Når du tager på bilferie i Europa har de andre lande nogle regler som du sikkert ikke kender! Vi har listet nogle her, så du kan undgå bøder på ferien!

1: Hvis du bruger briller,og kører på ferie i Østrig, skal du huske at have et fungerende par reservebriller med i bilen. Jep, det er lovpligtigt.

2: Vær sikker på, at du har et godkendt miljømærke (Ecopass) i forruden, hvis turen går til Italien. Der er ved mange byer opsat kameraer, som automatisk tjekker forbikørende biler for det lille mærke i forruden.

Læs også: Sådan får du studierabat på bøden

3: Husk at medbringe en førstehjælpspakke på ferierejsen til Tjekkiet. Det er en god idé, ligegyldigt hvor du er i verden, men i Tjekkiet er det påbudt ved lov.

4: Selvom det stadig er lovligt at køre så hurtigt, som du vil på mange motorveje i Tyskland, så lad være at overstige 130 km/t. Bliver du involveret i et uheld ved højere fart, får du som udgangspunkt tildelt 20-40% af ansvaret for ulykken – skyldig eller ej. Så hvis ulykken skulle ske, er det ikke kun farligt for dit og andres helbred, men også for din privatøkonomi.

5: I Holland må dine børn under 12 år eller 1,50 m kun sidde på forsædet på en godkendt selepude. Tag én med på turen eller lad dem sidde på bagsædet.