Familieliv

Sammenligning: Her er de 5 bedste online supermarkeder

Mette Werlauff 25-04-2019

Læsetid: 3 minutter

Klokken er blevet 17:30, og du står sammen med resten af dit nabolag i dit nærmeste supermarked. Du er sulten, træt og vil mest af alt gerne have dine indkøb overstået asap.

Men du ved ikke, hvad du skal have til aftensmad, og du ender med at gå hvileløst rundt mellem supermarkedets lange gange. Når du endelig når køen, indser du, at du selvfølgelig har ramt den forkerte kø, og du mærker al energi blive suget ud af dig.

Hvis det lyder bekendt, bør du overveje at skifte supermarkedet og den lange kø ud med dagligvareindkøb i et online supermarked.

Men hvad er fordelene og ulemperne ved at handle i et online supermarked? Og hvilket skal du vælge?

Læn dig tilbage og læs med, når vi gennemgår alt det, du skal vide om online supermarkeder 🤓🛒

Hvad er et online supermarked?

online supermarked shopping

Et online supermarked er mere eller mindre det samme, som et normalt supermarked. Men i stedet for at vandre rundt i supermarkedet, bruger du bare din smartphone eller computer til at finde og købe dine dagligvarer 🤓

Når du har valgt dine varer, skal du bare putte dem i din virtuelle kurv, indtaste din leveringsadresse og betale med dit visa- eller kreditkort.

Easy peasy lemon squeezy.

Dagen efter vil du typisk modtage en kasse med dine dagligvarer. Nogle online supermarkeder kræver, at du er hjemme til at modtage din bestilling, mens andre kan stille din levering udenfor din dør eller efter aftale i et skur, garage eller andre steder nær dit hjem.

Fordele ved at handle i et online supermarked

online supermarked hylder

Der er mange fordele ved at købe dine indkøbsvarer online. Det er nemt og overskueligt, og du sparer penge og tid på både transport til og fra supermarkedet og på hurtige impulskøb. Du slipper for at stå i kø, mens dit blodsukker skriger efter kulhydrater, og du skal heller ikke bære de tunge indkøbsposer hjem til dig selv.

Til gengæld kan du shoppe dine indkøb, mens du læner dig tilbage i sofaen i selskab med en glad hund og en skummende latte, eller når du sidder i bussen på vej til en aftale. Det er både nemt og bekvemt.

Ønsker du, at din aftensmad bliver så nem, som mulig, tilbyder mange supermarkeder også forskellige måltidskasser, hvor du får en kasse med råvarer leveret til døren sammen med en madplan og dertilhørende opskrifter. Det sparer dig både for madspild, tid og penge.

Ulemper ved at handle i et online supermarked

online supermarked dagligvarer

Det største minus ved at købe dine madvarer online, er, at du skal betale for leveringen af varerne. Leveringsgebyret ligger typisk mellem 14-60 kroner, og de fleste udbydere kræver også, at du bestiller for et minimumsbeløb. Derfor kan du blive tvunget til at købe flere varer, end du egentlig havde forestillet dig.

En anden ulempe ved online supermarkeder er, at udvalget nogle gange kan være mindre, end i en fysisk dagligvareforretning. Derudover misser du også nogle tilbud, som fysiske butikker har på varer, der eksempelvis er ved at overskride holdbarhedsdatoen.

Er du blevet nysgerrig på online dagligvareshopping, og vil du vide mere om, hvad de forskellige online supermarkeder tilbyder? Her giver vi dig overblikket over de forskellige supermarkeder.

Liste over online supermarkeder

online supermarked nemlig

Der findes flere forskellige online supermarkeder i Danmark. Vi har dog valgt at skrive om de fem mest populære online forretninger, som leverer til (næsten) hele landet 👇

Nemlig.com

  • Levering: Alle dage

  • Leveringsgebyr: Mellem 9-29 kroner

  • Minimumsbeløb: 400 kroner

  • Bonus: Måltidskasser samt afhentning af flaskepant

Online supermarkedet Nemlig.com har et stort udvalg af varer. Faktisk prismatcher de over 1.800 varer mod Netto. På Nemlig.com kan du både få madvarer, nonfood-varer og mere end 1.500 økologiske varer. Du kan også købe et stort udvalg af varer fra specialbutikker som Lagkagehuset, A.C. Perch's Thehandel og Slagter Lund.

Osuma.dk

  • Levering: Alle hverdage, og enkelte steder om lørdagen

  • Leveringsgebyr: Afhænger af, hvad du køber for. Mellem 0-99 kroner

  • Minimumsbeløb: 0 kroner

  • Bonus: Måltidskasser samt afhentning af flaskepant.

Osuma samarbejder med udvalgte Kvickly og SuperBrugsen-forretninger, som er i dit lokalområde, og derfor får du et stort udvalg af dagligvarer. Online supermarkedet har friskhedsgaranti, og hvis du er vinelsker, kan du glæde dig over, at Osuma samarbejder med Best Match Wine, som har et sortiment af nøje udvalgte kvalitetsvine.

Mad.Coop.dk

  • Levering: Alle dage til hele Danmark undtagen ikke-brofaste øer

  • Leveringsgebyr: Afhænger af hvor du bor. Mellem 14-49 kroner

  • Minimumsbeløb: 500 kroner

  • Bonus: Måltidskasser samt afhentning af flaskepant.

Coop har samlet alt det bedste fra Coops butikker, og derfor får du et stort udvalg af dagligvarer. Handler du hos online supermarkedet, kan du købe mere end 1.500 økologiske varer og et stort udvalg af varer fra Irma, Thise og Änglamark.

Okologisk-supermarked.dk

  • Levering: Hele Danmark

  • Leveringsgebyr: 0 kroner ved køb over 499 med GLS. Levering til hjemmeadresse for 58,75 kroner og GLS pakkeshop for 38,75 kroner

  • Minimumsbeløb: 0 kroner

  • Bonus: Undgår madspild ved at sælge madvarer tæt på udløbsdato billigt eller giver dem gratis væk.

Online supermarkedet Økologisk Supermarked har samlet 12.000 økologiske dagligvarer, så du nemt kan købe alle dine varer økologisk. Økologisk Supermarked sælger kun originale varemærker og køber udelukkende varer gennem danske grossister.

Aarstiderne.com

  • Levering: Hele Danmark

  • Leveringsgebyr: 0 kroner hvis du køber for mere end 170 kroner. Hvis du køber for mindre, koster det 30 kroner i leveringsgebyr

  • Minimumsbeløb: 0 kroner

  • Bonus: Måltidskasser

Du kender måske Aarstiderne for deres måltidskasser, men faktisk kan du også købe dagligvarer hos Aarstiderne. Du kan købe både basisvarer, frugt og grønt, brød, kød og fisk, kaffe, vin og øl. Alle varer på nær fisk er desuden økologiske.

Klar, parat, online supermarked start..

Nu har du formentlig fået svar på alt det, du skal vide om online supermarkeder. Om du er til et online supermarked, som har kun økologiske varer, eller om du går efter det supermarked, som har det største sortiment, er helt op til dig. God fornøjelse! 🤗

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.