Budgetskema

Fradrag for godgørenhed

Vivienne Bruun 05-06-2011

Ikke alle skriver fradrag på deres selvangivelse, efter at de har betænkt Hjerteforeningen, Røde Kors eller en helt tredje organisation. Men det bør du gøre.

For organisationerne skal nemlig indberette alle frivillige bidrag til SKAT. På den enkelte bidragyders personnummer. Her er en liste fra SKATs hjemmeside over hvilke organisationer, der er godtkendt.

Hvem får gavn af pengene?

Der er fradragsret for gaver til visse velgørende foreninger, stiftelser, institutioner mv., hvis midler anvendes i almenvelgørende eller på anden måde almennyttigt øjemed til fordel for en større kreds af personer.

Læs også: 5 skattefradrag der kan gøre dig lidt rigere

Det er en betingelse for fradragsretten, at foreningen, stiftelsen, institutionen mv. er godkendt af SKAT til at modtage gaver det pågældende indkomstår.

Sådan får du fradraget

I år 2015 kan du maskimalt få fradrag for 15.000,- donneret til velgørende formål. Der er ikke længere en nedre grænse, og modtageren indberetter beløbet til SKAT. Derfor skal du bare, når du retter din årsopgørelse, skrive det beløb du har doneret i løbet af året (max 15.000).

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”