Sparetips

Spiirs store juleguide

Julie Mikkelstrup 29-11-2016

År efter år står du på hovedet for at få købe alt muligt ind, arrangere julen og ikke mindst få ordnet alle julegaveindkøbene. Julen melder sin ankomst og du bruger flere timer frem og tilbage på gågaden, for at se alle butikkernes tilbud an.

Julen er hjerternes fest, men vil du undgå at det også bliver pengesmerternes fest, er der råd at hente! Spiirs store juleguide hjælper dig til at få styr på forbruget i december, så du kan få råd til det, du har brug for i december.

DIY-julepynt som er (næsten) gratis

Du kan hurtigt købe dig fattig i julepynt i butikkerne, men hvis du har tid og lyst, så lav dit eget julepynt, spar penge og gør det mere personlig. Vi elsker julen, og derfor kommer vi her med nogle gode ideer til hjemmelavet julepynt på budget:

Clementinkranse

Hører du til en af de mange danskere, der spiser clementiner i lange baner i december? Så gem de orange skræller og brug dem til at lave duftende julekranse. Sæt clementinskrællerne på en ring af ståltråd i den størrelse, du gerne vil have din julekrans. Kransen kan hænges op i vinduerne i et farvet bånd. Det ser både hyggeligt og smukt ud, og der spredes en dejlig duft af jul i hjemmet.
Clemtiner, appelsiner eller mandariner
Ståltråd
Silkebånd til ophæng

LEGO-julepynt

Hvis dine børn har kassevis af lego, så er der alverdens muligheder for at bygge flot og kreativt julepynt ud af de små klodser. Brug en eftermiddag sammen med børnene og se, hvad I sammen kan kreerer af sjovt, moderne julepynt til hjemmet.

Genbrug aviser og reklamer

Du kan folde alverdens flotte julemotiver med gamle aviser, reklamer og gavepapir. Det ser rigtig hyggeligt ud med et juletræ eller en julestjerne foldet i det genbrugte papir og samtidig er du fri for at bruge penge på det dyre julepapir. Når du selv laver dit julepyntet, er det kun fantasien der sætter grænser, så det er bare med at finde de gamle papirstakke frem og gå i gang med at klippe-klistre.

Spiir-Kravlenisser

Kravlenisser er en af de ældste og mest populære pynteting i julen. Det er hurtigt og nemt, og den lille kravlefyr kan pynte stort set alle steder i hjemmet. Hvis du forgæves har ledt efter den perfekte skabelon, så er Spiir kommet for at hjælpe! Her kan du nemlig hente de fineste kravlenisseskabeloner, som både pynter og minder dig om at holde styr på din økonomi i den travle, dyre juletid. Ligesom med Spiir, er det super nemt. Du skal bare printe, klippe ud og hænge dem op de steder i dit hjem, der trænger til lidt julehygge.

Kravlenisser

Klik her for at downloade kravlenisserne

DIY-juledekorationer

I de danske skove må du samle kogler, mos og nedfaldne grene til eget forbrug, uden at skulle spørge om lov. Hvis du mangler pynt til juledekorationer, så tag familien under armen og trav en tur ud for at samle ting i skovbunden. Det er meget billigere end at købe sagerne i en butik - og også meget hyggeligere!

En adventssøndag i køkkenet

I Danmark har vi tradition for at gøre noget særligt ud af adventssøndagene. Så hvorfor ikke kombinere julebagningen og adventshygge? Selvom du kan købe færdigbagte julekager og konfekt i supermarkederne, så er der altså noget helt særligt ved duften af hjemmebag ved juletid. Og hvis du gerne vil spare penge i julen, er det meget nemt at spare en skilling eller to på at bage selv. Inviter familien og ungerne med op til køkkenbordet og sæt de små hænder i gang med at rulle pebernødder, mens brunkagerne er i ovnen. Det er billig julehygge for hele familien!

Køb det rigtige juletræ

“Julen var længe, koster mange penge…” I år bliver en af de store udgifter, når juletræet skal købes. Priserne på juletræer er nemlig højere end nogensinde før, da der ikke er blevet plantet nok grantræer over de sidste ti år. Priserne varierer rundt omkring i landet, men et godt tip er at tage ud af byen og finde et sted, hvor man selv kan fælde sit juletræ. Selvom det er dyrt i Danmark, så er Verdens dyreste juletræ af helt andre dimensioner! Det vanvittige juletræ står i Dubai, og er besat med juveler og diamanter og pyntet med ægte guld, hvilket løber op i den nette sum af 56 millioner kroner!

Spar penge på julegaver

De færreste har lyst til at droppe julen, hyggen eller gaverne. Men julegavebudgettet kan være lidt af en mavepuster. Det kan derfor være en god ide, at få lavet nogle regler i familien omkring gaverne.
Find ud af, hvem du skal give gaver
Bliv enige om et fast beløb til julegaverne, så det ikke løber løbsk
Kan de voksne leve uden gaver? Måske, hvis budgettet er stramt, kunne det være en god ide at fokusere på gaver til børnene i stedet
I kan trække lod, om hvem I hver især skal give en gave. På den måde skal hver voksen kun købe én gave og du bliver fri for alle de tidskrævende småindkøb

Køb på nettet

Ved at købe alle dine gaver på nettet kan du nemmere undersøge, hvor du kan klare julegaveindkøbene til den laveste pris. Hvis det er muligt at købe flere gaver fra det samme sted, kan man ofte opnå rabat på fragt ved køb for større beløb. Derudover styrer du også udenom de mange fristelser i butikkerne, hvis du shopper gaverne på nettet!

Giv anderledes gaver

Hvad med at give din familie en oplevelser i år? Det kunne være at invitere din bedstemor en dag på museum eller give dine forældre en tur ud at spise. På den måde bliver gaverne mindeværdige på en anderledes måde og du får spredt dine julegaveudgifter over en længere periode.

Lav selv julegaverne

Måske er du ikke en haj til at strikke eller sy, men så kan du i stedet bage nogle lækre kager, lave hjemmelavet julemarmelade eller sylte rødbeder! Hvis du pakker dem fint ind i et pyntet syltetøjsglas eller en flot kagedåse, er det en skøn og personlig julegave. Derudover sætter langt de fleste pris på, at der er lagt tid og energi i en julegave.

Sammenskudsgilde til julefrokosten og juleaften

Hvis du skal stå for julefrokosten med vennerne, så foreslå at I hver især kommer med en ret til julebordet. På den måde kommer du ikke til at stå med alle udgifterne, men i stedet lade alle bidrage med deres livret. Det samme gælder til juleaften. Lad alle spæde til, så der ikke er én, der står med alle opgaverne alene.

Få mest ud af dine byttemærker

Byttemærkerne på dine gaver udløber oftest først i slutningen af januar. Vent derfor med at bytte gaverne til alt bytteræset er overstået. I januar begynder butikkerne for alvor med store udsalg, hvorfor du også kan få meget mere for dine byttepenge.

Læg et julebudget

Det behøver ikke være kedeligt og praktisk at lægge et julebudget. Det kan give dig mere overskud til familiehygge i løbet af måneden, hvis du ikke skal tænke for meget på økonomien i hverdagen. Opret en bruger på Spiir og sæt et forbrugsmål efter hvad du brugte penge på sidste år, og lad så Spiir hjælpe dig igennem december med et overskud på kontoen.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”