Familieliv

(U)hyggelig Halloween på budget

Julie Mikkelstrup 27-10-2016

Halloween er et 2000 år gammelt keltisk ritual, som over tiden har fået forskellige betydninger rundt om i verden. Fælles er at Halloween vinker farvel til sommeren og byder vinteren velkommen tilbage samtidigt med at Halloween handler om kontakt med afdøde slægtninge og venner.

Halloween handler om fest, kostumer, slik, sjov og ballade. Det er en tradition, som over de sidste år er blev en større del af den danske kultur, hvilket især ses i de danske supermarkeder, institutioner og forlystelsesparker. Traditionen kommer selvfølgelig fra USA, ligesom valentinsdag og mors dag, hvor de går helt bananas i kostumer, pynt og græskar i private hjem samt i bybilledet.

Hvis du har lyst til at holde en fest, men nægter at bruge en masse penge på en enkelt aften, så læs med her, og få tips og tricks til Halloween på budget.

Skab (u)hygge og mystik

Hvis du vælger at holde din egen Halloweenfest, kan du sagtens med lidt kreativitet skabe en uhyggelig og mystisk stemning - uden at det behøver at være dyrt, tidskrævende eller besværligt.

Hvad er bedre til at skabe stemning end stearinlys? Køb masser af dem og stil dem rundt omkring i huset, sæt dem i vinflasker eller udsmyk gamle syltetøjsglas med forskellige uhyggelige motiver og brug dem som fyrfadsstager. Brug visne blomster, grene og efterårsblade til at pynte op til festen. Lav buketter af de visne blomster og grene, og spred bladene ud på bordene.

En stor del af uhyggen ved Halloween skabes med tilstedeværelsen af en afskåret kropsdel. Altså ikke en rigtig kropsdel, men fx hænder lavet af popcorn i plastikhandsker, afskårne hænder i rød saftevand fyldt med husblas eller plastik-kropsdele fra eksempelvis Flying Tiger Copenhagen eller andre spøg og skæmt-butikker.

Vidste du? Traditionen med Jack-O’-lanternen oprindeligt stammer fra Irland, hvor man lavede lanterner af kålroer, men da traditionen tog turen til USA, hvor de ikke havde så mange kålroer, var de nødt til lave lanternerne i græskar i stedet.

Lav dit eget kostume

 

Der er mange måder at lave sit eget kostume på, men du vinder nok ikke prisen for det bedste kostume ved at klippe to huller i et hvidt lagen. På nettet findes der en masse ideer til DIY-kostumer og -sminke. Hvis du er ferm, kan du sy dit eget kostume eller finde kostumer, der ikke kræver de store kreative færdigheder. På nettet kan du købe sminke til at lave sår og uhyggelige effekter.

Tip: Du vinder nok ikke prisen for det ‘bedste kostume’, hvis du klæder dig ud som klovn. Har du allerede planlagt at være Halloween-klovn, så anbefaler vi, at du enten pakker kostumet i en taske og VENTER med at tage klovnedragten på, før du er ankommet til festen, eller at du i det mindste undgår at spærre vejen for kørende biler eller stå i folks baghaver.

Derimod kan du helt undgå misforståelser, hvis du klæder dig ud som Spiir-assistenten. Og hvad er mere uhyggeligt end et spærret dankort eller minus på kontoen? Vi har lavet nogle masker til dig, så du kan klæde dig ud som et grønt, lilla eller orange FrankenSpiir-monster. Ganske gratis! 😀

Halloween på budget 👉 Hent dine FrankenSpiir-masker lige her 👈

Vidste du? Ifølge gammel tradition, kan man se en heks ved midnat, hvis man vel og mærke ifører sig sit tøj vendt på vrangen og derudover går baglæns.

Underholdning

Hvis du holder Halloweenfest for dine børn, så lav noget underholdning, som de selv kan være med til at forberede. I kan eksempelvis lave bowlingkegler af gamle dåser, hvor I maler Halloween motiver på, eller lave mumier af toiletruller. Hvis du holder Halloween med dine venner, så kunne I se en af de mange gyserfilm-klassikere som fx. “Halloween”, “Motorsavsmassakren” eller “Fredag d. 13”. Så er uhyggen garanteret!

Vidste du? Det forventes at amerikanerne kommer til at bruge 9.1 milliarder dollars på Halloween i 2017. De største forbrugsposter er slik, udsmykning og vigtigst af alt: uuuh-hyggelige kostumer.

 

Hvis du vil undgå at bruge for mange penge på Halloween, så brug Spiir til at holde styr på dit forbrug. Med Spiir kan du nemt få indblik i din økonomi, så du kan se hvor meget du har råd til at bruge på en fed, stemningsfyldt Halloweenfest - hvad enten det er med børnene, vennerne eller familien.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.