5 tips til at shoppe kvalitetstøj online

Cecilie Asaa 02-05-2016

Når økonomien strammer, er det måske tøjindkøbene, du vælger at skære ned på. Enten køber du mindre tøj, eller også går du på kompromis med kvaliteten. Sådan behøver det dog ikke at være.

Hos Spiir har vi den indstilling, at du selvfølgelig skal forkæle dig selv og købe lækkert tøj. Det kan du sagtens gøre helt uden at vælte dit budget.

Læs også: Spar tusindvis af kroner på mærkevarer

Hvis du shopper online, har du nemlig mulighed for at opnå rabatter og andre fordele, så du snildt kan klæde dig moderigtigt på til budgetvenlige priser.

Læs med her og få 5 gode tip til hvordan.

1. Find rabatkoder

Rabatkoder er en nem måde at spare penge på. Det fungerer på den måde, at du indtaster din kode i et særligt felt, når du er ved at afslutte dit køb på en webshop. Derefter bliver beløbet eller den procentdel, som rabatkoden indeholder, trukket fra din regning.

Hvordan får man så fat i en rabatkode? Faktisk er en simpel Google-søgning et godt sted at starte. Googl ’rabatkode’, og den shop eller vare du er interesseret i, og måske er du heldig. Du kan også bruge sider som eksempelvis rabatkoder.com, der samler en masse forskellige rabatkoder ét sted.

Når du anvender rabatkoder, skal du dog være opmærksom på, at du på nogle webshops ikke kan kombinere rabatkoder, ligesom du heller ikke altid kan anvende dem på allerede nedsatte varer.

2. Udnyt studie- og firmarabatter

De fleste mennesker har adgang til forskellige rabatordninger igennem deres uddannelse, arbejde eller fritidsinteresser.

Er du studerende, findes der et hav af studierabatter. Tjek eventuelt siden studiz.dk, som har samlet en lang række studierabatter til forskellige butikker.

Det kan også være, at din arbejdsplads, din fagforening eller dit fitnesscenter har en firmaaftale. Hvis du alligevel betaler for at være medlem et sted, hvorfor så ikke få alle goderne med?

3. Orienter dig om udsalg

Du kender nok til de årlige udsalg, som finder sted hver vinter og sommer. Men ved du egentlig, hvornår de præcist starter?

Eksempelvis starter mange webshops allerede deres januarudsalg lige efter jul – her er helligdagene jo ingen forhindring. Det kan derfor være en god idé at tjekke de specifikke datoer for udsalg, så du er klar på tasterne, når udsalget starter. Det er jo som bekendt de bedste varer, der ryger først.

Læs også: 8 strategier til at undgå overforbrug under udsalg

De to klassiske udsalg er dog ikke de eneste udsalg, der finder sted i netbutikkerne. Fænomener som ”mid season sale” og ”Black Friday” er bestemt også værd at orientere sig om, da du ligeledes kan spare mange penge her – nogle gange helt op til 80%.

Faktisk kan du året rundt finde masser af udsalgsvarer i online webshops – og dem kan du blandt andet finde ved at søge med specifikke søgefiltre (se næste afsnit om at søge med søgefiltre).

4. Anvend søgefiltre

En af fordelene ved at shoppe online er, at der findes en række tjenester og værktøjer, som gør det muligt for dig at få et overblik over det enorme udvalg, der findes på nettet.

De fleste webshops tilbyder søgefiltre og kategorier, som gør det muligt for dig udelukkende at se varer med besparelser. Eksempelvis finder du på shoppingportalen katoni.dk både filtrene ”Kun udsalg” og ”Spar mest”, hvor sidstnævnte filter viser dig varer med helt op til 90% besparelse.

Derudover kan du have glæde af at bruge prissammenligningstjenester som Pricerunner.dk, der sammenligner forskellige webshops’ priser på den samme vare. På den måde kan du finde frem til den side, hvor varen er billigst.

Læs også: 8 strategier til at undgå overforbrug under udsalg

5. Tilmeld dig nyhedsbreve og kundeklubber

En overfyldt indbakke med hundredvis af mails fra diverse hjemmesider er sjældent populært. Alligevel kan det være en god idé at tilmelde dig nyhedsbreve og kundeklubber hos de webshops, du ofte handler hos, da der kan være en del penge at spare.

I de mails, du får tilsendt, får du nemlig ofte tips om rabatkoder, udsalg, fødselsdagstilbud og meget mere, der kan give dig luft i dit shoppingbudget.

Læs også: Kvit dine dårlige pengevaner

Vælg de webshops, som du vil modtage mails fra med omhu – på den måde slipper du for unødvendig spam.

Nyhedsmails har desuden den fordel, at de sparer dig tid. Du slipper for at bruge tid på Google-søgninger efter rabatkoder og udsalgsdatoer. I stedet får du informationerne serveret direkte i en nyhedsmail. Og faktisk får du ofte en rabatkupon, hvis du tilmelder dig et nyhedsbrev.

At overholde dit budget udelukker dig altså ikke fra at købe lækkert kvalitetstøj. Måske tænker du, at 10-20% rabat ikke lyder af meget. Men selv få procenter kan gøre en stor forskel – særligt hvis du er på udkig efter mere eksklusive ting.

Forestil dig, at du har fundet noget i en fysisk butik til 1000 kr. Så går du hjem og finder varen til kun 900 kr. på nettet. Derefter får du fat i en rabatkode på 20%, og pludselig er de 1000 kr. faldet til 720 kr.

Hvis nu varen oven i købet er en udsalgsvare, er der endnu større besparelser at hente – så kan de 1000 kr. nemt falde til 500 kr. eller endnu mindre. Sagt med andre ord: Køber du klogt, kan du sagtens shoppe kvalitetstøj, samtidig med at du overholder dit budget.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.