Sparetips

5 (næsten) gratis julegaveidéer i 2018

Karen Johanne Iversen 12-12-2017

Julen. Den kommer hvert eneste år og ofte meget tidligere, end du regner med. Pludselig er Netto fyldt med gran og klejner, og butiksvinduerne er tapetseret med lyskæder og bevægelige nisser. Og nårh ja: Så er det også tid til at få styr på julegave-situationen.

Du deltager i den årlige folkevandring op og ned ad Strøget, mens du vrider hjernen for at komme på den perfekte gave til hver enkelt familiemedlem. Men hvad gør du, hvis pengebeholdningen ikke tillader dig at bruge rub og stub på julegaver?

Heldigvis behøver julen ikke udelukkende at være en forbrugsfest, og du kan sagtens være bekendt at dukke op juleaften, selvom du ikke har tømt kreditkortet. Her får du fem bud på (næsten) gratis julegaveidéer i 2017:

1. Find din indre handy(wo)man frem

handywoman

Vil du både spare penge og slippe for at skulle ud blandt de mange paniske julegaveshoppere? Så find din indre handy(wo)man frem og lav dine egne DIY-julegaver for ganske få knaster.

Her får du et par forslag:

Find mange flere DIY-projekter på Pinterest, hvor du også kan udvide søgefeltet med eksempelvis ‘til far’, ‘til børn’ eller noget helt tredje.

Husk: det er tanken der tæller, og med en hjemmelavet julegave kan du næppe tjene flere pluspoint på den personlige konto.

2. Snig dit navn ind på en gave

skriv navn på gave

Her kommer et ægte hustler-tip til julegave-indkøbene:

Køber mor og far det helt store lego-sæt til de mindste i familien? Så snig dit navn på til-og-fra-kortet, så gaven også er fra dig ;-).

De små størrelser ved alligevel ikke, hvor meget gaven er værd, og de er nok også mere optagede af at komme i gang med at samle klodser, end at bruge energi på at tænke over, hvem gaven er fra.

Så kan du hurtigt få krydset en gave af to-do-listen, endda uden at spendere en eneste øre. Ho ho hoooo!

3. Flash studie- eller klubkortet

Er du studerende eller bare medlem af kundeklubber, der forærer dig gode tilbud og rabatter?

Du kan få studierabat overalt. Bare husk at spørge i butikken, inden du foretager dit køb. Mange webshops kører også med studierabat. Du kan blandt andet få 20% i studierabat på Myprotein tøj hos Katoni, og på Boozt får du 15% i studierabat.

Er du medlem af H&M Club, får du særlige Club-priser på udvalgte varer, 10% på dit køb, når du melder dig ind og personlige tilbud og rabatter.

Klub Sportmaster giver dig blandt andet hver dag i december et nyt kalendertilbud, fri fragt i webshoppen og faste medlemstilbud.

Og som medlem af Club Matas optjener du point, hver gang du handler. Pointene kan du bruge på varer i pointshoppen. Derudover får du særlige tilbud, tips og gode råd om det, du finder spændende.

Gå tegnedrengen igennem og find dine klub-kort frem. Der kan være gode tilbud og rabatter at hente på årets julegaver.

4. Gå på loppejagt

julemarked

Ønsker søster sig musselmalede kopper? Eller har far endnu ikke fundet det helt rigtige barbord i teaktræ? Så find din indre krejler frem og giv dine kære loppefund til jul.

Mange af tidens hippe interiør-sager såsom musselmalede stel, marmorplatter, teaktræsmøbler, apotekerglas og alt det, der prydede fortidens hjem, har for alvor gjort comeback.

Mange af sagerne kan du nu finde til små penge rundt omkring på loppemarkeder og apps som DBA og Tradono. Husk at prutte prisen så langt ned som muligt, når du giver den gas med at krejle - så får du næppe mere værdi for pengene.

Loppefund bliver ikke mindre værd, fordi de er brugte og af ældre dato. Det hedder bare patina 😉

5. Giv dig selv i gave

giv dig selv i gave

Alle gaver behøver heldigvis ikke at kunne ligge pakket ind under juletræet. Ved at forære din egen arbejdskraft i julegave slider du ikke på betalingskortet. Her betaler du nemlig med tid - ikke med penge.

Lav et fint gavekort og tilbyd eksempelvis:

  • Pasning af din venindes børn
  • Et kursus i Facebook eller andre tjenester på nettet til dine bedsteforældre
  • Et 10-turs-kort med massage, fodbad, middag og andre søde * tjenester til din kæreste eller ægtefælle
  • En 3-retters middag til din roomie
  • Hjemmebio med snolder til dine søskende
  • Hovedrengøring og indkøb til din mor
  • Bilvask og hækkeklipning til din far

Betragt det som din hjemmelavede version af en SmartBox. En fin oplevelse og gestus, dine kære vil huske dig for.

Du behøver altså hverken tage massivt overtræk for at imponere med årets julegaver. Med disse fem bud på (næsten) gratis julegaver håber vi, at du får en juleaften, som både dit kreditkort og dine nærmeste vil takke dig for. Personlige gaver slår det meste - også selvom de ikke er skrevet på ønskesedlen. Glædelig jul 🎅🏻🌲

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.