Studieliv

Studiejob: Her er 7 alternative måder, du kan tjene penge på

Caroline Sølver 19-11-2019 - Læsetid: 5 min

Går du og dagdrømmer om at have flere penge mellem hænderne?

Eller drømmer du om at være din egen chef og selv bestemme, hvornår du skal arbejde? Er du træt af den sure tjans som flaskedreng i Føtex, eller er du kørt sur i fabriksagtige arbejdsopgaver hos dit studiejob?

Say no more!

Der er heldigvis et hav af måder, du kan tjene penge på, som ikke behøver at være kedelige. Vi har tænkt ud af boksen og samlet syv alternative studiejobs.

Læs med - måske passer et af dem helt perfekt til dig?

Sving kosten som Happy Helper

Bliver du kaldt den hvide tornado? Er du skarp til at svinge kosten? Er rengøring som mindfulness eller meditation for dig? Så er et job som Happy Helper lige noget for dig.

Hop ind på Happy Helpers hjemmeside. Her skal du først og fremmest oprette en profil med information om dig selv. Så til det sjove: du skal selv sætte din timeløn og vælge, hvornår du har mulighed for at arbejde samt hvilke områder i landet, du har mulighed for at gøre rent i.

Når din profil bliver godkendt, er du klar-parat til at blive hyret som Happy Helper af folk i landet. #Nemt - og tænk desuden på den glæde, du kommer til at skabe for folk, der måske ikke er lige så gode til at gøre rent, som du er.

Gå undercover som mystery shopper

Holder du af at se vilde detektiv- og agentfilm,og drømmer du mest af alt om selv at gå undercover? Det kan du nu gøre, uden at du behøver at være skuespiller eller ansat i Efterretningstjenesten. Du kan gå undercover som mystery shopper.

Hvad er nu det for noget, tænker du måske. Jo, nu skal du høre. Som mystery shopper bliver du booket ind af virksomheder eller butikker, der vil undersøge kundernes købsoplevelse i deres butikker. Opfører deres ansatte sig ordentligt? Er de søde og hjælpsomme? Er butikken ren og pæn? Dette er alle sager, du som mystery shopper skal lægge mærke til, når du er undercover.

Derefter kan virksomhederne bruge din oplevelse til at evaluere deres virksomhed. Hvad fungerer, hvad fungerer ikke, og hvordan skal de sætte ind? På den måde har du altså et stort ansvar, når du går undercover. Du tjener typisk mellem 100-300 kroner som mystery shopper, og du kan selv bestemme, hvor meget du vil arbejde.

Mød menneskets bedste ven som hundesitter

Drømmer du egentlig om at få din egen hund, men er godt klar over at være hundeejer ikke passer til din livsstil, som den er lige nu - sikkert med masser fest, farver, ferier og et fleksibelt studieliv?

Så er den perfekte middelvej at blive hundesitter. På den måde kan du have masser af hundekontakt og endda få penge for det, uden at du behøver at have fuldtidsansvar for en sød hunni.

Dogley.com kan du oprette en profil og tilmelde dig som hundesitter. Her skal du vælge, hvornår du kan arbejde, samt hvad din timeløn skal være. Du skal også beslutte dig for, hvilke type hundesitter du vil være. Vil du passe hunde i flere døgn i dit eget hjem eller i hundens hjem? Vil du være til rådighed som hundelufter i hverdagene? Dette skal du krydse ja eller nej til, når du opretter din Dogley-profil.

Når din profil bliver godkendt, er du klar til at modtage bookinger og beskeder fra hundeejere, der vil have deres hund passet. Du bestemmer dog selv, om du siger ja eller nej til de anmodninger, der kommer fra håbefulde hundeejere.

Hjælp dine naboer med Handyhand

Har du grønne fingre, der kan få enhver have til at blomstre? Er du ferm med hammeren, skruetrækkeren og slagboremaskinen? Eller har du et helt tredje talent, som andre kunne have glæde og gavn af? Så er Handyhand lige noget for dig!

Her kan du nemlig score penge og karmapoint på at hjælpe andre samtidigt med, at du laver det, du er knalddygtig til. Handyhand er nemlig en peer-to-peer platform, hvor privatpersoner kan få hjælp til få løst diverse opgaver af handyfolk, der gerne vil tilbyde deres hjælp.

Du skal blot oprette en bruger på deres hjemmeside og finde de opgaver, du gerne vil løse. Når du har fundet en opgave, der er lige noget for dig, ansøger du om at få lov til at løse den: fortæl hvorfor, at du er den helt rigtig person til jobbet. Og bliver du valgt, skal I blot aftale, hvordan opgaven bliver løst. Ret nemt, ik’?

Frem med kreativiteten som stockphoto-fotograf

Er du skarp bag et kamera? Har du et godt øje for det gode motiv? Så er det bare om at komme i gang. Det perfekte job til dig er at blive stockphoto-fotograf. Stockphotos er dem, du kan finde på forskellige stockphoto-sider, der for eksempel bliver brugt i artikler, blogindlæg og reklamer. Det kan være, at en journalist har skrevet en artikel om kaffe, og så har hun brug for et godt billede af en kop kaffe.

Det kan du da stå for at tage! Som stockphoto-fotograf bestemmer du selv, hvilke billeder du tager - om det er af ting, hjem, natur, arkitektur, mennesker eller noget helt andet. Derefter uploader du billederne til siden, og så er de ellers klar til at blive solgt. (True story - min veninde tog engang et billede af mig, og et par uger efter så jeg mig selv i en reklame fra flyselskabet Norwegian, og hun var blevet et par tusinde kroner rigere).

Sofa og smartphone? Bliv Survey Bee

Tjen penge mens du flader ud på sofaen med din smartphone i hånden? Det lyder da som et drømmescenarie. På din telefon skal du besvare spørgeskemaer med forskellige emner og for forskellige virksomheder, og på den måde tjener du penge. Mange spørgeskema-hjemmesider udbetaler også “løn” i gavekort fra forskellige butikker. Du kan google dig til et hav af sider og tilmelde dig som spørgeskemabesvarer.

Det er ikke noget, du bliver millionær af, men hvis du godt kan lide ideen om at tjene lidt skejser, mens du ligger på sofaen, er tjansen måske noget for dig.

Bliv landlord som Airbnb-vært

Skal du ud og rejse? På weekend hjem til de gamle? Eller overnatter du et par dage hos din kæreste eller ven? Så skal du da udnytte situationen til at leje dit værelse eller lejlighed ud på Airbnb. Sæt en times tid af til at tage gode billeder af dit hjem og beskriv det på din Airbnb-profil.

**

Tjek din kalender og åben de dage, du vil leje dit hjem ud, og inden du ser dig om, ryger der en booking ind i din indbakke. Selvfølgelig kræver et “job” som Airbnb-vært, at du svinger en støvsuger og lægger rent sengetøj på, men derudover er det en fed måde at tjene penge på, hvis du alligevel er væk fra dit hjem.

Forhåbentlig passer en af de ovenstående jobideer til dig, så du nu er klar til at tjene penge på en alternativ måde. Så er der vist bare tilbage at ønske dig rigtig god arbejdslyst 💪💸

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.