Sparetips

4 værdifulde opskrifter på velvære uden overtræk

Karen Johanne Iversen 18-10-2017

Ingen fortjener hovedpine, anspændte skuldre og manglende energi. Velvære handler om selvdyrkelse, og det er egentlig et egoistisk og selvoptaget projekt. Men hvis du skal have overskud til andre, må du først og fremmest finde overskud til dig selv.

Har du ikke råd til overdådige wellnessophold og dyre hudplejeprodukter, kan du stadig finde velvære, der er til at betale sig fra. Her får du fire opskrifter på øget velvære i hverdagen uden at lave overtræk på kontoen.

1. Lav din egen scrub

scrub

Tillader budgettet dig ikke at spendere 250 kroner på en bodyscrub? Ganske forståeligt. Heldigvis kan du lave din egen scrub, som kun koster dig et par kroner at trylle frem. Ingredienserne til scrubben finder du nemlig i køkkenskabet.

Bland to dele groft salt og en del olivenolie sammen og hæld scrubben op i et glas. Tip: Har du pebermynteolie, lavendelolie eller andre duftolier i huset, så tilsæt et par dråber til scrubben. Så bliver der skruet ekstra meget op for wellness-følelsen.

Brug scrubben på kroppen, når du er i bad, eller i ansigtet som en del af den daglige hudplejerutine.

I gamle dage brugte grækerne og romerne olivenolie til at pleje deres hud, fremme skønhed og til at behandle deres hudproblemer. I dag er olivenolie faldet i baggrunden til fordel for kommercielle hudplejeserier. Det er en skam, for olivenolie indeholder masser af vitaminer og antioxidanter, som er gavnlige for din hud.

2. Spis dig til en sund krop

mad sundhed

Render du jævnligt i helsekosten for at få tanket op af fiskeolie, magnesium, kalk og zink? Så betaler du højest sandsynligt også en god sjat penge for det. Kosttilskud er nemlig ikke placeret i den helt billige afdeling.

Vitaminer og mineraler er vigtige for en sund og stærk krop. Men vil du slippe for den ekstra udgift til de kostbare tilskud? Så spis dine vitaminer gennem din kost - der skal jo alligevel mad på bordet hver dag. Her får du et par forslag til sunde råvarer, der er spækket med vitaminer og mineraler:

Rød peberfrugt overgår både appelsin og citroner, hvad angår indholdet af C-vitamin. Den røde frugt er en ægte anti-forkølelsesbombe, så spis endelig løs.

Gulerødder indeholder et højt indhold af betacaroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen. Indtaget af betacaroten har vist sig at yde en vis solbeskyttelse, og så er gulerødder rige på antioxidanter, kalk og kalium, som øger immunforsvaret.

Fuldkornsbrød er en god kilde til kalium, magnesium og antioxidanter. Fuldkorn fra specielt havre, byg og rug hjælper dig med at holde vægten stabil, og det har en beskyttende effekt på hjerte-kar-sygdomme, visse kræftformer og diabetes.

Kartofler er fuld af kostfibre, B6- og C-vitamin, folat, jern, kalium og magnesium. Hvis du undgår at smide kartofler i frituregryden, er kartofler også særdeles fedtfattige. Kog dem i letsaltet vand, helst med skræl på, og kun lige til kartoflen er mør.

Laks er en af de rigeste kilder til omega-3-fedtsyrer - det sunde fedt. Spiser du laks, får du også masser af protein, D-vitamin og selen. Laks er fyldt med fedtstoffer, der er gode for både hjernen og kroppen, som øger mæthedsfornemmelsen og stabiliserer blodsukkeret.

Styr derfor uden om hylderne med kosttilskud næste gang, du besøger helsekosten. Du får rigeligt med vitaminer gennem din sunde kost, hvis du vælger de rigtige råvarer. Det er velvære, din krop vil takke dig for.

3. Find en behandlings-deal

Kærestens amatør-massage kan ikke altid kurere dine spændte skuldre og smerterne i lænden. Vil du have professionel velvære, men tillader dit budget ikke en dyr massage? Så find en billig deal på Bownty.dk.

Vælg det sted i landet, du vil se deals fra. Herefter bliver du præsenteret for det ene knaldtilbud efter det andet. Eksempelvis kan du se en liste over aktuelle deals i kategorien ‘krop og velvære’ i København, Aarhus og Odense netop nu.
På Bownty finder du altid gode rabatter og tilbud på deals, uanset om du trænger til massage, ansigtsbehandling, wellnessophold eller sågar en tur til frisøren. Med en deal får du hverdagsluksus uden overtræk.

4. Stress af med noget, der gør dig glad

stress af afkobling

I stressede perioder kan energien være udfordret. Tankerne flimrer rundt i hovedet, og følelsen af træthed kan virke overvældende.

Velvære er ikke kun lig med massage, bodyscrubs og vitaminer. Velvære kan også være små frirum i dagligdagen, hvor du gør noget godt for dig selv. Et lille afbræk, der samler tankerne og gør dig glad. Sådan helt ned i maven. Vigtigst af alt er velvære ikke noget, der behøver at koste penge.

Drik kaffe med en god ven. Klap hunden. Gå en tur i skoven og nyd årstidens farver og dufte. Giv den gas på spinningcyklen. Snup et ekstra glas rødvin. Nyd et varmt bad. Plant blomster på terrassen. Tag på legepladsen med ungerne.

Velvære er, når kan du fjerner fokus fra tankerne oppe i hovedet og i stedet retter opmærksomheden mod kroppen.

Selv med få penge på lommen, kan du sagtens få lusket lidt velvære ind i din hverdag. Med disse fire opskrifter håber vi, at du er hjulpet godt på vej til mere overskud, energi og selvforkælelse. God fornøjelse.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.