Hvilken type er du, når det kommer til at bruge penge? Kan du godt lide at have en stak tusindelapper gemt under madrassen til dårlige tider? Eller har du tømt dit dankort, inden du når til den femte i måneden?

Uanset hvilken type du er, er der god læring i at forstå dine egne vaner og handlemønstre. Du opfører dig på en bestemt måde, både fordi du er den, du er, men også ud fra hvad du har lært hjemmefra eller ved at se på andre.

Ved at forstå, hvorfor penge ikke rager dig det store, eller du ikke kan holde nallerne fra en god handel, kan du blive bedre til at ændre de vaner og mønstre, du ikke bryder dig om.

Dette indlæg handler om den risikovillige. Læs også om de fire andre typer:

Nu til den risikovillige...

Det er tre år siden, du startede en lille IT-virksomhed. Business går aldeles strålende. Så godt at du har tænkt dig at investere i en udvidelse. Du ser din virksomhed for dit indre blik vokse sig stor, og med det følger store penge.

For dig handler iværksættereventyret ikke kun om at yde IT-service til kunderne. Det handler i aller højeste grad også om at tjene penge og avle flere penge på dem.

Det er også derfor, at du sjældent kigger dig tilbage. Du stormer derudaf med et intenst blik rettet efter den næste investering, der kan gøre dig rig.

Du er ikke bange for at at tage de risici, der skal til. Tiden er for dyrebar til at gå i detaljer og analysere alt for meget, før du træffer en beslutning. Hvis du har en god mavefornemmelse, så går du efter den.

Du får faktisk et kick ud af at jagte de gode handler og investeringer. Det er en stor tilfredsstillelse for dig, at du har kunnet starte fra nul og nå til, hvor du er i dag på forholdsvis kort tid. Så meget at du har svært ved at holde igen. Du vil have mere.

Det er da gået galt et par gange. Men hvor der handles, spildes der også, er dit motto. For hvis du bare sad og gloede på alle de mange chancer for at tjene store penge, så skete der jo ingenting.

Du håber, at dit firma om nogle år er så værdifuldt, at det bliver opkøbt til et svimlende beløb af en stor spiller på markedet. Ikke at du ville stoppe op og trække dig tilbage på en lille sydhavsø med familien af den grund. Nej, det ville blot være startskuddet til et nyt og vildere iværksættereventyr.

Men for nu bruger du alle dine vågne timer på firmaudvidelsen. Du er sikker på, at millionerne venter forude, hvis bare du bliver ved med at jagte dem.

Læs også: Kontant bilkøb med tryghedsnarkomanen

Lær dig selv at kende som økonomisk type

Dette indlæg er en del af en serie, hvor Spiir beskriver fem økonomiske personlighedstyper baseret på Bethany and Scott Palmers teori fra bogen "The 5 Money Personalities: Speaking the Same Love and Money Language”.

Som så mange andre beskrivelser af typer, er de fem typer grove kategorier. Lås dig ikke fast på én af dem. Du handler sikkert på én måde i visse situationer og på en anden i andre.

Men måske indlæggene kan gøre dig bedre til at spotte dine økonomiske handlemønstre og ændre på det, du finder uhensigtsmæssigt.

Benyt dig også af en bruger i Spiir til at gennemskue dine økonomiske vaner og lave om på dem. Spiir giver dig blik for dine penge.

Læs også:


Kilder:

Daily Finances beskrivelse af Bethany and Scott Palmers fem penge personaliteter fra "The 5 Money Personalities: Speaking the Same Love and Money Language”

Bielard, Biehl og Kaisers fem-vejs model

Jysk Analyses forbrugertyper

Berlingske: Ud med forbrugertyper, ind med forbrugermissioner