Spiderman-kostumer, fastelavnsris og slikposer. Har du tre børn, der alle har alderen til at fejre fastelavn? Efter julens udskejelser kan det være en irriterende post at skulle punge ud til.

Men de små poder skal naturligvis have det bedste. Så det nytter ikke at kaste et gammelt lagen over dem, klippe to huller til øjne, og forsøge at overbevise dem om, at de er de flotteste spøgelser, hvis de drømmer om at blive klædt ud som prinsesser og indianere.

Hvad gør du så, når du kun har 300 kr. at gøre med? Godt spørgsmål. Her er lidt ideer.

Læs også: Guide - Lær at lægge budget trin for trin

Brugte fastelavnskostumer

Hvis ikke dine børn har fået ind i hovedet, at de skal klædes ud som den nyeste Disney-prinsesse, kan du snildt finde et passende kostume på Den Blå Avis eller via app’en Reshopper. Her starter priserne ved en flad halvtredser.

Genbrug er et andet godt sted at lede. Eller spørg dig for i din omgangskreds. Der er sikkert nogle, der ligger inde med kostumer fra tidligere år, som du kan låne ganske gratis.

Do it yourself-kostumer

Er du lidt ferm, kan du selv bikse et kostume sammen. Brug eksempelvis papkasser og sølvpapir til at lave et robot-kostume. Eller sy en gammel nederdel om til en prinsessekjole ved at tilføje en omgang pink tyl.

Det kan være en sjov aktivitet at lave kostumer sammen med dine børn. Få dem til at tegne øjne eller lad dem sy en lomme på i hånden.

Læs også: Sparetips til dig med dejlige, dyre børn

Du skal sandsynligvis ud at købe lidt småting til projekterne. Men hvis du er kreativ, kan du holde udgifterne nede på et minimum.

Bag selv fastelavnsboller

Det er bare billigere, og måske endda også lækrere at bage selv. Fastelavnsboller ved bageren koster nemt mere end 50 kr. for fire styk.

Bager du selv, har du udgifter til mel, smør, mælk, gær, sukker, måske lidt creme og glasur. Nogle af ingredienserne har du sikkert derhjemme i forvejen. Men regner du lidt på stykprisen for dine hjemmebagte fastelavnsboller, kommer du aldrig i nærheden af bagerens pris.

Læs også: Tre familier: Sådan lærer vi vores børn om penge

Igen kan du inddrage de små i bagearbejdet. Det er både sjovt og lærerigt for dine børn at deltage, når I skal forberede jer til fastelavn.

Fastelavnsris af genbrugsmaterialer

Fastelavnsris hører sig til. Men i stedet for at købe grene i supermarkedet, kan du gå i haven eller i skoven sammen med børnene og finde nogle passende grene. Bind dem sammen til bundter, I nu kan gå i gang med at pynte.

Derhjemme finder du papir, lim, sakse og hvad du ellers har i gemmerne af sjove ting, der kan blive til pynt til fastelavnsriset. Måske har du gavebånd fra julen, som kan bindes på som sløjfer eller laves til fine strimlede ponpon’er.

Inddrag igen børnene. Det er deres fastelavnsris, så der er ingen grund til at du laver det for dem.

Så meget sparer du

Køb udefra:

Nyindkøbte kostumer fra BR x 3: 600 kr.
Fastelavnsboller fra bageren - 4 stk: 50 kr.
Fastelavnsris fra supermarked x 3: 50 kr.
I alt: 700 kr.

Gør det selv:

Sy selv eller køb brugte kostumer x 3: 200 kr.
Hjemmebagte fastelavnsboller - 14 stk: 30 kr.
Hjemmelavede fastelavnsris: 0 kr.
I alt: 230 kr.

Din besparelse ved at gøre det selv: 470 kr. plus 10 ekstra fastelavnsboller.

Vi ønsker rigtig god fastelavn. Bag en ekstra bolle til dig selv og nyd, at du har sparet penge på at gøre det selv!