Vil du gerne hygge dig med familien og forkæle børnene lidt i påskeferien? Men har du ikke råd til en rejse sydpå eller til at diske op med en overdådig middag for hele familien.

Spiir går vi ind for de alternative løsninger, der holder din økonomi på sporet.

Derfor giver vi dig her syv ideer til, hvad du kan få påsken til at gå med, uden at det koster dig en bondegård.

Male æg

Har du æg i køleskabet, der alligevel skal bruges til en omgang omelet eller kage, kan du samtidig bruge dem til at skabe lidt påskehygge. Det er en skøn aktivitet at male æg med dine børn.

Prik hul i begge ender af æggene med en nål og pust hvide og blommer ud af æggene. Husk at skolde æggene forinden for at undgå eventuel salmonella-smitte. Skyl de tomme æggeskaller så godt som muligt og lad dem tørre.

Læs også: Økonomisk sommerferie med børn

Find så tusher, lim og glimmer frem. Eller hvad du har i gemmerne. Brug det til at pynte æggene med. Sæt til sidste en tråd i æggene ved at binde tråden om et lille stykke tændstik og stikke den ned i et af hullerne på ægget.

Pris: En bakke æg.

Mere info: Samvirke.dk om at male æg.

Sammenskuds påskefrokost

I stedet for at stå med alle udgifter og hele arbejdet med at forberede en påskefrokost for familien, kan du foreslå en sammenskudsfrokost.

På den måde skal du kun stå for en eller to retter, men får stadig mulighed for en hyggelig dag i familiens skød.

Pris: 100-200 kr.

Mere info: Opskrifter til påskefrokosten på arla.dk.

Klippe gækkebreve

At klippe et gækkebrev koster ikke andet end papir, en saks, lidt tålmodighed og eventuelt et par frimærker, hvis du vil sende gækkebrevene afsted til familie og venner.

Fold et almindeligt stykke papir. Gerne et kvadratisk stykke papir og klip små hjerter, trekanter, romber og andet. Til sidst kan du skrive et påskedigt på gækkebrevet og sætte en prik for hvert bogstav i dit navn på brevet.

Send gækkebrevet til børnenes bedsteforældre, og se om de kan gætte afsenderen er. Det skaber glæder hos både børn og voksne. Hvem ved, måske falder der et chokoladeæg af, hvis mormor ikke gætter afsenderen.

Pris: Gratis.

Mere info: Skabeloner til gækkebreve.

Trille æg

Nogle familier holder fast i gamle og til tider tossede påsketradtitioner med æg.

Det kan være konkurrencer så som at trille æg efter flagstangen eller et andet mål, og se hvem der kommer tættest på. Andre ser, hvem der kan kaste æg over huset, uden at æggene går i stykker. Æg er forbløffende stærke, når de lander rigtigt.

Du kan også gemme malede æg i haven og lade dine børn finde dem, og som belønning give dem en pose slik.

Pris: En bakke æg.

Mere info: Påskelege på festdoktoren.dk.

Læs også: (U)hyggelig halloween på budget

Besøg en bondegård og hold en påskekylling

Foråret er tid for alt, hvad der spirer og gror. Dyrene får unger, og hvad er dejligere end at hilse på de små søde dyrebørn.

Nogle bondegårde er åbne for besøg. Måske din lokale gårdbutik er åben for et visit, hvis du ikke lige kender en bondemand. Det koster måske en lille smule, men er pengene værd.

Prøv eksempelvis at holde en lille gul nyudklækket kylling, hilse på en kaninunge eller klappe et blødt påskelam.

Pris: Adgang på gården.

Mere info: aabentlandbrug.dk eller din lokale gårdbutik.

Påskeværksted på museerne

Mange museer har særlige aktiviteter i skolernes ferier. Det gælder også påskeferien.

Aktiviteterne er som regel gratis og dine børn kan nogle steder indlæse gratis entre, mens du selv skal betale lidt for indgangen. Men så er der også oplevelser til hele familien.

Læs også: Ti billige ferier i Danmark

Mens børnene går til hånde i museets værksted, kan de voksne snuse rundt i museets udstillinger.

Pris: Entre til museet.

Mere info: Museernes hjemmesider.

Tag ud i naturen og oplev det spæde forår

Er du mere til frisk luft og naturoplevelser så er en gåtur i skoven, Dyrehaven eller ved havet helt på sin plads i påsken.

Tag ud og opleve det spæde forår. Måske falder påsken sådan, at der er solskin og blå himmel, og I vil kunne plukke vintergækker og erantis til at pynte med derhjemme eller til at stikke i de hjemmelavede gækkebreve.

Pris: Gratis.

Mere info: Naturstyrelsen om forårsoplevelser i naturen.

Spiir ønsker dig og din familie en dejlig påskeferie.