Sparetips

Samkørsel sparer på brændstofudgifterne

Vivienne Bruun 01-12-2014

Hvis du er pendler eller studerende kender du måske allerede til samkørsel. Altså den slags, hvor man ikke nødvendigvis kender sine medpassagerer på forhånd. Så ved du allerede, at der er penge at spare ved at deles om pladserne og benzinudgifterne på de længere bilture. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved at køre med folk, man ikke kender, men én ting er sikkert: Det er meget billigere end at køre alene.

Find et lift på forhånd

Der er to store danske netsider, der formidler kontakt mellem passagerer og chauffører ganske gratis: Turen.dk og Gomore.dk. Fælles for dem begge er, at man skal registrere sig som bruger for at kunne både finde og tilbyde et lift.

Læs også: Spar penge på brændstof

Denne mulighed er nok den bedste, hvis man vil deles om benzinudgifterne. Samtidig giver det en vis tryghed, at turen er “dokumenteret” på nettet. Der er mange, som er mest trygge ved denne form for deling af bil.

Med tommelen i vejret

Er man lidt mere eventyrlysten og har regntøjet og solhatten i orden, kan man stille sig i vejkanten og blaffe. Bare ikke ved motorvejen, det er ulovligt. I de senere år er antallet af blaffere på de danske veje faldet, men de er der stadig.

Læs også: Deleøkonomi: Spiir guider dig til favorittjenesterne

Blaffer du, kan du nogle gange blive bedt om at hjælpe med udgifterne til brændstof, men for det meste er det ganske gratis. Til gengæld kan det tage lang tid at komme frem i forhold til f.eks. offentlig transport. Husk skiltet, så bilisterne kan se, hvor du vil hen, inden de stopper bilen.

Gode råd til rejsen

Man kan næsten ikke skrive om samkørsel og blafning uden også at løfte en pegefinger. Det er vi ellers ikke meget for i Spiir, for vi synes, at folk skal have lov at bestemme over sig selv. Men der er selvfølgelig masser af gode råd og tips at hente om, hvordan du passer på dig selv og andre ude på landevejene. Både på biblioteket og på nettet.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”