Sparetips

5 bøder du ikke kender

Vivienne Bruun 01-12-2014

Når du tager på bilferie i Europa har de andre lande nogle regler som du sikkert ikke kender! Vi har listet nogle her, så du kan undgå bøder på ferien!

1: Hvis du bruger briller,og kører på ferie i Østrig, skal du huske at have et fungerende par reservebriller med i bilen. Jep, det er lovpligtigt.

2: Vær sikker på, at du har et godkendt miljømærke (Ecopass) i forruden, hvis turen går til Italien. Der er ved mange byer opsat kameraer, som automatisk tjekker forbikørende biler for det lille mærke i forruden.

Læs også: Sådan får du studierabat på bøden

3: Husk at medbringe en førstehjælpspakke på ferierejsen til Tjekkiet. Det er en god idé, ligegyldigt hvor du er i verden, men i Tjekkiet er det påbudt ved lov.

4: Selvom det stadig er lovligt at køre så hurtigt, som du vil på mange motorveje i Tyskland, så lad være at overstige 130 km/t. Bliver du involveret i et uheld ved højere fart, får du som udgangspunkt tildelt 20-40% af ansvaret for ulykken – skyldig eller ej. Så hvis ulykken skulle ske, er det ikke kun farligt for dit og andres helbred, men også for din privatøkonomi.

5: I Holland må dine børn under 12 år eller 1,50 m kun sidde på forsædet på en godkendt selepude. Tag én med på turen eller lad dem sidde på bagsædet.

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.

“Spiir er en sund øvelse for stort set alle”