Sparetips

Bliv supersælger på loppemarked og omsæt dine brugte sager til penge

Caroline Sølver 09-03-2018

Fuglene kvidrer. Det er ikke længere mørkt, når vækkeuret ringer klokken syv om morgenen. Det pibler frem med vintergækker… Den dejlige sæson er nær.

Jeg taler selvfølgelig om loppemarkeds-sæsonen!

Sæsonen, hvor du kan købe alt fra antikke møbler, porcelæn og gammel elektronik til bøger og tøj. Eller...sælge nogle af dine egne sager! Målet? At sætte fut i en oprydning og tjene gode penge på de ting, der står og samler støv i dit hjem.

I dette indlæg giver vi dig de bedste tricks til, hvordan du bliver super-sælger på ét af de mange loppemarkeder, der hvert år kan kickstarte både din forårsrengøring og forårsøkonomi.

Få fat i en loppemarkeds-stand

Det giver sig selv. Hvis du overvejer at leje en stand på et loppemarked, skal du først og fremmest finde ud af, hvilket loppemarked det skal være.

Der er massevis af fede loppemarkeder rundt i landet. På Markedskalenderen.dk kan du få en oversigt over hvilke, og herfra kan du begynde din research. Hvor ligger loppemarkederne præcist, hvornår og hvor ofte finder de sted, og hvor meget koster det at få en stand? Husk også at undersøge om et bord og eventuelt stole er inkluderet i boden.

Derudover har siden ‘Loppemarkeder i Danmark’ på Facebook også en god oversigt over, hvor der er loppemarkeder i landet.

Et par eksempler på loppemarkeder:

  • I København er der ugentlige loppemarkeder på Remisen og i Den Grå Hal. Samt det populære marked Ritas Blå Lopper, der finder sted rundt i København. Her skal du af med 340 kroner for en stand.

  • I Aarhus er der Lions Bagagerumsmarked på Ingerslevs Boulevard. Første markedsdag er den 8. april, og en stand koster fra 240 kroner. Der er også Flagstang Markeder, hvor datoerne er spredt ud over en håndfuld søndage fra marts til juni. Her må du slippe 460 kroner for en plads til din bod.

  • På Fyn er der loppemarked hver søndag fra marts til oktober i Odense Havn. Du får en stand for 150 kroner.

  • Og på Bornholm bugner det med store og små loppemarkeder. En god måde at holde dig opdateret på er via gruppen Marked Bornholm på Facebook.

Lad oprydningen begynde

For at få en succesfuld dag på et loppemarked kræver det, at du har varer at sælge i din bod. Start derfor i god tid med ‘projekt oprydning’. For der gemmer sig med stor sandsynlighed guld og skatte i din kælder, på dit loft, i dit skab og i dine skuffer.

Vær kritisk når du rydder op (og ærlig og kærlig over for dig selv ;-). Det er nemt at blive overvældet af minder og følelser. Pludselig finder du en t-shirt, du ikke har brugt i fem år. Du fortæller dig selv “jamen, den var jeg jo så glad for den sommer i USA for fem år siden, så den skal jeg bruge igen!”. Men hvis t-shirten ikke har været en del af dit outfit i fem år, mon ikke det så er på tide at lade den gå videre til en anden?

Husk på at det går til et godt formål: Du tjener penge, som du kan bruge på gode oplevelser, og du får ryddet op i dit hjem.

’Planning is key’

Ud over ‘projekt oprydning’ kræver en succesfuld loppe-dag også lidt planlægning. Hvad er der inkluderet i den stand, du har booket. Hører der borde, stativer, bøjler og stole med? Hvis ikke, så er det atter en tur i kælderen. Måske du har nogle gamle klapstole, kasser eller kurve, et tøjstativ og en bordplade liggende, som du kan bruge til at fikse din egen lille loppe-biks.

Hvis dit kælder-udvalg ikke er optimalt, kan du ‘råbe’ over hækken til naboen (også kendt som spørg dit netværk), om han kan være behjælpelige med stole, bord og tøjstativ.

Hvis du ikke har held i din kælder eller hos dit netværk, søg da på DBA eller tag en tur i Ikea. Her kan du købe et tøjstativ til 100 kroner. Det er nemt at skille ad, og du kan bruge det igen derhjemme eller til fremtidige loppemarkeder.

Derefter kan du smutte forbi et renseri, hvor du kan købe renseribøjler. De bliver oftest solgt til en pris mellem en og to kroner per bøjle. Sørg for at købe rigeligt - tøj tager sig nemlig bedst ud, hvis det hænger. For selvom ‘planning is key’, så er ‘presentation’ det også. Vil du have et godt salg, kræver det, at din bod er ryddelig, pæn og overskuelig.

Tag en god ven under armen

Kom på loppemarked

Nogle ser måske en dag på loppemarked som en sur tjans. Hårdt arbejde. Men med en termokande fyldt med kaffe, godt humør og en god ven under armen, kan du faktisk gøre en søndag i loppemarkedets tegn rigtig hyggelig.

Hør derfor et familiemedlem, ven eller veninde, om de vil gøre dig selskab som super-sælger. Måske de endda har ting, de også vil sælge. På den måde kan du og din ven dele en bod, splitte udgifterne til leje og samtidig få en fed dag sammen.

Leg butiksejer for en dag

Kom på loppemarked og tjen penge

Nu er dagen kommet! Den store loppe-dag. Ud over ja-hatten skal du også iføre dig super-sælger hatten. Du skal lege, at du er butiksejer.

Din bod er din butik, og for at få et godt salg, skal du gøre dit bedste for at være smilende og imødekommende. Når folk kommer til din bod så spørg dem, om de leder efter noget, eller om der er noget, du kan hjælpe med.

Et godt trick er også at sørge for, at din loppe-butik er pæn, ryddelig og præsentabel. At tøjet hænger pænt og er lagt pænt sammen. Nips stillet smukt, så mulige købere kan se, hvad du sælger. Og så videre. Så er det bare at byde alle dine kunder velkommen og afvente det helt store salg!

‘The devil is in the detail’

Okay, nu skruer vi lige en ekstra tand op for charmen. Vi har nemlig flere tricks til dig, som du kan bruge, så du kan hive flere skejsere med hjem. 

Hvis du sælger tøj, hatte, smykker, halstørklæder, ja, i bund og grund bare noget, hvor køberen gerne vil se, hvordan det ser ud på dem, er det et smart salgstrick at have et spejl med på din stand.

Det øger nemlig chancen for, at folk hiver penge op af lommen i din stand, hvis de kan se, at lige netop dit mørkerøde silketørklæde med de hvide prikker klæder dem perfekt. 

Og når de nu skal til at betale for det genbrugsguld, de har fundet hos dig, er det ofte med MobilePay. Så sørg for at have skrevet dit nummer ned på et stykke papir og placere det et sted på din stand, så folk nemt og hurtigt kan sende penge direkte til dig.

Det er dog altid en god idé at have en bunke byttepenge med. For selvom MobilePay er populært, er der stadig folk, der sværger til kontanter. Og det ville jo være drønærgerligt, hvis du gik glip af et salg, fordi du ikke kunne give penge tilbage. 

Overvej om du skal have noget med hjem igen

Få bod på loppemarked

Klokken melder loppemarked-slut. Selvom du har gjort dit bedste for at være ‘supersælger of the day’, er du nok ikke så heldig, at du må melde 100% udsolgt. Hvad gør du så?

Du kan booke endnu en stand på et loppemarked, hvis du har fået blod på tanden, og give salget et nyt skud.

Alternativt kan du fortsætte loppemarkedet i en online-udgave. Med både Tradono, DBA og Trendsales kan du hurtigt snappe et par billeder af de ting, du sælger, skrive en kort tekst og derefter lægge dine varer op i cyberspace. Så er det bare at afvente, at der er nogle, der viser interesse, og du kan lave en god handel.

Har du fået nok af loppemarkeder, kan du selvfølgelig altid tage sagerne med hjem igen. Men hvis du vil helt af med den gamle lænestol og bluserne fra 2003, så kender du måske nogle, der vil ‘arve’. Og ellers er der den gode gamle Røde Kors-container, der altid bliver glad for dine brugte sager. Ja, og så går det i det mindste til et godt formål!

Med disse tricks er det bare om at gå i krig med forårsoprydningen. Inden du ser dig om, står du med fuglekvidder i ørerne, hed kaffe på kanden og sælger sko, tallerkener og gamle plader til glade købere. Hvem ved, måske du bliver bidt af en gal loppe-sælger?

Har du hørt om vores app?

Med Spiir har det aldrig været nemmere at få overblik over dine penge og forbrug. Appen klarer automatisk tallene for dig, så du altid er på toppen af din økonomi.