Studieliv

Tjekliste: Ting du ikke kan undvære til studenterkørsel

Cecilie Asaa 15-06-2017

Yes! Tre års slid på skolebænken er overstået, nerver og svedeture foran censor er lagt bag dig, og studenterhuen sidder nu som klistret til dit hovede. Og hvorfor skulle den også andet? Du er student - og du er for sej! Verden ligger for dine fødder.

Men inden du når så langt, skal du naturligvis fejre huen og eksamensbeviset med en god gedigen fest. Studenterkørsel hører sig til. Det er her, du og vennerne viser hele Danmark, hvor seje I er med trut, båt og druk.

Lastbil, hestevogn eller bus er for længst bestilt. Men før du render ud af døren på den festlige dag, er det en god ide at have udstyret på plads. Ølbon, truthorn og solbriller hører sig til. Vi lister de vigtigste ting, du bare ikke vil glemme til studenterkørsel. Og så har vi naturligvis fundet de bedste løsninger til din tegnedreng.

Læs også: Tips til billigere studenterkørsel

Studentertøj

Klæde sig pænt på i studentertøj til studenterkørsel

Du har nok allerede investeret i et smukt sæt tøj til dimissionen. For pigerne er det typisk en hvid kjole og fyrene en fin skjorte. Kan tøjet genbruges er det oplagt til studenterkørslen. Lige bortset fra at hvide kjoler og skjorter ikke rimer helt så godt på alkohol, snacks, fest og ballade.

Er du skrækslagen for pletter, er det nu, du skal indkøbe en anden sag, der passer til anledningen. Eller find et par klude i skabet, der er pæne nok til dagen og samtidig kan tåle de vilde udskejelser.

Ekstra t-shirt

Sweater og skiftetøj til studenterkørsel

Håret er sat, skjorten er knappet og sneakeren bundet. Du er klar til fest. Vil du være forudseende, så stopper du en ekstra t-shirt i tasken. Spilder din ven en halv øl ud over dig, eller bliver du ramt af en løbsk vandpistol, kan du således altid friske dig selv op igen.

Truthorn, vandpistoler og andet festgejl

Ølhat og andet udstyr til studenterkørsel

Studenterkørsel er en fest, hvor kun din fantasi sætter grænser for det sjov, du og klassekammeraterne skal lave. Med på dagen skal du da derfor have lidt til at gejle dagen op med. Et truthorn, en vandpistol, ansigtsmaling, sprittusch, megafon, partyklappere, og hvad der ellers kan gøre dagen endnu mere festlig.

Køb sagerne i Flying Tiger eller en anden billig butik. Det kan også være en god ide at købe udstyret samlet hele klassen for at spare penge. C.L. Seifert laver pakkeløsninger, og I kan sikkert prutte prisen ned, hvis I køber den helt store pakke.

Shots, smøger og oplukker

Shots, bajere og smøger hører til studenterkørsel

Drikkevarer skal der til. Måske har hele klassen købt øl og spiritus samlet. Hvis ikke er der masser af drikkelse på stoppene ved klassens forældre. Ligesom ejeren af den største og mindste hue giver en kasse bajere hver. Det skal nok blive til en god brandert, helt uden at du behøver at kaste de store pengesedler efter den.

Mener du alligevel, at du har brug for ekstra shots, skal du naturligvis huske at have dette indkøbt til turen. Husk også smøger, oplukker, tyggegummi og pano’er. 🚬🍻😉

Regntøj, solbriller og sweater

Sweater og regntøj til studenterkørsel

Vejrudsigten siger naturligvis: Højt solskin, blå himmel og 24 grader. Og så skal solbrillerne selvfølgelig fastgøres på næsen. ☀️😎

Falder vejret ikke helt ud til din fordel, ja så må den kedelige praktiker på banen. Paraply, regnslag, vindjakke, sweater eller lignende kan blive guld værd, hvis det viser sig, at I skal køre i hestevogn på en regnvejrsdag.

Sygesikringsbevis

Sygesikring og hospital studenterkørsel

Udpumpning, brækkede ben, knækkede tænder og så videre! Hilsen mor. 😜

Skejsere til byturen

Penge til byturen studenterkørsel

Når I er raden rundt hos alles forældre, fortsætter festen med en bytur, og branderten skal jo selvsagt holdes ved lige med drinks og fadøl. Så dankortet skal med i lommen.

Vil du spare penge på byturen, er der god mulighed for at forhandle rabatter hjem, bare fordi du render rundt med en studenterhue på knoppen. Lav eventuelt lidt research i forvejen, så du ved hvilke barer, disko’er og pizzaslice-joints, der slår lidt af prisen til nyudklækkede studenter.

Læs også: Billig bytur - uden at mærke det

Mobil, oplader og selfiestang

drukkenbolt-selfie til studenterkørsel

Ja, ja da! Mobilen er selvsagt. Den klistrer sikkert allerede til din hånd. Men mobilos er ikke til særlig meget nytte, hvis den går kold i løbet af dagen. Opladeren er derfor et must. For du skal da tage et hav af druk-selfies hele dagen. Overvej også selfiestangen, så du kan forevige dig selv i de sjoveste situationer.

Husk huen

Husk huen studenterkørsel

HUEN - for hulan! Den må du ikke glemme. Skriv også dit telefonnummer et sted på indersiden af den. Mister du huen, mens du ligger og knækker dig i en vejkant et sted på ruten, er der således en chance for, at huen finder tilbage til dig igen.

Rummelig taske til alt dit udstyr

Rummelig taske til udstyr til studenterkørsel

Sidst men ikke mindst er en manpurse, rygsæk eller rummelig, praktisk taske ikke en skidt gadget denne dag. Vil du have bare lidt styr på sagerne, så hiv de slidte skolebøger ud af backpacken og kyl alt fest-gearet ned i tasken.

Nu er du satme klar til paaaarty! 🎉💃🥂

Læs også: Sådan kommer du billigst over tømmermændene

Husk at du i løbet af dagen kommer forbi hjemme hos mor og far, så har du glemt en eller anden dims, pano’er, energidrik eller endnu en ren trøje, går det aldrig helt galt.

God fest. Du har så meget fortjent at gi’ den max gas!

Giv den max gas til studenterkørsel

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”