Sparetips

Julepynt du selv kan lave uden at bruge en krone

Cecilie Asaa 03-12-2015

Har du hang til store nisser og flotte julekugler? Du kan købe dig fattig i julepynt i butikkerne. Især hvis det hvert år skal være i årets moderigtige materialer og farver.

Har du til gengæld tiden til det, kan du lave smuk julepynt med ting, du har i huset i forvejen eller finder ude i naturen - helt uden at bruge penge på det.

Her er fire gør-det-selv ideer.

Byg julepynt i Lego og spar penge

Byg julepynt i Lego

Har dine børn kasser fyldt med Lego, så kan det være sjovt at hive dem frem og bruge en dag på at bygge din egen julepynt. Der er alverdens muligheder.

Læs også: Sådan sparer du penge på julegaverne

Hvad med at hygge jer med at bygge en flot juledekoration. Simplere projekter som julekugler, juletræer og trommer er også sjove at gå i gang med. Og så får du helt unik julepynt i dit hjem.

Lav julepynt af materialer fra naturen og spar penge

Pynt med materialer fra naturen

Grene, blade, æbler, nødder, kogler, mos, svampe, og hvad du ellers finder ude i naturen, er glimrende til at lave julepynt med.

Samler du smukke efterårsblade sammen, skal du blot lægge dem i pres under en stak bøger til de er tørre og bagefter hænge dem op med en sølvtråd, eller hvad du har af fint bånd i gemmerne. Du kan også male på dem eller lime lidt glimmer på, hvis det skal være ekstra julet.

Læs også: Tip til en billigere jul

Grene kan du sætte sammen, så de ligner et lille juletræ, du kan hænge pynt på. Eller du kan binde eller lime dem sammen til store og små stjerner.

Spiser du valnødder, så gem de skaller, der går i to halve. Dem kan du lime sammen igen med en lille snor i og eventuelt spraymale i guld. De gør sig smukt på juletræet.

Fold selv et juletræ og spar penge på julepynten

Læs også: Omdan rester fra julemaden til lækre måltider og spar penge

Fold med gamle aviser, bøger og gavepapir

Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan få ud af en stak gamle reklamer, aviser og bøger.

Helt oplagt er naturligvis guirlander, julehjerter og kræmmerhuse.

Men du kan også lave lidt mere avancerede ting som origami-engle, et juletræ, en julekrans af små blade klippet ud fra en bog sat på en ståltråd eller siderne fra en bog foldet rundt til en fin ‘julekugle’.

Lav din egen pakkekalender med toiletruller og spar penge på julebudgettet

Pakkekalender af toiletruller eller tændstikæsker

I stedet for at indkøbe gavepapir til pakkekalenderen kan du samle 24 toiletruller og putte små gaver ind i rørene, som du lukker til i enderne og dekorerer med glansbilleder, blade, hjerter klippet af gamle reklameblade, smuk gavebånd, og hvad du ellers har ved hånden.

Læs også: Julebudget - kan man overholde det?

Tændstikæsker i forskellige størrelser kan også bruges til pakkekalenderen. Eller pakkes ind i sølvpapir og bruges som små pakker på juletræet.

Det er hyggeligt at bruge lidt tid sammen med familien på at lave sin helt egen unikke julepynt. Laver I allerede jeres egen pynt? Del jeres bedste ideer i kommentarfeltet.


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir som en del af en serie, der giver dig gode råd til at komme igennem julemåneden uden at rippe kontoen fuldstændig.

Spiir er en gratis platform, der hjælper over 100.000 danskere med at få styr på pengene. Med Spiir er du ovenpå din privatøkonomi på en nem og overskuelig måde.

Lego-billedet i toppen er lånt af Kenny Louie på Flickr og billedet af indpakningsremedierne nederst er fra Shari's Berries også på Flickr.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.