Sparetips

Spiir-medarbejdernes bedste sparetips til nytårsfesten

Caroline Sølver 28-12-2017

Julefrokosterne er et overstået kapitel, julepynten er pakket væk, og julegaverne er taget i brug. Men fejringen er ikke slut.

Tværtimod.

Nytårsaften, årets fest, står for døren, og det er noget, de ansatte på Spiirs kontorer i Aarhus, København, Island og Mexico glæder sig til.

Faktisk har de helt styr på, hvordan aftenen skal foregå, hvad der skal stå på menuen, og hvem de skal springe ind i det nye år sammen med.

I dette indlæg fortæller seks af Spiir-medarbejderne om deres nytårstraditioner. Og når det nu er Spiir, så deler de selvfølgelig også et par tip til, hvordan du kan spare lidt knaster på nytårsløjerne.

Benjamin, udvikler: Fermenteret fårekød på Færøerne

Sådan sparer Spiir penge på nytårsfesten

Jeg plejer at holde nytår med min nærmeste familie. Når vi er på Færøerne, hvor min familie kommer fra, er det en fast tradition, at vi nytårsaften spiser fermenteret fårekød. Det er en færøsk specialitet. Det lugter lidt - men smager herligt.

Når vi er i Danmark, plejer vi også altid at gøre noget ekstra ud af maden, men her har vi ikke en lige fast tradition for, hvad vi spiser. Uanset hvor vi holder nytår, plejer måltidet at være aftenens højde- og omdrejningspunkt.

Mit bedste sparetip til nytårsaften er, at man ikke behøver at købe krudt selv. Der er altid nogle, der fyrer noget flot af, som man kan se på helt gratis.

Karen, tekstforfatter på Spiir-bloggen: Sammenskudsgilde med vennerne

Sådan sparer Spiir på nytårsfesten

Jeg holder nytår med min kæreste og tre jævnaldrende vennepar i en lejlighed i Aarhus.
Vi mødes klokken 17.30 til en velkomstdrink, hvorefter vi ser dronningens nytårstale.
Mellem retterne har hvert par taget noget underholdning eller en selskabsleg med. Min kæreste og jeg plejer at stå for ‘året der gik-quizzen’. Her tester vi, om de andre har fulgt med i årets begivenheder. Når klokken slår 12, skåler vi i bobler, gir' et kys, tager sikkerhedsbrillerne på og går ned for at se fyrværkeri på gaden. En hyggelig og festlig nytårsaften i selskab med gode venner.

Mit bedste sparetip til nytårsaften er uden tvivl: sammenskudsgilde! Hovedparten af gæsterne til vores nytårsaften er studerende ligesom jeg selv. Derfor er vi alle indstillede på at skabe en lækker nytårsmenu for overkommelige penge.

Vi har før brændt nallerne på catering-mad til overpris, så de seneste år har hvert par medbragt en ret - enten forret, hovedret eller dessert. I år har vi ændret kurs og laver ét stort tapasbord med hjemmelavede, små retter, som vi alle deler udgiften til. Det gør, at vi kan springe ind i det nye år uden nytårs-overtræk eller økonomiske tømmermænd. De rigtige tømmermænd slipper vi dog sjældent for!

Martin, growth hacker: Giv den gas!

Bedste sparetip til nytåret

Jeg fejrer nytårsaften med champagne, hjemmelavet god mad, som vi bruger hele dagen på at tilberede, kransekage, som jeg faktisk ikke er vild med, men den hører til! Og sidst men ikke mindst så høj musik, at de, som fyrer krudt af, klager. ;-)

Og så til mit sparetip…. Du skal ikke spare på nytårsaften. Giv den gas denne aften og brug penge på lækker mad, god champagne og en super fed fest! Det er kun nytår én gang om året. God fest og pas på dig selv.

Lars, kommunikationsmedarbejder: Bestil mad udefra

Bedste sparetip til nytårsfesten

Jeg har ingen faste traditioner, når det gælder nytårsaften, men i år bliver døren til det nye år sparket ind sammen med nogle af mine gode venner. Når vi har spist og skålet, har vi planer om at være med i Festen & Gæsten, og forhåbentlig bliver det et brag af en fest! Så ja, noget med uendelig lækker mad, gode drinks, kransekage og en vild fest, ‘I guess’.

Som nytårs-sparetip kan jeg anbefale, at du bestiller maden udefra. Nytårsaften er en aften, hvor du godt må forkæle dig selv. Og min lyst til at tilbringe nytårsaften i køkkenet, mens gæsterne fester, kan ganges med nul. Så hellere tage den nemme løsning. Der er masser af restauranter, der disker op med 3- eller 4-retters menuer til fine priser, og måske du i sidste ende vil spare både tid, penge og energi på at få hjælp til maden.

Gummi, CTO og medejer: Glamour og gourmetmad

Bedste sparetip til nytår

Jeg holder nytårsaften sammen med storfamilien på Island, hvor vi bor. Det er en ret højtidelig aften fyldt med glamour, hvor vi tager vores fineste tøj på og spiser gourmetmad.

Mit sparetip er lidt en joke, men faktisk en reel situation her på Island ;-) Ha’ en gravid kone, så slipper I for at bestille en taxa til turen hjem fra festen.

Alex, grafisk designer: Familietid i Mexico

Sådan sparer Spiir medarbejderne på nytår

Når det er nytårsaften, har jeg en række faste traditioner. Med min familie kører vi til Poza Rica, der ligger seks timer væk fra Veracruz i Mexico, hvor jeg bor. Hele storfamilien mødes i min tantes kæmpestore hus med en fantastisk have, der mest af alt ligner en lille skov. Sammen pynter vi op, gør klar med borde og stole, så der er plads til alle, køber fyrværkeri, gør maden klar, og vigtigst af alt; sætter tequilaen, rommen, øllene og vinen frem. Der skal være fest!

Mit bedste sparetip til nytårsaften er, at forberede sig i god tid. Det betyder, at du skal købe pynt, mad, alkohol og fyrværkeri hurtigst muligt, så du undgår at stå i sidste øjeblik og være nødt til at give ågerkarlepriser for nytårssager, eller i værste tilfælde risikerer, at de er udsolgt!

Forhåbentlig kan Spiirs ansatte inspirere til et par sparetips, så du kan få en dejlig nytårsaften samtidig med, at du kan spare lidt penge på festen. Med det sagt, er der vist ikke mere tilbage end at ønske alle Spiir-brugere rigtig godt nytår fra Spiir-kontoret. Vi takker for et dejligt år på bloggen, og vi glæder os til at bringe flere historier i det nye år.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.