juletræet og skabe glæde.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.