Pengevaner

PSD2 for dummies

Karen Johanne Iversen 06-09-2019 - Læsetid: 6 min

Nej, PSD2 er ikke en sær forkortelse for Playstation 2.

Det er derimod en ny regel, EU har indført, som er en god nyhed for dig og dine penge.

Hvor det førhen kun var bankerne, der kunne se, hvordan du bruger dine penge, er det nu blevet muligt for andre firmaer at kigge på de data - med dit samtykke, naturligvis. Og det betyder, at der kommer nye spillere på markedet, der kan gøre livet med dine penge lettere for dig.

Vil du have den korte forklaring på, hvad PSD2 er for noget, og hvad det gavner dig?

Hæng på! Her kommer din guide til PSD2.

Hvad er PSD2?

Den 1. januar 2018 blev der indført en ny betalingslov i Danmark. Den sørger for, at to regler, EU har lavet, bliver til virkelighed i Danmark.

Den ene af disse EU-regler hedder PSD2-direktivet, der træder i kraft den 14. september 2019.

Peuh! Hæng lige på...

...for nu kommer oversættelsen. PSD2 er en forkortelse for Payment Service Directive 2. Og det siger jo ikke særlig meget, hvis man ikke er inde i banksektoren, EU-lovgivning og betalingsregler.

Oversat til daglig tale er PSD2 et sæt af regler for, hvordan markedet for betalingstjenester kommer til at se ud i fremtiden.

Det vil sige betaling med mobilen, apps der hjælper med at få overblik over pengene, overførsel af penge, lån, hjælp til penge og så videre. Alt hvad du bruger af redskaber til daglig for at bruge, forstå og få hjælp til at flytte penge fra et sted til et andet.

Hvordan kommer PSD2 dig til gavn?

Fremover er det ikke kun bankerne, der har eneret på at have adgang til, hvad der sker på dine bankkonti. Med PSD2 kan andre firmaer nu også hente og bruge de informationer - med din samtykke, selvfølgelig.

Det betyder, at der formentlig vil komme flere spillere på markedet. Smartere spillere. Geniale, innovative løsninger. Alt sammen til gavn for dig. Du er ikke længere låst til at bruge din banks systemer og monopoliserede rådgivning.

Du kan få hjælp, indsigt, viden, redskaber, og hvad du ellers har brug for alle mulige andre steder. Og gøre den hverdag, med de penge du har, nemmere for dig selv.

Hvad gør PSD2 helt konkret?

Med PSD2 skulle der altså gerne vokse en skov af innovative løsninger til dine penge frem, så det bliver sjovere at være dig, der hver dag skal bruge penge på dit og dat.

Du kender sikkert allerede Mobilepay, der er en moderne og enklere måde at overføre penge på end din netbank, Apple Pay og andre nytænkende betalingsløsninger, eller vores penge-app fra Spiir, der samler bankkonti fra flere banker i én, og fortæller dig alt du har brug for at vide om dine knaster i en lækker indpakning.

Altsammen eksempler på noget af den fornyelse, PSD2 er med til at give grobund for.

Så er det nu, du skal råbe hurra! For det er da for fedt, at PSD2 er med til at sikre, at der sidder seje folk derude og udvikler genial teknologi til at gøre livet lidt lettere for dig og dine moneter.

Er PSD2 sikkert?

Det er stadig dig, der har kontrollen over dine bankoplysninger, da det er dig, der bestemmer, hvem der skal have lov til at bruge dem.

Men PSD2 stiller nogle nye krav til dig som forbruger, og du skal kigge dig for, når du vælger de løsninger, du synes passer til dig.

Men som udgangspunkt skal du tænke PSD2 som ‘din lov’. En lov, der giver dig et bredere udvalg og mere skræddersyede løsninger, der følger med tiden.

Spiir og PSD2

For Spiir betyder den nye lov bedre muligheder for at give dig et redskab i superligaen. Vi arbejder for, at du får endnu flere smækre løsninger i 2019. Så kan du nemt forstå hvad, hvordan og hvorfor, du bruger dine penge, som du gør, uden at skulle bruge hele og halve aftener foran computeren med budgettet og en lommeregner i hånden.

Hos os er dine informationer stadig i sikre hænder. Vi bruger de samme sikkerhedsteknologier som din mobilbank. Det er kun dig, der kan se dine data, og dine oplysninger bliver ikke delt med tredjepart.

That’s it! Vi håber, at denne guide har gjort dig lidt klogere på, hvad PSD2 kan gøre for dig og dine penge 📲🌟

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”