Pengevaner

Her får du overblikket over 9 kundeklubber

Caroline Sølver 25-09-2018

Du har netop læsset mælk, toiletpapir, havregryn og æbler op på kassebåndet. Netop som du hiver kortet frem, bliver du mødt med et “Er du medlem af vores kundeklub?”.

Bum. Måske har du allerede har styr på de forskellige medlemsklubber og får glædeligt udnyttet de goder, medlemskabet giver dig. Og måske ikke. Måske har du svært ved at gennemskue, om du får et reelt udbytte af kundeklubberne, eller om de bare prøver at fiske penge op af lommerne på dig.

Don’t you worry. Her giver vi dig overblikket! Vi har samlet 9 forskellige kundeklubber og undersøgt, hvad du får ud af at være medlem, om det kan betale sig, eller om du hellere skal sige pænt nej tak, når du igen (igen igen) bliver spurgt, om du vil være medlem.

Kundekluber du skal være medlem af

’What’s in it for them?’

Inden vi går i gang med gennemgangen af de udvalgte kundeklubber, vil du sikkert gerne vide, hvad virksomhederne egentlig får ud af at have dig som medlem af deres kundeklub, og ikke kun hvad dine konkrete fordele som medlem er. Kundeklubberne kan nemlig betragtes som en slags ‘noget for noget’-handel.

Loyal kunde: Virksomhedernes ultimative formål med deres kundeklub er, at de vil have dig til at foretage samtlige indkøb hos dem. Med andre ord drømmer de om, at du bliver loyal kunde hos dem. For hvis du konsekvent shopper alle dine madindkøb i Kvickly, tjener Kvickly selvfølgelig flere penge på at have dig som kunde, end hvis du spreder dine indkøb ud hos forskellige dagligvarekæder.

Personlige data: Når du joiner en kundeklub, foregår det oftest sådan, at du opretter en personlig profil på kundeklubbens hjemmeside eller app. Her bliver du bedt om at oplyse personlige informationer. Når du til sidst klikker ‘jeg har forstået’ til betingelserne, indebærer det, at du giver virksomhederne lov til at benytte dine personlige data. Dine data er fede for virksomhederne, fordi de kan bruge den til at analysere hvem deres kunder er, hvor de bor, hvor gamle de er og hvad de køber. På den måde kan virksomhederne blive endnu bedre til at målrette deres reklame og produkter til deres kunder.

Med disse to punkter in mente, er det måske nemmere at være kritisk overfor kundeklubben, der gerne vil have dig som medlem. Er det deres deal eller din deal? Well, vi er nu nået til de forskellige kundeklubber! Læs med videre.

Club Matas

Medlem af Club Matas

Gode gamle Matas, hende med ‘striberne’. Forretningen hvor du kan finde alt, du skal bruge inden for skønhed, hudpleje og kosttilskud. Matas’ kundeklub hedder Club Matas. Den er gratis at være medlem af, og alle kan være med.

Hvordan bliver du medlem? Du tilmelder dig Club Matas gennem dette link.

Pris: Medlemskab er gratis.

Hvad får du?

  • Du får point hver gang, du køber noget i Matas. Når du betaler for de klassiske stribede Matas-produkter, makeup eller fiskeolie, viser du dit medlemskort eller Club Matas app til ekspedienten, som registrerer dine point.
  • Pointene bliver registreret på din personlige profil, og dem kan du omsætte til fede præmier i Club Matas’ pointshop.
  • Hver gang du køber for over 200 kroner, optjener du ‘striber’. Når du har samlet seks striber, kan du vælge en personlig fordel. En fordel kan eksempelvis være dobbeltpoint på dit næste køb, 50 kroners rabat på ‘Matas Natur’-serien eller 20% rabat på et køb.
  • Invitationer til kundeevents.
  • Eksklusive medlemstilbud såsom invitationer til førudsalg.
  • Rabat hos Club Matas samarbejdspartnere som Apollo eller Saxo. Se resten af partnerne her.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Hvis du shopper i Matas (gør vi ikke alle det engang imellem?) og husker dit medlemskort, så dine point kan blive registreret, kan du drage nyttige fordele af at være medlem af Club Matas.

Coop

Medlem af Coop klub

De gode, gamle danske supermarkeder Dagli’ Brugsen, Irma, Fakta og Kvickly kender du helt sikkert. Men vidste du også, at de er en del af Coop? Coop er en detailhandelsvirksomhed, der består af et kooperativ af en håndfuld danske supermarkeder. Får du klaret dine indkøb i nogle af Coops supermarkeder eller online på coop.dk, skal du læse videre 👇

Hvordan bliver du medlem? Du tilmelder dig Coops kundeklub online lige her.

Pris: Et medlemskab koster 200 kroner, som du får tilbage, når du melder dig ud. Coop er en kundeklub, der er ejet af sine medlemmer, og derfor svarer de 200 kroner til et ‘andelsindskud’, så du som medlem er medejer af klubben.

Hvad får du?

  • Personlige medlemstilbud på alt fra møbler til køkkenmaskiner og cykler hver uge, som du får adgang til gennem din Coop app. Se en oversigt over tilbuddene her.
  • Bonuspoint som automatisk bliver opsparet, hver gang du handler i Coop-butikker. Din bonus bliver samlet sammen på din profil, og du kan bruge din bonus til at betale dine fremtidige køb med.
  • Adgang til Coops app, hvor du får inspiration til mad, opskrifter og indkøb. Du kan få dine kvitteringer lagt ind i appen, så du ikke skal holde styr de krøllede kvitteringer i bunden af din taske. I appen kan du også lægge et madbudget og bruge appen som betaling, når du køber ind i Coops butikker.
  • Fordele hos Coops samarbejdspartnere, for eksempel Legoland og OK Brændstof. Her er en oversigt over alle partnerne.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Hvis du kan se fordelene i at være medlem og optjene point, når du køber ind på trods af, at du skal betale 200 kroner for at blive ‘medejer’ af Coop, kan medlemskabet være en god idé. Men det kræver også, at du husker på at opsamle point, benytte dem og udnytte de gode tilbud hos de forskellige Coop partnere.

OK Benzinkort

Medlem af OK Benzin

Kører du bil, har du brug for brændstof, og vi kan hurtigt blive enige om, at brændstof kan veje tungt i budgettet. OK har mere end 670 tankstationer i Danmark, og med et medlemskab sparer du (du har nok allerede gættet det) penge på brændstof.

Hvordan bliver du medlem? Du bliver medlem af kundeklubben lige her. Du får derefter tilsendt dit medlemskort med posten.

Pris: Medlemskabet er gratis.

Hvad får du?

  • Adgang til appen ‘Min OK’, hvor du kan følge dit brændstofforbrug.
  • Rabat på brændstof, når du betaler med dit benzinkort.
  • Du kan vælge din yndlings sportsklub, og OK giver fem øre til klubben for hver liter brændstof, du køber.
  • Du kan bruge benzinkortet til at betale for brændstof og også for broafgift på Øresundsbroen og Storebæltsbroen. Pengene bliver først trukket sidst på måneden i stedet for hver gang, du tanker.
  • Er du samtidig medlem af Coops kundeklub, har du dobbelt op på fordele. Du kan nemlig forbinde dit Coop medlemskab med dit OK benzinkort. På den måde får du ekstra rabat og optjener point hos Coop, hver gang du køber brændstof.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Hvis du alligevel køber brændstof, kan du med fordel bestille et OK benzinkort og nyde godt af de forskellige fordele.

Kaffekort på forskellige caféer

Har du en stamcafé, hvor du altid drikker din kaffe? Og har caféen et ‘kaffekort’, hvor du samler klip til gratis kaffe? Så gør du klogt i at blive ‘kaffe-klippekorts-haj’.

Hvordan bliver du medlem? Du siger ‘ja tak’ til et kaffe-klippekort i caféen, når de tilbyder dig et. Derefter begynder du at samle klip, hver gang du køber en kop kaffe. Blandt andet tilbyder 7-Eleven kaffe-klippekort.

Pris: Medlemskabet er gratis, men du skal købe kaffe, før du kan samle stempler nok til en gratis kop.

Hvad får du? Ofte skal du købe ni eller 10 kopper kaffe, hvorefter du får den 10. eller 11. kop på husets regning.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Hvis du fast drikker kaffe på én café, kan det betale sig at samle kaffeklip sammen. Den eneste udfordring er, at du skal huske dit fysiske kaffekort, hver gang du køber kaffe. Og ikke nok med, at du skal huske at have kortet med dig, så skal du også huske at få dit kaffe-klip. Meeeeen… det burde ikke være noget problem, hvis du har kaffebesøget på stamcaféen lagt ind som en fast rutine i din hverdag 😊

Ikea Family

Medlem af Ikea Family

Vores allesammens Ikea! Det er nok de færreste, der kan sige, at de aldrig har købt noget i den velkendte blå- og gule møbel-mastodont.Derfor kan der også være fede fordele i at joine Ikeas kundeklub.

Hvordan bliver du medlem? Du kan blive medlem af Ikea Family lige her eller i din nærmeste Ikea forretning. Du får tilsendt et fysisk medlemskort og adgang til ‘Ikea Store’ appen.

Pris: Medlemskabet er gratis.

Hvad får du?

  • Tilbud på Ikea Family produkter.
  • Lokale medlemstilbud. Se oversigten her.
  • Tilbud i Ikeas restaurant på for eksempel en tre-retters menu til 69 kroner og gratis the og kaffe. ‘Say what’?!
  • Gratis Ikea Family magasin med masser af inspiration, som du får tilsendt et par gange om året.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Det er gratis at være medlem, så hvis du bare har et par årlige udflugter til det svenske bolig-mekka, hvorfor så ikke udnytte dit gratis medlemskab? Det giver i hvert fald gratis kaffe!

Føtex Øko+

Medlem af Føtex Øko+

Er du fan af økologi, men synes du samtidig, at de økologiske dagligvarer fylder lidt for meget i madbudgettet, er denne kundeklub lige noget for dig. Medlemskabet kører over dit betalingskort, så du ikke behøver at tænke på at have flere kort med dig, når du køber ind. Det er da en fordel i sig selv!

Hvordan bliver du medlem? Du opretter en profil her.

Pris: Doster 80 kroner om måneden at være medlem. Du får dog den første måned til intropris på 1 krone.

Hvad får du?

  • 20% rabat på alle økologiske varer hos Føtex.
  • Du får rabatten med det samme, når du køber ind, fordi medlemskabet kører over dit betalingskort.
  • Du kan dele dit medlemskab med én person i din husstand, eksempelvis din kæreste eller roommate.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Hvis du i forvejen foretager de fleste indkøb i Føtex, og du ovenikøbet shopper økologisk, så er et medlemskab af Føtex Øko+ hurtigt tjent hjem. Føtex skriver selv, at medlemskabet er tjent hjem, hvis du køber økologi for blot 100 kroner om måneden. Ka-ching!

Brobizz

Medlem af Brobizz

Brobizz er din ven, når du skal på ture rundt i landet, der kræver bro, færge eller fly. Går turen til Sverige, Fyn eller Sjælland, skal du sandsynligvis over Øresundsbroen eller Storebæltsbroen. Her er Brobizz handy. Men hvad er Brobizz helt præcist? Fysisk er det en lille maskine, der fungerer som et betalingssystem, hvor dit betalingskort er koblet til. Når du skal over Storebælt- eller Øresundsbroen eller parkerer i Kastrup og Billund Lufthavn, placerer du bare din Brobizz i bilruden, og så kan du køre direkte igennem bommen. Nemt og hurtigt, og så behøver du ikke at skulle have dit betalingskort frem.

Hvordan bliver du medlem? Du kan bestille Brobizz gennem appen eller på Brobizz' hjemmeside lige her.

Pris: Du betaler et depositum på 200 kroner, og hvis du sender din Brobizz tilbage i fin stand, når du ikke ønsker at være medlem mere, får du pengene tilbage.

Hvad får du?

  • 5-15% rabat på overfarter på Storebælt- og Øresundsbroen.
  • Automatisk medlemskab af Club Storebælt, der giver rabatter på hoteller.
  • Fordele på forskellige færgeoverfarter. Se alle fordelene her.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Hvis du kører over enten Storebæltsbroen, Øresundsbroen eller benytter dig af forskellige færgeoverfarter, er det både budgetvenligt og praktisk at have en Brobizz.

Gyldendals Bogklub

Medlem af Gyldendals Bogklub

Danmarks største forlagsbogklub, Gyldendals Bogklub, henvender sig til læseheste, der elskerat dykke ned i de skrevne ord, gå til bogevents, møde bøgernes forfattere og få inspiration til, hvad den næste bog på læselisten skal være.

Hvordan bliver du medlem? Du tilmelder dig Gyldendals bogklub på denne side. Her vælger du dit velkomsttilbud blandt 20 forskellige bestseller-bøger til 49 kroner, og så er du medlem af Gyldendals Bogklub.

Pris: 49 kroner for dit velkomsttilbud. Derefter betaler du hver måned for den udvalgte klub-bog plus 29,95 kroner for porto og ekspedition.

Hvad får du?

  • Du får tilsendt en udvalgt medlemsbog hver måned til en lavere medlemspris plus 29,95 kroner for porto og ekspedition. Betalingen for bogen og porto bliver automatisk trukket på det betalingskort, der er knyttet til dit medlemskab. Hvis månedens medlemsbog ikke er noget for dig, kan du springe den over for denne måned eller bytte den til en anden bog. Det kan du gøre på din personlige kundeprofil.
  • Du modtager Gyldendals Bogklubs medlemsblad 18 gange om året.
  • Invitationer til fede arrangementer, hvor du kan møde forfattere og få deres krusedulle i dine bøger.
  • Mulighed for at købe over 4.700 forskellige bøger til attraktive medlemspriser.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Er du en læsehest, der gerne vil inspireres og købe bøger til gode priser, kan denne kundeklub meget vel være noget for dig. Dog skal du huske på, at du som medlem af Gyldendals Bogklub siger ja til, at du hver måned vil betale for en bog, der automatisk bliver sendt til dig, medmindre du selv går ind og afbestiller den. Har du det med at glemme at afmelde dig lignende medlemskaber, og hober bøgerne sig op hjemme hos dig, før du får dem læst, er det altså værd at genoverveje, om du får reel værdi af et medlemskab i bogklubben.

H&M Club

Medlem af H&M

H&M: tøjsupermarkedet, der har noget til enhver smag. Er du en af dem, der lægger mange penge i H&M, bør du overveje at tilmelde dig deres gratis kundeklub, hvor fordelene står i kø.

Hvordan bliver du medlem? Du bliver medlem af H&M Club lige her.

Pris: Medlemskabet er gratis.

Hvad får du?

  • 10% i rabat på dit første køb som H&M Club medlem.
  • Fri fragt og returnering på H&Ms webshop.
  • Point hver gang du køber noget. En krone giver et point, som kan omsættes til rabatter på andre køb.
  • En profil du kan tilgå gennem H&Ms hjemmeside eller H&Ms app med en oversigt over dine medlemsfordele, point og tilbud.
  • Invitationer til kundeevents.
  • Eksklusive kunderabatter på udvalgte H&M varer og adgang til før-tilbud eller yderligere procenter på nedsatte varer.

Hvornår kan det betale sig at være medlem? Hvis du shopper i H&M, kan du lige så godt tage det gratis medlemskab i brug og begynde at samle point, når du shopper.

Det kan være lidt af et projekt at finde rundt i det store udvalg af kundeklubber. Vi håber alligevel, at du med disse ti medlemsklubber har fået inspiration og ideer til, hvordan du bedst får udnyttet dine medlemsfordele. For hvis du skal gå ‘all in’ på kundeklubber, kan du jo ligeså godt få det fulde udbytte af dit medlemskab😉

 

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.