Sparetips
Er du faret vild i togbillet junglen?
Togbillet-junglen kan være svær at finde rundt i. Danmark er et lille land, men alligevel er der vidt forskellige priser på togbilletter. Alene i Københavnsområdet kan det være svært at gennemskue, hvordan man kommer billigst med toget.
Nogle rejser har flere zoner i den ene retning end i den anden, andre gange er det billigst at købe billet til en anden station, end den man faktisk skal til.
Find den billigste billet
Der er håb forude for os, som fortvivlet stirrer på billetautomaten uden at kunne bestemme os. DSB har indgået en aftale med Movia og Transportministeriet om, at kunderne altid skal oplyses om den billigste billetmulighed, når de køber togbillet.
Læs også: SU-venlig rejseform: Interrail
Det betyder, at DSBs sælgere og automater skal give dig besked, hvis det eksempelvis er billigere at købe billet til en længere rejse, end du rent faktisk skal på.
Wildcard dig til vildere rabatter
Der er også ting, du selv kan gøre for at spare penge på togbilletterne. Hvis du er mellem 16 og 26 år eller på SU og jævnligt rejser uden for dit takstområde kan det måske betale sig at investere i et Wildcard. Så kan du få op til 50 % rabat på dine togrejser. Kortet koster 185 kroner om året, men de penge har tjent sig selv ind igen efter blot en enkelt rejse mellem København og Århus t/r. Her kan du læse mere om DSBs Wildcard
+more er +gode tilbud
Du kan også melde dig ind i +more. Det er gratis, og du får en del fordele, når du rejser. Du kan eksempelvis få gratis billetter og rabat på dit pendlerkort, når du melder dig ind og på din fødselsdag. Hvis du primært rejser i hovedstadsområdet, findes der et lignende tilbud til S-togene.
Der er altså penge at spare, hvis du udnytter DSBs rabatkort og fordelsprogrammer. Især nu da sælgeren har pligt til at fortælle dig om dem.
Se dig for
Undersøg hvad der er billigst for dig! Det kommer nemlig an på hvordan du rejser. Klippekort og månedskort er en dyrere engangsudgift, men det sparer dig mange penge.
Med et kort mangler du heller ikke kontanter til bussen; hvis du rejser uden billet eller kort risikerer du en kontrolafgift (som der ikke er studierabat på, fordi det ikke er en busbøde, men en afgift!)
Relaterede indlæg

Pengevaner, Speakers' Corner
Eksperternes råd om økonomiske nytårsforsæt: “Det kan være en rigtig god idé at droppe nytårsforsættet”
Succes eller en fuser? 3 eksperter hjælper dig med dine økonomiske nytårsforsæt 🥳

De Pengepressede, Pengevaner
De Pengepressede: "Har jeg tabt i livets spil?"
"Jeg kunne spille for 50.000 kr. til 100.000 kr." Læs om Christians kamp mod sin spilafhængighed.

De Pengepressede, Studieliv, Pengevaner
De Pengepressede: Fra uddannelseseventyr til gældsproblemer
Jagten på drømmestudiet endte med en kæmpe gæld for Mads. Her deler han sin historie 💰