Familieliv, Sparetips

Ti billige ferier i Danmark

Cecilie Asaa 01-02-2016

Danmark har ry for at være et dyrt land at holde ferie i. Alligevel viser undersøgelser fra de sidste to år, at omkring halvdelen af danskerne tyr til Dannebrog, danske jordbær og hjemlige turistmål, når de skal vælge en feriedestination.

Det er rigtigt, at transport og overnatning kan være dyrt i Danmark. Men vælger du at blive under den hjemlige blå himmel, sparer du udgifter til flyrejsen og eventuel leje af bil.

Spiir prioriterer vi de godt alternativer, der kan mærkes på din konto - på den gode måde.

Læs også: Spiirs direktør: Feriebooking er en hyggelig familieaktivitet

Vi har derfor gjort researcharbejdet for dig. For der er mange gode muligheder for en god og billig ferie i Danmark, hvis du er kreativ, og kigger dig omkring efter fornuftige overnatnings- og transportmuligheder.

Her er Spiirs ti bud på billige, skønne og oplevelsesrige ferier i gode gamle Dannevang.

Byt bolig

En oplagt mulighed for at komme omkring i Danmark er ved at bytte din lejlighed eller dit hus. Enten med familie og venner eller med fremmede.

Måske har din onkel en lejlighed i København, I kan holde byferie i, eller moster Else et idyllisk nedlagt landbrug i Vestjylland til en stilfærdig ferie på landet. Ellers findes der bytteportaler på Internettet.

Læs også: Én ferie - to budgetter

Det er som udgangspunkt gratis at bytte bolig. På bytteportaler er der dog typisk et gebyr for at oprette en profil på omkring 5-600 kr.

Pris: Gratis bortset fra oprettelsesgebyr på byttesider.

Mere info: bytbolig.com, boligbytte.dk eller intervac.dk.

Vandretur på Hærvejen

Mange valfarter til Caminoen i Spanien for at tage på den helt store pilgrimsfærd til fods. Helt så langt behøver du ikke at tage. Hvis du er til vandretur, er Hærvejen en smuk, sund og gratis måde at se Jylland på.

Hærvejen er Jyllands gamle hovedvej, der går fra Viborg til Padborg og er 280 km lang. På turen vil du både opleve smuk natur og minder fra Danmarks fortid.

Vil du hellere opleve Danmark fra bil, så kan du køre ad (hele eller dele af) Margueritruten. Ruten viser dig gennem de smukkeste steder i Danmark.

Pris: Det er gratis at vandre på Hærvejen og der er sheltere samt herberger, du kan overnatte i gratis. Turen langs Margueritruten vil koste dig benzin og eventuelle udgifter til overnatning. Du kan også cykle begge ruter helt gratis.

Mere info: Rejseguide til Hærvejen og Margueritruten.

Læs også: Hvor meget må du købe ved grænsen

Klap en ko på bondegårdsferien

Bor du i en by og har du små børn, kan det være en stor oplevelse at blive en lille bondefamilie for en stund.

I vil blive indkvarteret på gården og få mulighed for at klappe køerne, fodre grisene, muge ud ved kaninerne og luge mellem gulerødderne. Det er rigtig god læring for dine børn. Fra gården kan I naturligvis tage på dagsture ud i det danske land og besøge museer, forlystelsesparker, eller hvad i ellers har lyst til.

Pris: En familielejlighed på en bondegård koster et sted mellem 3500 og 5000 kr. at leje for en uge afhængig af størrelse og sæson.

Mere info: bondegaardsferie.dk.

Ferie på to hjul

Cykelferie er en billig og simpel måde at opleve Danmark på. Alt det kræver er, at du har en cykel, og kan have din oppakning på cyklen.

Danmark er et perfekt cykelland med kort afstand mellem byer, forholdsvis flade forhold og mange cykelstier.

Du kan følge forskellige cykelruter, som er markeret med skilte rundt om i landet. Bliver du træt i bentøjet, kan du altid stoppe og nyde en is i en af de danske købstæder.

Pris: Gratis bortset fra eventuel overnatning.

Mere info: VisitDenmark om cykelferie i Danmark.

Ferie på vandet

En tur i kano ned ad Gudenåen kan være ren balsam for sjælen. Der er flere muligheder for at sejle i kano på vandløb, fjorde, søer og åer i Danmark.

Det er en aktiv og fredelig ferieform, der ikke koster det store. Langs flere sejleområder er der gode overnatningsmuligheder, men det er en god ide at tjekke og lægge en rute før du sætter kanoen i vandet.

Nogle kanoudlejningsfirmaer tilbyder pakkeløsninger, hvor ruten er bestemt på forhånd og prisen inkluderer overnatninger på hotel.

Pris: Leje af en kano koster mellem 1500 og 2000 kr. for en uge. Der kan godt være to voksne og to små børn i en kano. Men det kan knibe med plads til oppakning så.

Mere info: VisitDenmark om kanoferie.

Viking for en uge

Har du mod på at lægge smartphonen fra dig en uge, trække i lærredstøj, lave mad over åben ild og sove i en lerhytte? Det kan være en hel befrielse at holde ferie på et primitivt niveau væk fra dagligdagens stress og jag.

Nogle vikingecentre og parker i Danmark tilbyder en uges ferie i vikingernes fodspor. Det er lærerigt for både dig og dine børn at lege viking og koster ikke det store.

Pris: Som eksempel koster fem dage i sagnlandet Lejre 3.550 kr. per voksen og 2.000 kr. per barn. Prisen inkluderer overnatning, mad under hele opholdet, samt materialer og udgifter i forbindelse med udflugter.

Mere info: Vikingeferie i Sagnlandet Lejre.

Træk i campinghabitten

Kan du lide det simple liv, kan en ferie på en af Danmarks campingpladser være en god ide. Du kan bo i telt eller leje en campingvogn eller hytte på pladsen.

Læs også: Økonomisk sommerferie med børn

Der er tit legefaciliteter på pladsen og andre børn, dine børn kan lege med. Fra campingpladsen har du mulighed for at køre på udflugter til byer og naturområder i Danmark. Der oplagt at bo tæt på havet, så I kan komme ud at bade og gå ture langs vandet.

Pris: En overnatning på campingplads koster i gennemsnit 300 kr. Men priserne svinger meget alt efter placering og forhold på pladsen.

Mere info: VisitDenmark om camping i Danmark.

Tag på ø-lejr

Rundt om på nogle af de mindre danske øer bliver der hvert år arrangeret ø-lejre. Det er ikke gratis at tage på ø-lejr, men det er meget billigt.

På lejeren bor du i store telte, laver mad over bål og spiser i fællesskab med andre på lejren. Hver ø-lejr har særlige aktiviteter tilknyttet. Det kan eksempelvis være musik, dans, sejlads eller selvudvikling.

Du kommer til at være tæt sammen med de andre ø-lejr beboere, og det kan være en oplevelse for livet for både dig og dine børn.

Pris: En uges ophold inklusive kost kostede i 2018 1085 kr. for en voksen og 630 kr. for et barn op til 14 år.

Mere info: oelejr.dk.

Gratis kulturoplevelser

Er du til byferie behøver det ikke at betyde den helt store udskrivning. Der findes mange kulturelle oplevelser, du kan få adgang til helt gratis.

Eksempelvis er det gratis at besøge væksthusene i Botanisk Have i Aarhus, du kan komme på gratis guidet tur rundt i Københavns gader eller tage gratis på kunstmuseet Brandts i Odense torsdag aften mellem klokken 17 og 21.

Se en oversigt over alle de gratis fornøjelser på VisitDenmark.

Pris: Gå efter de gratis oplevelser og nøjes med at betale for overnatning og forplejning.

Mere info: Turistbureauernes tip til gratis ferieoplevelser.

Sommerhus via Airbnb

Er du til en god gammel sommerhustur ved Vesterhavet, men du har ikke det store at gøre med?

Hvis ikke du lige kender nogen i din omgangskreds eller har adgang til billige sommerhuse via din arbejdsplads, kan du prøve at lede på Airbnb.

På Airbnb udlejer private deres sommerhuse, og du kan finde små og store sommerhuse i alle prisklasser. Hvad siger du eksempelvis til et sommerhus i første række til stranden ved Blokhus til kun 397 kr. per overnatning?

Pris: Varierende efter dine ønsker og budget.

Mere info: airbnb.dk.

God ferie :-)

Kilder:

Billedet i toppen er lånt fra News OresundFlickr.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.